Długo, bardzo długo zastanawiałam się czy założyć wątek.
Co mogę napisać o sobie?
Prawie dwa lata temu schudłam 25 kg, no i co wróciłam do wagi początkowej.
Jedyny plus to taki, że nie nabrałam kolejnych dodatkowych kg.
Co mnie zgubiło? Zasiedzenie, czasowy smutek, brak ruchu no i jedzenie większych ilości pieczywa które piekłam w domu.
Zastanawiałam się jaką dietę wybrać. No i padło na Dukana. Lubię ryby, lubię kurczaka, jogurty, sery. Lubię warzywa i nie ukrywam słodkie.
Dukana zaczęłam dokładnie tydzień temu. Dieta uderzeniowa trwała 6 dni.
Schudłam 2,5 kg. Chyba nie jest źle jak na 1 tydzień.
Do 1 kwietnia mam pierwszy limit czasowy, by wtedy zrobić jakieś podsumowanie.
Dlaczego?
Bo w sylwestra założyliśmy się, że ten kto schudnie dostaje nagrodęŚmieszne to ale na wszystkich podziałało.
Przez okres Fazy uderzeniowej nic nie ćwiczyłam, jedyne co robiłam to chodziłam na nogach do pracy. Pracę mam siedzącą. Od dzisiaj zaczynam używa steppera, robić brzuszki.
Brakuje mi ruchu.
Co jeszcze mogę napisać. A moje menu:
ś: pizza z łososiem szpinakiem, czosnkiem serkiem topionym z sera białego (do pizzy ogólnie zużyłam, 100 gr sera białego chudego, 3 łyżki otrębów owsianych, 1 łyżkę pszennych, 1,5 dkg drożdży, 1 tabletkę słodzika) - ciasto wyszło średnie, więc przepis idzie do poprawy
II ś: deser mleczno - serowy (250 gr serka homogenizowanego z Lidla 3%, 0,5 szklanki mleka 0,5%, 3 łyżeczki żelatyny, 5 tabletek słodzika) - z tego powstało 5 kubków, zjadłam 1.
o: galaretka z kurczaka (z ćwiartki kurczaka, marchewki, pora, pietruszki, kawałka selera, 2 kostek rosołowych, liścia laurowego i pieprzu ziarnistego ugotowałam wywar. Pod koniec dodałam brokuł i pieczarki by zmiękły, wszystko zagęściłam 6 łyżeczkami żelatyny, do każdego pojemnika dodałam po pół jajka) - wyszło 3 większe kokilki i 2 małe pojemniczki do pracy - zjem 1 galaretką z kokilki
k: zupa-krem brokułowa z kurczakiem
To wszystko. Mam nadzieję że ok.
A i przepraszam jak nie będę czasami Was odwiedzała (Waszych wątków) czasu mam mało, co drugi weekend mam zajęty zajęciami na uczelni, a w tygodniu sporo pracy.
Pozdrawiam.
![]()