Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 139
Like Tree10Lubią to

Wątek: zmniejszenie żołądka

Awatar Telepeters
    Telepeters jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: zmniejszenie żołądka

Marcza,zycze ci z calega serca, abys byl zdrowy i szczesliwy, abys schudl i utrzymal wage po osiagnieciu celu.

Prosze, abys dawal znac, ze wszystko w porzadku.

Moja corka byla zdrowa, przeszla pomyslnie wszystkie badania, mam na to dowody i zatrzymam do konca zycia. Zmarla , bo zrobiono z niej krolika doswiadczalnego, ucieta za krotko organy, po zszyciu byla nieszczelnosc, ktora zlekcewazono, wypisano do domu choc miala fatalne wyniki, stan zapalny, potem probowano wmowic, ze cos dzwigala, albo sie nazarla, ona w domu lezala zwinieta z bolu jak pies i jak przelknela 3 x dziennie 2 lyzeczki serka , czy jogurtu to wszystko. Chodzila na badania kontrolne, ja z nia, ciagle lekcewarzono jej skargi na potworne bole, zarzucano, ze sie piesci i udaje, z taka diagnoza wysylali do domu przez 3 dni, o potem bylo za pozno. Zarazili ja gronkowcem, nie szczepili na tromboze, bo pewno zapomnieli, poszedl zator do pluc, zeby go rozpedzic potrzebna heparyna, ona powoduje, ze rany sie nie goja, zaklety, przeklety krag i potem poco takiego grubasa ratowac, przeciez wiadomo, ze i tak nie ma szans.

Jesli tu pisze i odradzam, to dlatego zeby przestrzec przed skutkami i zeby decyzja byla podjete ze znajomoscia skutkow jakie moga nastapic. Kazdy jest kowalem swego losu i jesli chce tak jak Basia podpisze zgode na operacje, tylko niech bedzie przedtem uswiadomiony, bo moja corka nie byla.
    Ostatnio edytowane przez Telepeters ; 21-07-2012 o 21:16

Do 1.09 pragne zejsc ponizej 100, trzymajcie kciuki

Chcieć, to móc, wiec do dziela!

peszka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Garwolin

Dawno nic nie pisałam na forum, ale tym razem jakoś chyba muszę.
    Moja siostra zrobiła sobie opaskę na żołądku.Schudła, udało jej się zajść w ciążę i przytyła znów. Ja w tym czasie zrobiłam dietę, ćwiczyłam schudłam- 3 lata bujałam wśród szczupłych. Wróciłam już do dawnej wagi. Natura grubasa wylazła w obu przypadkach.

Wydaje mi się, że chirurgiczne leczenie otyłości jako ratunek jest mądrzejsze niż np. operacja plastyczna. A jednak ludzie, mimo wielu powikłań, chętniej uznają prawo do okaleczania się w imię urody. Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw.

Przykład córki Tele jest straszny. Bardzo współczuję.

Trochę jednak rozumiem ryzykantów, którzy się decydują na ChLO. Ale powinni wiedzieć, że to jest tylko sposób przejścia na dietę, że muszą panować nad jedzeniem, tak czy tak.
    To jest jak dobrowolnie wybrać cesarkę zamiast porodu naturalnego. Boimy się bólu, wysiłku, ale pozwalamy się pokroić. Jednak - czasem cesarka jest już jedynym wyjściem. Myślę, że jeśli w Polsce taką operację robi się na NFZ i jeśli nie robi się jej w wyspecjalizowanej klinice, ale tam, gdzie operują też z innych powodów- jest szansa, że lekarze będą uczciwi, że nie naganiają sobie pacjentów. Problem w tym, że nie ma chyba porządnej opieki psychologicznej przed i po zabiegu. Ludzie zostają z problemem sami. I nie radzą sobie.
    Nic mądrego pewnie nie wniosłam. Chciałabym, żebyście wraz z lekarzem, może z psychologiem, rozważyli za i przeciw. Łatwo jest tylko na początku. Potem jest jak zawsze.
    "- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
    Peszki stękanie na odchudzanie
    Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone

Awatar Metyda
    Metyda jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    b

Cytat Zamieszczone przez peszka Zobacz posta
    Moja siostra zrobiła sobie opaskę na żołądku.Schudła, udało jej się zajść w ciążę i przytyła znów.
    Nie mam zielonego pojęcia na ten temat więc moze moje pyatnie jest głupie, ale co się dzieje z opaską w takim przypadku? tzn jak człowiek zaczyna znow tyć. Opaska rozciąga się, pęka, zdejmują ją?

peszka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Garwolin

Opaska nie jest na brzuchu, tylko na żołądku, przedziela go na dwie części. Nie opaska się rozciąga, a ścianki żołądka. Poza tym, batoniki są małe i mieszczą się w zmniejszonym żołądku... Tyje się, bo na przykład "nie wchodzą" warzywa i owoce (boli żołądek, jest niedobrze itd). A wchodzą rzeczy niezdrowe, a kaloryczne. Taka pułapka.
    "- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
    Peszki stękanie na odchudzanie
    Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone

Awatar Telepeters
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

Dziekuje Peszka, ze sie odezwalas, wnioslas wiecej niz przypuszczasz, bo udawadniasz, to o czym juz wielokrotnie pisalam, natura grubasa musi byc przemeblowana solidna terapia, a nie nozem. Zaden kaleka nie zacznie chodzic, jak kule stoja obok, noz za nikogo nie schudnie, poczatkowo strach, euforia, bol nie pozwalaja jesc, jesli w glowie sie nie przemebluje lakomstwo wezmie gore.
    Szkoda, ze operowani zglaszaja sie tylko na poczatku, osobiscie nie spotkalam sie z relacjami po latach, mam tylko nadzieje, ze to brak czasu nie pozwala im mobilizowac innych do operacji, bo szczupli i szczesliwi ulozyli sobie nowe wspaniale zycie.
    Nie mam dostepu do grup wsparcia, jestem dla nich wykleta i przekleta, wielu zrujnowalam zrodelko dochodow na grubasach, bo otworzylam gebe, jednak docieraja do mnie informacje, ze nastepne osoby umarly (po miesiacach, latach, ale statystyki podaja inne przyczyny smierci), ze tylko znikomi dalej chudna. SZKODA

malgosia_b15 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin

Witam
    Jestem po operacji zmniejszenia żołądka tzw. laparoskopowej rękawowej resekcji żołądka. Operację miałam 05.08.2012 i czuję się świetnie. Do tej pory schudłam 10 kg. To nie jest tak że to było moje widzi mi się ja po prostu wcześniejszymi dietami bardzo spowolniłam swój metabolizm. Mój organizm potrafi przetworzyć 600 kcal na dobę więc sami widzicie.Ja z czystym sumieniem mogę polecić tym bardziej że mój brat po tym zabiegu od kwietnia tego roku schudł 40kg

Awatar Telepeters
    Mieszka w
    Niemcy, LEV
    Wpisy na blogu
    1

A ja wczoraj mialam telefon od zony , jednego takiego, co zgnil tak jak moja Basia (dzis co do dnia 3 lata jak odeszla w straszliwych cierpieniach- operacja 25.08.09 zgon 24.09.09). Najpierw jelita mu przyrosly do żołądka, potem zygal krwia, az po straszliwych cierpieniach zamknal oczy na zawsze..

Droga Malgosiu, mam nadzieje, ze zglosisz sie do nas za pare miesiecy, moze nawet regularnie dasz nam tu znac, ze wszystko w porzadku, bo potrzebujemy promyka nadziei, ze jednak po latach sa pozytywne skutki tego okaleczenia, bo do tej pory nikt nam tu nic takiego nie poswiadczyl, a sama niestety znam za duzo osob, ktore po wielkiej euforii, w jakiej byly tak jak i ty, pare dni czy tygodni po operacji, a teraz sa znow tak samo grube jak przed krojeniem i noz wcale im dlugotrwale nie pomogl, za to teraz maja jeszcze gorsze problemy psychiczne i juz zadnej deski ratunku.

Awatar pirania1
    pirania1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Żyrardów

Hej,

dawno mnie tu na forum nie było. Wracam tak samo jak wróciła waga. Dzisiaj mam wizytę u bariatry - i dlatego trafiłam na forum. W sumie chyba skutecznie mnie przestraszyłyście. Mam tylko 32 lata i nie wybieram się na tamten świat. Niepokoi mnie to że osoby, które piszą że przeszły operację odzywają się tylko raz a potem cisza. To daje do myślenia.
    Z tego co czytałam chyba "najbezpieczniejszą" operacyjną metodą leczenia otyłości jest balon do żołądka. Na to się chyba zdecyduję. Myślę że pomoże mi nabrać prawidłowych nawyków żywieniowych. Na żadne cięcie żołądka lub jelit raczej się nie zgodzę. Ewentualni mogłabym się jeszcze zastanowić nad opaską.

Telepeters - przykro mi z powodu Twojej córki. Wydajesz się dobrze poinformowana o zagrożeniach płynących z operacji zmniejszania żołądka. Czy możesz , jeśli wiesz, napisać coś o powikłaniach związanych z balonem. Byłabym bardzo wdzięczna.

początek walki 02.08.2010
    I faza 02.08.2010 - 06.08.2010
    II faza 07.08.2010 - ????

malgosia_b15 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin

Nie wiem co ci zaproponuje lekarz ale mi skutecznie odradził opaskę ponieważ bardzo dużo jest z nią komplikacji. Ja jak na razie nie żałuję tej operacji

Awatar milenan
    milenan jest nieaktywny Nowy na forum

Tyle sie tutaj naczytalam na ZA i PRZECIW,ale tylko slowa Peszki i Telepeters do mnie trafily.I prawda jest taka ze nie rozumiem ludzi ,ktorzy mimo wszystko decyduja sie na cos takiego. Przeciez to jest inwazja dla organizmu ,zdrowia i przeciez Życia. Dziewczynki drogie czy sprobowalyscie juz naprawde wszystkich mozliwych sposobow zeby zgubic ten nadbagaż?Pomyslcie tylko tak na spokojnie...nie dajcie sie omamic pieknym slowkom tych rzeznikow...mozecie tego zalowac do konca zycia. Zycze tym wszystkim zdecydowanym na tenże zabieg ,aby jednak raz jeszcze spokojnie usiedli i przemysleli sprawe.....no i poczytajcie jeszcze raz Telepeters ,przeciez Ona woła i apeluje do Waszego rozsądku. Wszystkiego dobrego zycze ..bede śledzić ten wątek

MILENKA ZAPRASZA
    "Jedni są wiecznie młodzi,drudzy wiecznie starzy......
    To kwestia charakteru, a nie kalendarzy"
    J.Sztaudynger

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów