Strona 1 z 35 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 344

Wątek: Margolka123 - reaktywacja ;)

Awatar margolka123
    margolka123 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Margolka123 - reaktywacja ;)

Nie było mnie na tym forum hmmmm - ze cztery lata? Odchodziłam z wagą ok. 68 kg, a wracam - ze 100 kg. Mądrzejsza o doświadczenie, że jo-jo czycha nie tylko na ludzi ze słabą wolą (choć pewnie i tym zgrzeszyłam). Że wystarczy za bardzo uwierzyć w siebie, a gdy do tego dojdą "sprzyjające okoliczności" - awans w pracy i zero czasu dla siebie, kolacje służbowe i prywatne, ciąża, huśtawka hormonów, stresy, stresy, stresy, tabletki hormonalne - wcale nie jest trudno przytyć 30 kg w ciągu 3 lat

To będzie moje drugie odchudzanie w życiu (w poprzednim zeszłam ze 105 do 65 kg). I mam nadzieję, że tym razem, mądrzejsza i bardziej doświadczona nie tylko schudnę, ale i utrzymam wagę.

Cel - 70 kg (chciałabym zejść do 65 kg, ale 70 brzmi bardziej realistycznie)

Metoda - dieta Dukana

Czas - hmmm. Zaczynam jutro, datę wyznaczyłam sobie dwa tygodnie temu, musiałam się przygotować psychicznie i organizacyjnie
    W teście Dukana wyszło, że tę wagę mogę osiągnąć do maja/czerwca przyszłego roku. Nie wiem, czy to jest możliwe, choć w poprzednim odchudzaniu, jak pamiętam, pierwsze 20 kg zeszło mi w ciągu niecałych 4 miesięcy, z resztą woziłam się duuuużo dłużej. Zobaczymy, ten maj/czerwiec brzmi fajnie.

Mam nadzieję, że moim pozostałym współodchudzaczkom ze starego forum (ciekawe, gdzie się podziały te wątki, w archiwum są czy co? Pamiętam, że zakładałam m.in. taki wątek o sposobach dbania o ciało podczas odchudzania... ciekawy bardzo był) powiodło się lepiej niż mnie.

Zaraz zrobię sobie suwaczek...

Awatar XkagaX
    XkagaX jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Margolka123 - reaktywacja ;)

Witaj!
    Mocno trzymam kciuki za Ciebie i będę dopingować Termin myślę jak najbardziej realny i zdrowy
    Pozdrawiam serdecznie

Awatar margolka123
    Mieszka w
    Warszawa

Dzięki

poprzednio odchudzałam się w sumie podobną metodą, też opartą na białku i warzywach, ale po 2 miesiącach przeszłam na liczenie kalorii do 1,2 tysiąca i jadłam wszystko, tyle że umiarkowanie. Teraz nie bardzo mam do tego głowę (2letnie dziecko), więc szukałam prostszej w obsłudze diety. A Dukan wie, co pisze

Margolka123 - reaktywacja - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Od 1.10.09 do 12.05.10 - 22 kg
    Dukam dalej, do skutku!

abuta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Entuzjastycznie witam,
    pamiętam Cię z poprzedniej wersji forum,
    z wątku o zrzuceniu 40 kilogramów - oraz tego o dbaniu o skórę i ciało ...
    do dziś peeling kawowy robi furorę wśród forumek ...

Zastanawiałam się co u Ciebie, szkoda że kilogramy wróciły, ale zwalam winę na ciążę (sama jestem ofiarą - i to dwóch ).

Pozdrowienia
    Joanna

PS. Na Dukanie od 27 lipca, jak na razie zgubiłam 8 kg .

---------- Wiadomość dodana o 17:40 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:34 ----------

Stare forum jest w archiwum
    np. tu :
    Dieta.pl :: Zobacz temat - Odchudzam sie, nie chudne! I zle sie czuje. Ciekawe dlaczego
    Dieta.pl :: Zobacz temat - cel: ladne cialo
    Dieta.pl :: Zobacz temat - Schudlam ze 105 kg do 64 i jeszcze troche przede mna

Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez abuta ; 30-09-2009 o 16:43

babsko jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Milton Keynes

Witam i ja
    Bedę tu zaglądać i podglądać Za jakis czas powinnam przejśc dziarsko w fazę 3 diety.Mam juz za soba wiele kilogramów.A czego sie boje najbardziej ? JOJO jak juz bedzie po wszystkim

Na Dukanie od 7.09.2011

Awatar margolka123
    Mieszka w
    Warszawa

No, fajnie że ktoś pamięta i fajnie że sposoby ciałowe się przydają

to nie tylko ciąża sprawiła, ciąża chyba najmniej (przybrałam ok. 10 kg tylko), gorzej bylo w czasie karmienia, od tamtej pory nie moglam się pożegnać z jasnym pieczywem, masełkiem i węddliną, no małpiego rozumu dostawałam na widok tych rarytasów. Do tego doszło X problemów, a przede wszystkim - brak czegoś w rodzaju reżimu IV fazy Dukana. Dlatego spodobala mi sie ta dieta, poza innymi plusami.

No nic, od za kilka godzin stanę się wielką proteiną

Dukam dalej, do skutku!

Awatar nisiaa
    nisiaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Smile Odp: Margolka123 - reaktywacja ;)

Przyszłam się przywitać.Będę trzymać kciuki i powodzenia życzę ,napewno będę zaglądać
    Wierzę że się uda,musi!!!!!na Dukanie od 16.02.2009, Dukan 2 podejście maj 2010

Awatar cactus
    cactus jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Białystok

Hej Margolko

Pamięta Cię doskonale
    Też krążę po tym form od kilku lat... Tylko ciągle nicki zmieniam Taki trick dla podświadomości, że niby odnowa się rodzi wszystko
    Kilka dni temu też wróciłam na dobre tory... Przede mną 20 kg...

Peeling kawowy jest suuuuuuper, i olejkowanie + foliowanie

Pamiętam Twoje mądre rady, Twoje samozaparcie i siłę, z jaką gubiłaś kolejne kilogramy....

Wiem, że i tym razem Ci się uda, a my skorzystamy z Twoich mądrości

Pisz duuużo... To forum ma swoją magię....

Awatar margolka123
    Mieszka w
    Warszawa

Hej, ja nie krążyłam, krążę od wczoraj

już z 10 razy byłam siku - ojojoj, picie wody jest ok, i sikanie jest ok, ale co ja zrobie w nocy? Jednym z argumentów na rzecz odkładania diety (bo zawsze wiąże się z piciem, nie tylko Dukan) bylo nocne sikanie... Kto ma małe dziecko, wie o czym mówie. I tak jestem niedospana

Dukam dalej, do skutku!

nunnnusia Guest

Witam, my się po prawdzie nie znamy, kojarzę Cie ze starego forum, ale Ty mnie raczje nie- bo ja się wtedy nie udzielałam. . Wiele z Twoich mądrości pozbierała surowa- są w wątku abc odchudzania. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Co do Dukana, to na forum jest mocna grupa dukanek .

Gratuluje bobaska :*

Strona 1 z 35 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów