Strona 1 z 20 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Nowy rok - czas na nową JA!

Awatar monik78
    monik78 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Nowy rok - czas na nową JA!

Witajcie,

jestem tu nowa i bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum - widzę jak cudnie się wspieracie Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej walki z kilogramami i Waszych dotychczasowych sukcesów.
    Podobnie jak większość z Was i ja mam problem z nieszczęsną wagą. Mimo, że w ostatnich latach w miarę regularnie jakoś się ruszałam, czy to na basenie (aquaaerobik) czy zajęcia fitness - to i tak tyłam z uwagi na słodkości i niekoniecznie rozsądny tryb odżywiania.
    Od dłuższego czasu planowałam wizytę u dietetyczki, ale jak to w życiu bywa, dużo mówiłam, a jakoś nie mogłam zebrać swoich czterech liter i w końcu wybrać się na wizytę...
    Na kilka dni przed sylwestrem była u mnie koleżanka i powiedziała, że umówiła się 2 stycznia do dietetyczki, zrobiła odpowiednie wyniki i ma zamiar wziąć się za siebie. I TO był TEN moment. Pomyślałam, skoro ona może, to dlaczego nie ja? Szybko zrobiłam wyniki i razem z koleżanką umówiłyśmy się z dietetyczką na tego 2 stycznia. Zrobiła z nami wywiad, jak żyjemy, jak jemy, co lubimy, czego nie, jakie są nasze cele itd. Dała nam podstawowe wytyczne co do odżywiania i za kilka dni podesłała opracowane diety. Dziś jestem 11 dzień na diecie. Póki co, jestem zachwycona tą dietą. Jedzenie urozmaicone i zdrowe, oczywiście 5 posiłków dziennie. Oczywiście, nie oszukujmy się, trochę czasu zajmuje przygotowywanie posiłków - ale póki co, daję radę.
    Widzę, że cały cud tej diety polega na tych 5 posiłkach. Mam wrażenie, że cały czas jestem najedzona, nie zdążę zgłodnieć. Na dodatek w dwutygodniowym jadłospisie mam 3 razy coś słodkiego, co lubię A wiele rzeczy lubię
    Dodatkowo chodzę codziennie (6 razy w tyg) na vacu well (spacer w podciśnieniu, 30 min) + 10 min na platformie wibracyjnej. Do tego 2 razy w tygodniu aquaaerobik + 1 raz aeromix (step + ćwiczenia wzmacniające).
    Do wczoraj zrzuciłam 2,80 kg, ale wiem, że jeszcze długa walka przede mną. Choć jak tak się zastanowię mocniej, to ta "walka" podoba mi się.
    Postanowiłam, że ten rok będzie rokiem zmian, oczywiście na lepsze. I wiem, że będzie dobrze. Będę dawać znać jak mi idzie.
    Będzie mi miło oglądać Wasze postępy i być z Wami w kontakcie.
    Pozdrawiam

Moni

Trzecie podejście do diety - start 18.03.2011 z wagi 80,6 kg
    Tu jestem Nowy rok - czas na nową JA! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

necpixels Guest

Domyślnie Odp: Nowy rok - czas na nową JA!

Witam nową koleżankę. To bardzo cieszy jak widać jaki kolwiek maleńki spadek. Mimo iż mam więcej do zrzucenia-bedę wpadać do Ciebie jeśli chcesz. Ewa

Awatar monik78
    Mieszka w
    Warszawa

Ewa,
    Wpadaj, zapraszam
    obie mamy nad czym pracować
    Ja już po porannej wizycie na bieżni i po śniadaniu. Za 45 min drugie śniadanie. Wiem, wiem u mnie te godziny spożywania posiłków trochę późne, ale jestem typem nocnego marka, późno się kładę spać, późno wstaję...
    Czas się wziąć za jakąś pracę, choć ciężko się zmobilizować jak się pracuje w domu... Na szczęście wszystkie posiłki na dziś mam już przygotowane, więc tylko muszę się pilnować odstępów między posiłkami.
    Na jakiejś konkretnej dietce jesteś?

M.

suzik76 jest nieaktywny Nowy na forum

Zazdroszczę Ci że tak się potrafisz zmobilizować jeżeli chodzi o ruch. Ja mam z tym problem. Jeśli zaś chodzi o dietetyka to też już o tym myślałam żeby się zgłosić po fachową poradę tylko muszę znaleźć jakiegoś w okolicy.

Awatar monik78
    Mieszka w
    Warszawa

Suzik, dietka poszła na mailika, sprawdź czy doszła.
    Co do ruchu - zmusiłam się. Wykupiłam karnet na vacu well + platformę wibracyjną, a że mało nie kosztowało więc staram się i chodzę codziennie. Chcę przyzwyczaić organizm do ruchu. Póki co, widzę poprawę w mojej sprawności. Już mogę wbiegać po schodach Ale wykupię jeszcze jeden karnet na najbliższe dwa tygodnie i potem przerzucam się na normalną siłkę.

A z jakiej miejscowości jesteś? Bo jeśli z Warszawy to mogę dać namiary na moją dietetyczkę.

Dietka doszła i wygląda to imponująco. Chyba poszukam u nas na Śląsku jakiegoś dietetyka i skorzystam z fachowej pomocy. Napisz proszę czy jesteś zadowolona z tego vacu well. U mnie na osiedlu jest punkt z takim urządzeniem i nawet niedaleko więc mogłabym skorzystać bo tą niecałą godzinę to wygospodaruję.

---------- Wiadomość dodana o 11:53 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:50 ----------

Co do siłowni to niestety odpada. Rano jak mogłabym się wybrać to nie mam z kim bo wszystkie koleżanki są w tym czasie w pracy a wieczorem moje słoneczko nie pozwala mi się od siebie oddalić dalej niż do kuchni

Awatar monik78
    Mieszka w
    Warszawa

Suzik76,

dziś właśnie skończyłam drugi karnet, czyli 24 razy byłam.
    Pierwszy karnet (12 wejść) kupiłam tuż przed świętami Bożego Narodzenia, drugi zaraz po Nowym Roku. Chodzę codziennie. Powiem tak, miałam naprawdę spory brzuch i zaczynałam od pasa w rozmiarze "L", dziś wkładam "S". Po pierwszej serii wagowo nie zleciałam nic, ale troszeczkę zmniejszył mi się brzuch i poczułam większą moc w nogach. Drugi karnet rozpoczęłam wraz z dietą i dopiero teraz widzę efekty. W chodzeniu na te wszystkie wynalazki niestety działa prawo serii i najważniejsza jest regularność. Dopiero ruch w połączeniu z dietą/ zdrowym odżywianiem daje efekty. Nie wiem po ile jest u Was, ale dla większych efektów proponuję abyś poszła wraz z rozpoczęciem diety. Wtedy na pewno zadziała

Jeśli tylko możesz sobie pozwolić na dietetyka to nie zwlekaj. Zrób sobie odpowiednie wyniki i ruszaj do boju! Nie wiem, czy zauważyłaś, ale mamy praktycznie takie same zamierzenia co do spadku wagi

---------- Wiadomość dodana o 13:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:58 ----------

[/COLOR]Co do siłowni to niestety odpada. Rano jak mogłabym się wybrać to nie mam z kim bo wszystkie koleżanki są w tym czasie w pracy a wieczorem moje słoneczko nie pozwala mi się od siebie oddalić dalej niż do kuchni [/QUOTE]

Suzik, znam doskonale to założenie, że skoro nie mam za bardzo z kim, to lepiej samej się nigdzie nie wybierać poćwiczyć...
    Wiem, że ciężko samej, ale warto się zmobilizować i zacząć się ruszać. Wiadomo, na wiosnę będzie cieplej i można spacerki lub jakieś biegi uskuteczniać, ale do wiosny to my kochana musimy trochę się "zmniejszyć". Poszukaj, może masz gdzieś w okolicy jakiś basen, gdzie prowadzą zajęcia aquaaerobik - naprawdę polecam! Ja mimo tycia, dzięki aquaaerobikowi dalej zachowałam talię bo dużo tam ćwiczeń na talię... Może całkiem blisko masz też jakąś siłownię - zawsze można w takim miejscu poznać inne osoby, które chodzą regularnie i umawiać się z nimi na "ćwiczki", zawsze to raźniej. Grunt to się ruszać bo z samą dietą to ciężko będzie schudnąć... Ciało też się o swoje dopomina...

Już raz to przerabiałam w pierwszej ciąży przytyłam sporo i sporo czasu zajął mi powrót do sylwetki sprzed ciąży. Schudłam dopiero jak córcia skończyła 2 lata chciałabym aby tym razem zajęło mi to nieco mniej czasu zwłaszcza że niedługo czeka mnie powrót do pracy a je nie mam się w co ubrać (i to nie jest tylko takie babskie gadanie) dosłownie mam dwie pary spodni, jedną koszulę i kilka koszulek z krótkim rękawem i 3 metry szafy z ubraniami do których się nie mieszczę. Pomyślę nad tym basenem i vacu well. Będę Cię Monik78 często odwiedzać i zdawać relację ze swoich poczynań. Idę do kuchni bo gotuje mi się woda na zupkę jarzynową )

Awatar monik78
    Mieszka w
    Warszawa

taaaa skąd ja to znam... u mnie też tak jest, że chodzę w kilku ciuchach bo reszta czeka na mniejszą ja...

hehe ja też mam dziś w menu jarzynową
    u mnie o 14.00 obiad.

Smacznego zatem!

Dziękuję i również życzę Ci smacznego i żeby Ci nie poszło w biodra Papatki

Strona 1 z 20 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów