Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 139
Like Tree10Lubią to

Wątek: zmniejszenie żołądka

Awatar Koala55
    Koala55 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Będzin
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: zmniejszenie żołądka

Witam Iza chyba nie jesteśmy rówiesnikami pod wzgledem wieku bo ja stary pryk 55 ale też zdecydowałem się na taki zabieg w Wejcherowie słysze różne opowieści jakie tp złe i dobre chetnie poznam twoją opinie jak już jesteś po zabiegu.byłem na badaniu gastroskopi bo takie mi potrzebne do tego zabiegu i tamten lekarz mi odradzał że jakieś powikłania mogą być prosze napisz jak najwiecej na ten temat może być na email ja Pozdrawiam i myśle że to coś dobrego .Koala Jacek

AgentkaZT jest nieaktywny Nowy na forum

Witam. Tak was czytam i czytam cały dzień.

Zawsze będzie tyle samo przeciwników ile zwolenników. Dla jednych operacja to "lenistwo" ze strony osób otyłych- Wasze zdanie
    Każda operacja niesie za sobą możliwe komplikacje. Nawet najmniejsza. Przy każdej można umrzeć. Ale można też przeżyć i mieć się dobrze
    Mieszkam w Wiedniu. od kilku lat myślałam nad decyzją o operacji. Były plusy i minusy.
    Dukana te przerabiałam- piszecie- IDŹ na DUKANA- ludzie przecież Dukan nie może być stosowany przez wszystkich! Radze o tym poczytać.
    Piszecie komuś idź pobiegaj poruszaj się, bla bla bla. Wg Was ktoś kto ma 140 kg, nadciśnienie i cukrzyce np może iść sobie od tak poruszać? Przecież to gwóźdź do trumny! Pisał ktoś ja mam 100 kg i jakoś schudłem ( fajnie gdyby napisał czy nadal wage trzyma), ale jest "lekka" różnica między 100 a 140 kg.
    Ja zdecydowałam się na operacje w Wiedniu. Refundowana oczywiście. Żadne tam opaski balony ( już się ich tu nie zakłada) tylko zmniejszenie żołądka i obejście 2,5 m jelit. - To jest najpopularniejsza tu metoda. I skuteczna.
    Wiele osób mi opowiadało jak to się będe źle czuła, ile wymiotowała, ile komplikacji etc. Ludzie... Każdy organizm jest inny- inaczej reaguje inaczej się zachowuje...
    W tej chwili jestem w 4 dobie po operacji, w 3 mnie wypuścili ze szpitala. Nie wymiotowałam. 7 godzin po zabiegu wstałam z łóżka ( z narkozy) pochodziłam po oddziale 10 min. Fakt pierwsze 2 doby boli. No ale co się dziwić skoro to po operacji. w 3 dobie bólu nie czułam. chodziłam piłam chodziłam piłam. bo to najważniejsze.
    Dziś byłam nawet na zakupach i jem "Gerberki"
    Ja jak narazie jestem zadowolona. Zero uczucia głodu
    Tylko ludzie zapominacie o tym, że operacja ma być pomocą dla Was - pierwszym krokiem. Reszta leży w psychice. Ale uwierzcie da się poukładać sobie w głowie przez 2-3 dni i nastawić na to że zjedzenie powoli 3 łyżek tartego jabłka zaspokaja nasz apetyt 100%.

Jakby ktoś miał pytania - służe radą.

Pozdrawiam.
    -13kg

Awatar Yvonka30
    Yvonka30 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gliwice

Witajcie, piszę do Was żeby Was przestrzec przez tzw. coachingiem dr. Dukana na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - jest to niesamowite OSZUSTWO. Nie tylko sam coaching pod względem merytorycznym, ale także kradzież finansowa. To co na tej stronie nazywają coachingiem – to AUTOMATYCZNE odpowiedzi na zaznaczone pola (m.in. czy zjadłaś coś niedozwolonego, czy i ile ćwiczyłaś itp.) dodam, ze nie można napisać swoich uwag tylko trzeba wybrać jedną z kilku opcji (czasami żadna nie pasuje do twojej sytuacji). A więc klikasz na wybraną opcję, a na następny dzień dostajesz odpowiedź automatu treści „świetnie, tak trzymaj” „nie poddawaj się” „wierzę w Ciebie” albo „bardzo mnie niepokoi Pani ….” Itp. itd. to nie jest coaching! Nie ma również konsultanta on-line, możesz zadać pytania ale na odpowiedź czekasz 2 dni lub więcej. I za taką przyjemność płaci się 200zł, ja chciałam spróbować i wybrałam płatność miesięczną 60zł, a po 2 tygodniach otrzymywania ciągle teksów z automatu – napisałam reklamację i podałam powody dlaczego nie chcę kontynuować coachingu – niestety nie uznano mojej reklamacji i do nadal pobierają z mojego konta po 60zł miesięcznie (a było to pod koniec lipca) – jestem załamana, bo na moje e-maile nie odpowiadają i nie wiem co mam zrobić. Gdzie się zwrócić? W chwili obecnej jestem biedniejsza o 180zł…. I nadal piszę do nich i nadal nie mam odpowiedzi… Totalnie mnie zignorowali… Przestrzegam Was zatem przed tą stronką! Trzymajcie się i chudnijcie zdrowo i jeżeli ktoś Was zapyta o ten coaching podzielcie moje uwagi
    Odzyskam Figurę i ... Pewność Siebie!

AgentkaZT jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Yvonka30 Zobacz posta
    Witajcie, piszę do Was żeby Was przestrzec przez tzw. coachingiem dr. Dukana na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - jest to niesamowite OSZUSTWO. Nie tylko sam coaching pod względem merytorycznym, ale także kradzież finansowa. To co na tej stronie nazywają coachingiem – to AUTOMATYCZNE odpowiedzi na zaznaczone pola (m.in. czy zjadłaś coś niedozwolonego, czy i ile ćwiczyłaś itp.) dodam, ze nie można napisać swoich uwag tylko trzeba wybrać jedną z kilku opcji (czasami żadna nie pasuje do twojej sytuacji). A więc klikasz na wybraną opcję, a na następny dzień dostajesz odpowiedź automatu treści „świetnie, tak trzymaj” „nie poddawaj się” „wierzę w Ciebie” albo „bardzo mnie niepokoi Pani ….” Itp. itd. to nie jest coaching! Nie ma również konsultanta on-line, możesz zadać pytania ale na odpowiedź czekasz 2 dni lub więcej. I za taką przyjemność płaci się 200zł, ja chciałam spróbować i wybrałam płatność miesięczną 60zł, a po 2 tygodniach otrzymywania ciągle teksów z automatu – napisałam reklamację i podałam powody dlaczego nie chcę kontynuować coachingu – niestety nie uznano mojej reklamacji i do nadal pobierają z mojego konta po 60zł miesięcznie (a było to pod koniec lipca) – jestem załamana, bo na moje e-maile nie odpowiadają i nie wiem co mam zrobić. Gdzie się zwrócić? W chwili obecnej jestem biedniejsza o 180zł…. I nadal piszę do nich i nadal nie mam odpowiedzi… Totalnie mnie zignorowali… Przestrzegam Was zatem przed tą stronką! Trzymajcie się i chudnijcie zdrowo i jeżeli ktoś Was zapyta o ten coaching podzielcie moje uwagi
    A nie możesz iść do banku i zablokować tego dziadostwa? Chyba w oddziale można - tak mi się wydaje

Awatar magazynierka
    magazynierka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    pomorze

Witam też jestem po operacji i jest super dla tych co pisza że można umrzeć i są komplikacje odpowiadam i dentysty może być to samo

Awatar kaha81
    kaha81 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krakow

hej magazynierka..ktora metode mialas? i kiedy bo widze juz dluzsza droga za Toba;d

Awatar magazynierka
    magazynierka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    pomorze

Witam
    Miałam robioną operacje metodą laparoskopową 10 lipca 2013
    Pozdrawiam

KLAUDUNIAG jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    warszawa

Red face Odp: zmniejszenie żołądka

Witam!

Możesz cos więcej powiedzieć? W szczególności ile czekałaś od pierwszej wizyty/ konsultacji do samego zabiegu? Ja mam pierwszą konsultację 28.01.2014.

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez magazynierka Zobacz posta
    Witam
    Miałam robioną operacje metodą laparoskopową 10 lipca 2013
    Pozdrawiam

Pigi139 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witam.
    Jestem po operacji mankietowej resekcji żołądka. Zabieg odbył się 10 stycznia 2014 roku. Chętnie nawiąże kontakt z kimś kto jest po tej operacji i podpowie mi kilka rzeczy.
    pozdrawiam

Insomia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dylaki
    Wpisy na blogu
    1

Witam!!!
    Ja ma termin takiej operacji na 13.02.2014 roku. Ciekawa jestem jak się czujesz, jak wygląda teraz twoja dieta.
    Trzymam za ciebie kciuki i za siebie też.

Pozdrawiam

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów