Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 139
Like Tree10Lubią to

Wątek: zmniejszenie żołądka

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: zmniejszenie żołądka

Cytat Zamieszczone przez xmona1971 Zobacz posta
    Dieta dietą, ale przy BMI powyżej 40 nie ma szans na schudnięcie bez pomocy zmniejszenia żołądka. (...).
    to nieprawda...
    wspomniana już Telepeters rozpoczęła dietę mając BMI 43.6, w tej chwili wynosi ono 28,2 czyli można bez operacji pozbyć się naprawdę wielu kilogramów.
    Myślę, że warto zajrzeć na jej wątek "Droga do celu"... poczytać o zmaganiach autorki z kilogramami i ....niestety "zakończonej" walce jej córki... zakończonej tragicznie bo zdecydowała się na operację...
    Ostatnio edytowane przez monkaa ; 27-10-2009 o 12:44

Luna38 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Witam !

Potwierdzam, to co napisała kawucha-skalpel to ostateczność.Mam przyjaciółkę Włoszkę która 4 lata temu poddała się takiej operacji. Dzisiaj jest o 55 kg lżejsza.Czuje się świetnie,je w tej chwili wszystko.Ciało ma nawet bardzo ładne,widziałam ją w tym roku w stroju kąpielowym.Jedynie na rękach została obwisła skóra, ale czeka już na termin aby to usunąć.Trochę jej zazdrościłam kiedy widziałam jak jej waga spada, a ja nie mogę sobie poradzić i zastanawiałam się,czy też nie poddać się takiej operacji.Jej koleżanka też jest po takim zabiegu i to co przeszła utwierdziło mnie tylko w przekonaniu,że nigdy tego nie zrobię.Do tego też doszła tragedia jaka spotkała Telepeters i stwierdziłam,że mam dla kogo żyć i pokaże, że dam radę schudnąć sama.

Awatar kawucha
    kawucha jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Puławy

Cytat Zamieszczone przez Luna38 Zobacz posta
    Witam !

Potwierdzam, to co napisała kawucha-skalpel to ostateczność.Mam przyjaciółkę Włoszkę która 4 lata temu poddała się takiej operacji. Dzisiaj jest o 55 kg lżejsza.Czuje się świetnie,je w tej chwili wszystko.Ciało ma nawet bardzo ładne,widziałam ją w tym roku w stroju kąpielowym.Jedynie na rękach została obwisła skóra, ale czeka już na termin aby to usunąć.Trochę jej zazdrościłam kiedy widziałam jak jej waga spada, a ja nie mogę sobie poradzić i zastanawiałam się,czy też nie poddać się takiej operacji.Jej koleżanka też jest po takim zabiegu i to co przeszła utwierdziło mnie tylko w przekonaniu,że nigdy tego nie zrobię.Do tego też doszła tragedia jaka spotkała Telepeters i stwierdziłam,że mam dla kogo żyć i pokaże, że dam radę schudnąć sama.
    I takie myślenie doprowadzi Cię do wymarzonego celu-nie skalpel.
    Uwierz mi można zrzucić "nadbagaż" w dużo bezpieczniejszy sposób.Dasz radę-trzymam za Ciebie kciuki i wierzę,że się uda tak jak innym,których tu wkoło pełno i zawsze możesz liczyć na wsparcie.Najważniejsze jest by żyć i móc cieszyć się tym życiem,Pozdrawiam.

mycase jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez xmona1971 Zobacz posta
    Dieta dietą, ale przy BMI powyżej 40 nie ma szans na schudnięcie bez pomocy zmniejszenia żołądka.
    Ciekawa teza... Nieco ponad rok temu miałam BMI 60. Teraz co prawda nadal mam powyżej 40, ale sukcesywnie chudnę, dotychczas schudłam 43 kg bez operacji, opasek, baloników czy wspomagania tabletkami. Da się, owszem, wymaga to pewnej dyscypliny i wyrzeczeń - ale jest szansa na uratowanie zdrowia, póki jeszcze w człowieku wszystko jako tako funkcjonuje.
    Mam znajomą, która po założeniu opaski schudła przez 2 lata ok 50 kg.
    Waga wyjściowa ok. 150. Okupiła to problemami emocjonalnymi, wymiotowaniem praktycznie po każdym posiłku, utratą połowy włosów i wynikami badań wskazującymi na NIEDOŻYWIENIE. A to "tylko" opaska, czyli wydawać by się mogło, mało inwazyjna metoda w porównaniu np. z gastric bypass.

To ja dziękuję, ja wolę pracę nad sobą, a nie pomoc chirurga.

Dla tych, co mają BMI powyżej 40 - polecam Dietę proteinową Dukana - bo jest w niej zawarty kompleksowy plan, jak ustabilizować wagę po schudnięciu i jak ją utrzymać. A przede wszystkim można schudnąć bez głodowania i niszczenia organizmu. I ja mu wierzę

A z operacjami dajcie sobie spokój - głośno trąbi się o sukcesach, a o powikłaniach mówi się cichutko. A powikłań może być mnóstwo, włącznie z najtragiczniejszymi...

Cvijanovic jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Torun
    Wpisy na blogu
    1

WITAM SERDECZNIE:jestem zainteresowana operacja zmniejszenia zoladka , czy mogla bys mi napisac jakie sa koszty i w jakiej miejscowosci zostala wykonana operacja.
    Ostatnio edytowane przez Cvijanovic ; 23-02-2010 o 13:34 Powód: ogromna nadwaga 41 kilo.

ania92mk jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    malbork

Jestem tu,poniewaz chce pomoc mojej mamie,wszelkie diety zawiodly,BMI mamy wynosi powyzej 40 ,jestesmy z malborka ,jezeli ktos moglby mi powiedziec do kogo kierowac sie z prosba o jakies skierowanie na ten zabieg laparoskopowy i czy na pomorzu jest osrodek ktory zajmuje sie takimi zabiegami,czy jest to reefundowane??? Prosze serdecznie o odpowiedz,z gory dziekuje

mafdaa22 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    gdynia

Witaj!
    Pytasz o zabieg dla mamy, takie zabiegi wykonuje się w Akademii Medycznej w Gdańsku jest on całkowicie refundowany przez NFZ, tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza ogólnego. Jedynymi kosztami jest dietetyk, ja jestem przed zabiegiem będę miała go za miesiąc. Pozdrawiam

muffinkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Przeczytajcie jeszcze raz dokłądnie mój poprzedni wpis i wpis mycase, jakie jest życie po zmniejszeniu żołądka, dnam dokładnie 3 osoby które owszem w ciągu pierwszych trzech latach schudli po 50-60 kg, ale później zaczęli z powrotem tyć i obecnie po ok 10 latach od operacji już dawno przekroczyli wagę sprzed operacji. Żołądek ma tendencje do rozszerzania się i z czasem ten mały 50ml przedsionek żołądka też się rozszerzy. Poza tym ta metoda nie uczy się odżywiać tylko przez jakiś czas ogranicza przyjmowanie pokarmów, a jak się będzie chciało coś zjeść szybciej albo więcej to od razu są odruchy wymiotne. Poza tym poczytajcie o przeciwwskazaniach i powikłaniach po zabiegowych.

Przede wszystkim poczytajcie wpisy z końca sierpnia i września 2009 roku na wątku Telepeters --> Droga do celu - Grupy Wsparcia Dieta.pl

i ten watek --> Dlaczego zrezygnowalam z CHLO ??? - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Proszę was również, żeby pytać się i czytać nie tylko o pozytywne strony tych zabiegów, ale również a może przede wszystkim o powikłaniach, sprawowaniu się organizmu przy takich ograniczeniach żywieniowych i sprawdzalności tej metody po kilku latach

Awatar Telepeters
    Telepeters jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Wpadam na chwile, ale obiecuje tu zagladac, bo stracilam corke po takiej operacji (na moim watku o jej tragedii od ok 100 strony, opisywane na bierzaco)

Ludzie nie dajcie sie okaleczac, i wiedzcie, ze smiertelnosc jest olbrzymia, mowi sie, ze ponizej 0,5%, ale to tylko w czasie zabiegu, a do roku wzrasta do 7,5%, co przekazano nam na konferencji prasowej, duzo za pozno. Nie ma lub ukrywana jest statystyka w miare uplywu lat, bo latwiej ukryc fakt i znalezc wymowke, zrzucajac wine na pacjenta zwiekszonego ryzyka.

Do 1.09 pragne zejsc ponizej 100, trzymajcie kciuki

Chcieć, to móc, wiec do dziela!

muffinkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ku przestrodze --->
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez muffinkaa ; 17-03-2010 o 20:38

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów