-
znów walczę
Znów zaczynam walczyć z moją ogromną nadwagą... Ważę 130 kg, przy wzroście 176 cm :-( MASAKRA!
Zamierzam stosować diete 1200 kcal dzienne do tego 2-3 razy z tygodniu siłownia 1-2 godz.
Tak bardzo się boję, że znów polegnę a za każdym razem kiedy odpuszczam, kilka kilo w góre!
Może tym razem się uda...
---------- Wiadomość dodana o 16:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:37 ----------
Postanowiłam, że dam radę! Musi mi się udać. Bede pisać ile jem kalorii bo moze mnie to zmotywuje! :-)
I Śniadanie:
3 Wasa
100 g sera białego
1 łyzeczka miodu
herbata ze słodzikiem
II Śniadanie
45 g musli
jogurt
kawa z mlekiem i słodzikiem
Obiad
leczo warzywne 0% tłuszczu
I to tyle narazie pewnie jeszcze zjem jakąś kolacyjke tz. 2 Wasa z szynka i pomidorkiem myśle ze w 1200 kcal sie zmieszczę! :-)
-
-
Odp: znów walczę
Dzięki! Jak miło, że ktoś się odezwał! Dzięki za radę!
Ja również życzę Ci dużo wytrwałości... i idealnego odbicia w lustrze ;-)
-
Witaj!
1600 to minimum
A co do ruchu to podziwiam za takie postanowienie. Na Twoim miejscu zaczęłabym od spacerów, by trochę się poruszać i rozchodzić mięśnie a przy tym nie obciążać (tak jak na siłowni) stawów. Bo może się to niedobrze skończyć. Ale Ty znasz możliwości swojego ciała dużo lepiej
Poczytaj sobie ABC odchudzania( wątek przyklejony na górze forum) na prawdę warto. Na pewno dowiesz się czegoś, co Cię zainteresuje 
Pozdrawiam
-
Dzięki XkagaX za info!
Wiesz, to nie są moje pierwsze podrygi na siłowni. Chodze na nią od czerwca mniej lub bardziej regularnie (bywa że mnie tam nie widac przez 3 tyg) lubie tą formę ćwiczeń... Głównie robię tam ćwiczenia aerobowe (rower, orbitrek, bierznia) ale też i siłowe bo to taki sentyment do sztangi i wyciskania (kiedyś podnosiłam ciężary) :-)
Dzięki za wsparcie i trzymam za Ciebie kciuki!
-
Witaj! Wpadłam się przywitać, gdyż zaintrygowało mnie to ,że mamy prawie takie same "parametry" wyjściowe. Wzrost ten sam a waga też prawie identyczna. Będę cię wspierać - naprawdę warto
-
hej
również radziłabym zmienić dietę na 1600 kalorii, nie ma co zabierać organizmowi a dużo na raz bo się obrazi i później jojo zaserwuje... a tego zadna z nas nie chce skoro wkładamy w to tyle pracy i poświęcenia
3mam kciuki i będę wspierać zarówno pogłaszcze po główce ale i kopne porządnie w pupę żeby zmobilizować jakby coś się działo ( mam nadzieję że nie będzie trzeba) bo wiem jak to jest potrzebne 
Pozdrawiam i rozważ zaczęcie diety od 1600 kalorii
-
No i nowy dzień nastał :-)
Na szczęście to juz ostatni dzień w tym tygodniu w pracy (jutro biore wolne i szykuje sie na zakupy) :-)
Macie rację dziewczyny, zwiekszę narazie kcal do 1500 bo z tym 1200 to cieżko :-(
Śniadanko już zjedzone... teraz kawka na rozpoczęcie pracy.
Półki co to jakieś 300 kcal na dzisiejszym liczniku.
Dziś w planie mam siłownie choć nie ukrywam, ze po wtorkowym pójściu troche mnie nogi bolą... ale jak to mój mąż mówi "to znaczy że był dobry trening" ;-)
Miłego dnia zyczę wszystkim, którzy tu zajżą!
---------- Wiadomość dodana o 07:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:27 ----------
Aaaaaa i jeszcze jedno dziś rano ujżałam na wadze o jeden kg mniej!
Ważyłam sie ostatnio w niedziele i było 130 a dzis 129!!!
To i tak niewiele ale i tak sie cieszę!!!
Ostatnio edytowane przez kotka211 ; 22-10-2009 o 07:42
-
Cześć Kiciu 
Miło, ze z nami jestes
I powiem Ci, że bardzo dobrze, ze zwiększyłas kaloryczność. Mnie długo namawaily do tego Dziewczyny (też byłam na 1200) Niestety na poczatku bardzo źle postapiłam. Mogłam od 1500 zaczynac i byłoby super, kilogramy by leciały tak czy siak
a teraz mam zastój wagowy a nawet i rośnie bo organizm przyzwyczaił sie do 1200 - zjem ponad norme trochę i juz to widac po mnie
Przeczytaj sobie wątek Nunnusi
Ta Kobietka na 1500 osiągnela sukces !!
Życzę Ci udanego dzionka bez podjadania i grzeszków. Trzymam równiez kciuki za kolejne spadki !! Powodzenia !!
-
Zajżałam do niunniusi i dziekuję za wskazówki bo takie posty podnosza na duchu!
Ja juz po 2 śniadanku
jogurt owocowy 100 kcal
musli 150 kcal
jabłko 57
Pół dnia w pracy za mną! :-)
Uprawnienia umieszczania postów