10Lubią to
-
Odp: zmniejszenie żołądka
Cześć wszystkim. Jestem tu nowa. Zdecydowałam się na zabieg zmniejszania żołądka który będze wykonany prywatnie. Jestem bardzo zdenerwowana i pełna ekscytacji. Moje BM wynosi 44. Waga 125kg przy wroscie 168cm. Zostalam zdiagnozowana z zespolem policystycznych jajników 7 lat temu, moj stan zdrowia se pogarsza, ciagle przybieram na wadze mimo iz jeatem na diecie i chodze na fitness. Nie moge zajsc w ciaze od kilku lat a od 8miesięcy nie mam okresu. Czuje sie jak wrak, kolana i kręgosłup boli od pdacy. Operacja jest moja ostatniąostatnią deska ratunku. Czy ktos z was miał operację - bypass zrobiona w Krakowie ? I czy ktoś z was robił w Polsce operacje prywatnie. Jeśli AK to chciałabym się dowiedzieć czy wykupywaliscie dodatkowe ubezpieczenie w razie komplikacji lub uszczerbku na zdrowiu?
Dziękuję za odpowiedzi.
-
-
Warkoczyk, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło, Za kilka miesięcy na pewno będziesz jużinną osobą
ja schudłam dopiero 7 kilo, a już czuję się duuużo lepiej. Odchudzam się ze spersonalizowaną dietą i suplementem Trizer, plus spacery, nic więcej
a waga leci w dół.
Znam dziewczynę, która miałą operację prywatnie jakieś 9 mcy temu, zninęła prawie 1/3 jej do tej pory ale nei wiem czy wykupowała jakieś dodatkowe ubezpieczenie
-
Warkoczyku, pomimo, że ja ze zmniejszaniem żołądka nie miałam do czynienia, to podziwiam Cię za walke i podjęcie odważnej, dojrzałej decyzji o zmianie swojego życia na lepsze. Zespół policystycznych jajników, to na prawdę upierdliwe schorzenie i strasznie niesprawiedliwe jest, że tyle kobiet na to ustrojstwo cierpi. Trzymam mocno kciuki za powodzenie operacji, za zrzucenie zbędnego balastu, powrót do zdrowia, do formy. No i w końcu po tak długiej drodze, która przed Tobą, tej upragnionej ciąży i zdrowego dzieciątka. Wszystko przed Tobą, chociaż na pewno nie będzie łatwo. Ale jesteś silna, my kobiety mamy w sobie ogromną moc, którą możemy góry przenosić !
Powodzenia na drodze do lepszego życia, wchodź tu do nas i pisz, co tam u Ciebie się dzieje
-
Warkoczyk ,bardzo dobrze że zdecydowałs się na operację by-pass tylko pamiętaj o tym, że po tej metodzie nie powinnaś zachodzić w ciążę przynajmniej przez 24 miesiące. Upośledzone wchłanianie wszystkich witamin i mikroelementów powoduje upośledzenie płodu .Takie informacje powinnaś otrzymać od swojego lekarza prowadzącego ,chyba że nie powiedziałaś o planowanej przez Ciebie ciąży. Nie martw się o operację na pewno pomoże w walce z kilogramami. Po by-passie chudnie się dwa razy szybciej niż po resekcji mankietowej. Są plusy i minusy. Do końca życia musisz przyjmować białko i wszystkie witaminy i mikroelementy dla uzupełnienia. Nie wszyscy lekarze o tym mówią ale po kilku latach braku białka i witamin lecą zęby i stawy . Pytaj o wszystko swojego lekarza,nie pomiń niczego a wszystko będzie super. Życzę sukcesów i trzymam kciuki. Pozdrawiam.
-
-
Kochani,
Tak czytam o Waszych historiach i widzę siebie.
Bardzo proszę: podajcie mi jakieś namiary gdzie mogę poddać się takiej operacji, ale na NFZ
(nie stać mnie na taką kwotę a kredytu brać nie zamierzam).
Miejscowość nie ma znaczenia: dojadę wszędzie!
Tylko gdzie to mogę zrobić i czy potrzebne jest jakieś skierowanie lub coś.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
-
Funjoan, z tego co wiem, operację bariatryczną można przeprowadzić u pacjenta na NFZ, ale musi on spełnić wiele kryteriów.
Do przeprowadzenia takiej operacji muszą być konkretne wskazania medyczne. Między innymi, jeśli BMI pacjenta wynosi ponad 40, cierpi on na zespół metaboliczny, czyli cukrzycę, nadciśnienie, choroby serca. Musi zostać u pacjenta przeprowadzony cały szczegółowy wywiad na temat tego, czy jego otyłość nie ma podłoża psychologicznego, czy nie jest on uzależniony od jedzenia, czy nie ma nałogów, czy jakichś innych problemów natury psychologicznej. Operacji takiej nie można wykonać u osoby cierpiącej na poważne choroby nerek, lub układu oddechowego. Pacjent musi przejść szereg badań i wywiadów, by stwierdzić, czy można u niego wykonać operację bariatryczną. Z tego, co mi wiadomo, takie operacje wykonuję się w Krakowie, Warszawie i w Toruniu, ale nie jestem pewna, czy w innych miastach też. Wiem, że najpierw trzeba skierować się do lekarza rodzinnego, a później dostaje się skierowanie do poradni chorób metabolicznych.
-
Witajcie wszyscy 
Ja miałam zrobioną resekcję 20 lipca tego roku. Przez pierwszy miesiąc było idealnie: kilogramy leciały w dół, czułam się coraz lepiej. Jednak od jakichś 2 tygodni mam duże problemy. Cały czas mam mdłości (ciąża odpada) i rwie mnie na wymioty, jednak nie wymiotuję, wychodzi ze mnie tak jakby powietrze, czasem piana. Byłam nawet z tym u lekarza, położył mnie do szpitala. Dostałam serie kroplówek, które jednak zupełnie nic nie dały (jak rwało tak rwie nadal) i robili mi gastroskopie- wszystko wygląda idealnie, zagojone, itd.
Czy ktoś miał/ma podobny problem? Jakikolwiek pomysł by było lepiej? Bo szczerze- te ciągłe rwanie na wymioty całkowicie wyklucza z życia i towarzyskiego i zawodowego.
Proszę o pomoc
-
Witam wszystkich, i gratuluje osobom, które walczą o swoje dobro, Mam na imię Justyna , mam 34 lata , moja obecna waga to 130 kg przy wzroście 170, jest masakra, moje kolana i kręgosłup siadają, jestem słaba i bez życia, nie chce się pokazzywać za bardzo publicznie bo wstydzę się swojej wagi, w poniedziałek wybieram się na gastroskopie i jesli wszystko będzie w porządku 29 maja tego roku idę na operacje zmniejszenia żołądka do szpitala do Jaworzna, ehhh mam spore obawy ale jestem dobrej myśli, jedyne czego mi w obecnej sytuacji brakuje to niestety wsparcia rodziny a najbardziej męża on nie wierzy że będzie jakiś efekt tego zabiegu, może z Wami będzie mi łatwiej przez to wszystko przejść, pozdrawiam
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów