Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 139
Like Tree10Lubią to

Wątek: zmniejszenie żołądka

malgosia-42 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: zmniejszenie żołądka

Witam. Mam wyznaczony termin operacji na 12.04.2016 w UCM w Gdańsku. Od października 2015 trwają moje przygotowania do tego zabiegu. Trzeciego marca byłam na wizycie w Gdańsku -ostatniej przed zabiegiem. Mam okropnego stresa. Zakwalifikowano mnie do OLGB. Jak sobie poradzić ze strachem? Staram się czytać jak najwięcej informacji na ten temat,ale im więcej czytam tym bardziej się boję.Jak zgłosiłam się do Gdańska(a jestem z Wrocławia) ważyłam 129kg i 165cm wzrostu.Teraz waga spadła do 115,5 i jeszcze muszę trochę zrzucić. Operacja ma się odbyć w dniu zgłoszenia się do szpitala a na drugi dzień mam zostać wypisana.Czy to nie za szybko jak dla osoby z drugiego końca Polski? Wróce do domu i co dalej jak się coś będzie działo? Jak sobie poradzić będąc na drugim końcu Polski? Mam tysiące pytań i obaw . Boję się strasznie na pewno jak każdy kto był przed Może ktoś z was będzie w tym czasie operowany ?

Awatar Jaga55
    Jaga55 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez malgosia-42 Zobacz posta
    Witam. Mam wyznaczony termin operacji na 12.04.2016 w UCM w Gdańsku. Od października 2015 trwają moje przygotowania do tego zabiegu. Trzeciego marca byłam na wizycie w Gdańsku -ostatniej przed zabiegiem. Mam okropnego stresa. Zakwalifikowano mnie do OLGB. Jak sobie poradzić ze strachem? Staram się czytać jak najwięcej informacji na ten temat,ale im więcej czytam tym bardziej się boję.Jak zgłosiłam się do Gdańska(a jestem z Wrocławia) ważyłam 129kg i 165cm wzrostu.Teraz waga spadła do 115,5 i jeszcze muszę trochę zrzucić. Operacja ma się odbyć w dniu zgłoszenia się do szpitala a na drugi dzień mam zostać wypisana.Czy to nie za szybko jak dla osoby z drugiego końca Polski? Wróce do domu i co dalej jak się coś będzie działo? Jak sobie poradzić będąc na drugim końcu Polski? Mam tysiące pytań i obaw . Boję się strasznie na pewno jak każdy kto był przed Może ktoś z was będzie w tym czasie operowany ?
    Witam, zajrzałam na wątek przypadkiem i przeczytałam Małgosiu, że się boisz i ze schudłaś już trochę do zabiegu. Co Ci szkodzi chudnąć dalej i schudnąć bez zabiegu. Spróbuj. Dla chcącego itd.... Myślę, że operacja nie rozwiązuje problemu jedzenia. Trzeba sobie odchudzanie poukładać w głowie. Nawet pół żołądka stopniowo można rozepchać i wrócić do wagi. No i co ze skórą. Na powolnym chudnięciu 1-2 lat może ona się obkurczyć, inaczej po gwałtownej utracie wagi. Znów operacja i blizny. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale myślę, że jeżeli możesz schudnąć do operacji to i dalej dasz radę. Na pewno jest coś z produktów mało kalorycznych co lubisz jeść. Wprowadź ruch, powoli najpierw spacery, nawet po mieszkaniu w kółko przy uchylonym oknie, potem dłuższe, może nawet kijki. Nie obciążaj stwów za mocno na poczatek. Znajdż sobie ulubiony zapychacz. ja nie lubie marchewki, to pogryzam kalarepe, albo rzodkiewkę, cos sobie znajdziesz. Od slodkiego odzwyczaisz sie w 3 miesiące (przetestowałam na sobie) a od słonego w tydzień. Wiem, że napisalam nie w temacie, ale odpowiadam tylko Tobie, i wszystkich pozostalych użytkowników,bardzo przepraszam za zakłócenia Jest na forum XXL dużo babeczek w Twojej wadze i się wspierają i odchudzają, (raportują co jadły) pomyśl, może dołączysz. Uwierz w racjonalne zdrowe odżywianie, wiem,że to slyszalaś 100 razy, ale to naprawdę działa, a zdrowe jedzenie jest naprawdę smaczne (mówi to była fanka czekolady i żelków) Jesteś wysoka i te pierwsze 15 pokonasz do lata a potem poleci. Pozdrawiam serdecznie
    kaha81, Eclairka and malgosia-42 like this.

Zostało jeszcze 4 dni do mojej operacji. W poniedziałek jadę do Gdańska a we wtorek będę już w szpitalu. Troszkę lepiej z moim strachem ale pewnie odezwie się już na miejscu . Czekałam tak długo a tu cyk i już jest . Pozałatwiane wszystkie sprawy przed wyjazdem,zarezerwowane miejsce dla męża w Gdańsku.Tylko jechać. Kupiłam dzisiaj jeszcze majtki jednorazowe do operacji (taki wymóg ) i tylko pozostaje mi się spakować i w drogę. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie,a później już tylko do przodu. Wiem, wiem nie będzie łatwo i samo się nic nie zrobi.Trzeba pilnować diety i ruch wskazany!!! Poświećiłam temu zadaniu pół roku i nie zamierzam tego zaprzepaścić. Wytrzymałam na diecie a raczej zmieniłam swój sposób odżywiania. Wprowadziłam ruch : jeżdżę na rowerku stacjonarnym codziennie od października po 25-40km .Teraz pogoda się poprawiła i wsiadłam na rower zwykły. Godzinkę lub więcej pedałuję. Nawet udało mi się troszkę opalić buzię . Nastawiam się pozytywnie i cieszę się że finał przygotowań zbliża się wielkimi krokami. Zobaczymy jak będzie po. Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam

Jestem już po i wszystko już ok. Waga leci w dół jak oszalała. Operacja była 13.04.2016 z wagą moją 116,5 przy przyjęciu do szpitala. Dzisiaj jest 26.04.2016 i moja waga pokazuje 105,5 . Samopoczucie ? Hm ,trochę słabo ,brak apetytu muszę jeść na siłę a raczej pilnuje mnie
    mój mąż i rodzice dzwonią i dopytują czy coś już jadłam . Mój pobyt w szpitalu troszkę się przedłużył do 6 dni z powodu przedłużającego się krwawienia z drenu. Miałam zaplanowaną operację typu by-pass a niestety zmieniono decyzję dzień przed wieczorem i mam resekcję mankietową żołądka. Zobaczymy jak to pójdzie. Na początku waga leci bo nic się prawie nie je ,ale trzeba dużo pić wody w zamian. Jeszcze w szpitalu na 5 dobę dostałam 1/2 kubka zmiksowanej zupy. Jadłam tą zupę przez 4 godziny. Smakowało jak bym nic w życiu nie jadła . Piję białko plus Vitrum D3 forte i robię sobie codziennie sok marchew i burak przez sokowirówkę. Jak nie mogę zjeść zupki przecieranej to robię sobie koktajl z kefiru +banana+truskawek i piję zamiast jeść. Wczoraj ugotowałam rosołek i muszę powiedzieć, że smakował mi niesamowicie(bez makaronu). Oby tak dalej i żebym się tylko szybko pozbierała bo sił brak !!! Dostałam L-4 na miesiąc a jutro idę zdjąć szwy z brzucha -wreszcie bo mi tak strasznie przeszkadzają plastry ,mam podrażnioną skórę i swędzi mnie. Jutro już pożegnam te opatrunki ,zostanie jedynie opatrunek po drenie który zarasta bardzo pomału . Pozdrawiam wszystkich .

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Witaj Małgosiu ! Właśnie trafiłam na Twój wątek i Twoją hisotrię związaną z utratą wagi i operacją. Sama jestem osobą, która schudła bardzo duzo, bo ponad 40 kilo, jednak historie z operacjami zmniejszenia żołądka znam tylko z programów telewizyjnych. Wiele razy widziałam, jaką ludzie toczą walkę ze sobą, z nadwagą, z bólem po operacji, z niemożliwością jedzenia i powiem ci, że ogromnie Cię podziwiam za taki krok. Oby tylko zaprowadził Cię tam, gdzie pragniesz, czyli do lepszego zdrowia i szczuplejszej sylwetki. Oczywiście, wielu powie, że da się schudnąć także samą dietą i ćwiczeniami, ale raczej większości ludzi, którzy przeszli taką operację, bardzo ona pomogła. To, że musisz na zawsze zmienić swoje nawyki żywieniowe, to zapewne już wiesz, ale powiem Ci z własnego doświadczenia, że to wcale nie oznacza rezygnacji ze wszystkiego i jakiegoś "mniejszego komfortu życia", bo na przykład nie możemy sobie pozwolić na chipsy, czy pączka.
    Ja długo byłam na restrykcyjnej diecie, bardzo bałam się efektu jo-jo. Musiałam ogromnie trzymać rękę na pulsie, żeby zdrowo wyjśc z diety, utrzymać wagę i nie przytyć. Udało się, a teraz zdrowe odżywianie jest po prostu moim nawykiem, a ćwiczenia i aktywność fizyczna stały się nową pasją. Odwaliłaś kawał piekielnie dobrej roboty i jesteś na bardzo dobrej drodze. Trzymaj tak dalej, a na pewno wkrótce zobaczysz owoce swojej długiej walki. Co najważniejsze, życzę Ci szybkiego odzyskania pełni sił po operacji i dalszych pięknych spadków wagi. Trzymaj sie cieplutko, będę tu do Ciebie zaglądać Powodzenia i trzymam kciuki !

Dziękuję za dobre słowo ewelinawarchol , na pewno będzie mi bardzo miło jak zaglądniesz czasem do mnie. Jestem już po zdięciu szwów z brzucha i od razu troszkę lepiej. Jeżeli chodzi o jedzenie ? to dalej kiepsko u mnie. Powinnam jeść zmiksowane zupy a ja niestety nie mogę nic wcisnąć oprócz kefiru zmiksowanego z truskawką i bananem.Niewiem jak długo to potrwa ,ale czas już dawno na zupki . Gratuluję tak dużego spadku wagi bez operacji.Ja próbowałam już tyle razy i efekt jojo jak u większości . Tak szybko tracę na wadze że moja skóra nie nadąża za mną . Jak sobie poradzić ze skórą na szyi i rękach? Na razie mam zakaz jakichkolwiek sportów póki się wszystko nie zagoi. Może jakieś kremy ? Pozdrowienia dla wszystkich i trzymajcie kciuki za mnie

majufka1234 jest nieaktywny Nowy na forum

Witaj Małgosiu,
    będzie mi miło jak odpowiesz na mojego maila
    Mój mąż 25 maja czyli za 3 dni idzie na operacje zmniejszenia żoładka sleeve do szpitala w Warszawie. Chce mu jakoś pomóc i wiedzieć jak najwięcej o tym jak to jest po operacji, co mogę zrobić, żeby przeszedł przez to w miarę możliwości najmniej boleśnie...piszesz, że mąż i rodzice Cię wspieraja i jak to jest ważne w tych ciężkich chwilach, to ja namawiałam męża na operacje, bo boje się o jego zdrowie i życie (czasem boli go w klatce i miewa nerwobóle, lekarze twierdzą że to od otyłości, stąd decyzja). Jak to jest tuż po operacji? Czy mogę coś zrobić, żeby poprawić komfort tych pierwszych dni. Lekarze niby mówią nam ale wiadomo, że co innego jest posłuchać opinii osoby, która przez to przechodziła.
    Powodzenia w Twoim dochodzeniu do siebie
    czekam na odpowiedź.
    Monika

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Witaj !
    Wiesz, odnośnie luźnej skóry, jest bardzo wiele zabiegów małoinwazyjnych, które oferują gabinety SPA.
    Ja sama teraz jestem w trakcie serii takich zabiegów, bo wygrałam je w konkursie Na razie mam zabiegi metodą Body Wrapping, to jest owijanie ciała przezroczystą folią, pod którą nakłada się specjalne żele oparte na naturalnych wyciągach z roślin, bardzo skoncentrowanych, które mają działanie mocno rozgrzewające. Pomaga to skórze się powoli obkurczać i ujędrniać. Po serii tych zabiegów będę jeszcze miała okłady z gorącej borowiny, które również mocno ściągają skórę, detoksykują i ujędrniają, a następnie kilka masaży urządzeniem SPM Digital, który działa na zasadzie bańki chińskiej, bo zasysa skórę podciśnieniem, działa wyszczuplająco, antycellulitowo i ujędrniająco. Inne typy zabiegów, którym możesz się poddać, by ujędrnić skórę to na przykład tak zwana Endermologia, również bardzo skuteczna, poczytaj sobie o tej metodzie w internecie. Istnieje równiez urządzenie zwane Maximus Tri Lipo, ale z tego co wiem, jest mało dostępne u nas, bo jest bardzo, bardzo innowacyjne. To zależy gdzie mieszkasz, bo na przykład u nas, w Bielsku-Białej i z tego, co wiem - w Krakowie istnieją salony, które mają w ofercie zabiegi Maximusem.
    Jednak na tego typu profesjonalne zabiegi będziesz musiała poczekać, aż zagoi się rana po operacji.
    Body Wrapping możesz jednak wypróbować w domowych warunkach. Zainwestowac w jakiś dobry, skoncentrowany kosmetyk ujędrniający, po kąpieli nasmarować grubo te miejsca, które chcesz ujędrnić i owinąć przezroczystą folią, np. spożywczą. Taką folię trzymamy na ciele przez pół godziny, po czym odwijamy, a kosmetyku nie spłukujemy. Pozostawiamy jak najdłużej, aby dobrze się wchłonął.

Zawodowa jest nieaktywny Znany na forum

Hej
    Znam dziewcyznę, która po operacji zmniejszenia żołądka schudła w 3 mce prawie 40 kilogramów. Strasznie dużo.
    Nie mogła w siebie wcisnąć zupełnie nic a później tak małe porcje, że wyglądały jak podane w naparstku. miała założoną opaskę na żołądek o- nie wiem czy to to samo, ale wiem, że później miała ją operacyjnie zdejmowaną.
    Napisz proszę jak tam Twoje poczytania jestem ciekawa jak wygląda Twoje dzienne menu np - ile kcal jesteś w stanie zjeść?

Awatar kaha81
    kaha81 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krakow

czyli dziewczyna z opaska miala jakies powiklania poniewaz opaske zaklada sie na cale zycie zwykle. jesli chodzi o skore po zabiegach na jej stan ma wplyw wiele czynnikow. no to w jakim wieku jestesmy, dotychczasowe chudniecie i tycie po kilak ray, ciaze, ruch, smarowanie skory przeroznymi specyfikami
    z dowswiadczenia wiem ze jesli sie ruszamy i nawilzamy skore nawet zwykla oliwka dla dzieci jej stan sie poprawia. Szybki chudniecie po zabiegach nie wplywa na stan skory rewelacyjnie ale jak to mawial moj lekarz skora ma ok 3 lat zeby nadazyc za reszta i jesli bedziemy o nia dbac stan sie poprawi. Jestem 3 lata po sleevie, nie mam ciala jak 20latka ktora cale zycie byla szczupla ale nie narzekam. Jestem zdrowsza,energiczniejsza, wygladam lepiej. Napewno jest lepiej niz przez zabiegiem w kazdym aspekcie.
    Macie jakies pytabnia zapraszamy do nas [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów