Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 116
Like Tree8Lubią to

Wątek: ABC odchudzania - z mądrości forumowych

PuellaPulchra Guest

Domyślnie Odp: ABC odchudzania - z mądrości forumowych

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Wpadła mi w ręce książka o ayurwedzie i przeczytałam tam jedną bardzo ważną moim zdaniem informacje.
    Picie zimnej wody sprzyja gromadzeniu tłuszczu natomiast popijanie małymi łykami ciepłej pomaga go rozbić i usunąć.
    W czasie odchudzania zewsząd słyszymy pij wodę! Każdy zazwyczaj myśli o jakiejś mineralce i to zimnej, a tymczasem stara indyjska medycyna twierdzi,że jeszcze sobie to odchudzanie w ten sposób utrudniamy.

Wybacz, ale większej bzdury nie słyszałam.
    Zamiast słuchać indyjskich szamanów, lepiej posłuchać lekarzy dietetyków, którzy zgodnie twierdzą, że zimna woda, generalnie zimne potrawy ZMUSZAJĄ organizm do pracy, zużycia energii potrzebnej na ogrzanie płynów do 37-stopniowej uryny. Tak więc TYLKO zimna woda, ssanie kostek lodu, obniżenie temperatury w pokoju, chłodne prysznice. Po co powtarzać tego typu bzdurki, że "ciepła woda pomaga rozbić tłuszcz". Gdzie - w żołądku? Gdyby woda rozbijała tłuszcz, to niepotrzebne byłyby diety, nieprawdaż?

Woda i tak się ogrzeje w ciele, ale by się ogrzała, organizm spali dodatkowe kalorie.

Naprawdę, czasami w pogoni za nowinkami zapominamy o biologii człowieka i ..... zdrowym rozsądku.

Pozdrawiam!

Awatar margolka123
    margolka123 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

We wszystkim jest ziarnko prawdy. Nie znam mądrości wschodnich, a medycyna każe mi raczej sądzić, że to zimna woda (oraz pokarmy) powodują szybsze spalanie, ale rano lepiej jest się napić ciepłej wody, przegotowanej - pobudza jelita i zmusza je do pracy. Nie rozbija tłuszczu, ale działa lepiej na spalanie zasobów glikenu, bo wprawia cały organizm w ruch. Budzi go

Margolka123 - reaktywacja - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Od 1.10.09 do 12.05.10 - 22 kg
    Dukam dalej, do skutku!

Awatar rotacja
    rotacja jest nieaktywny Nowy na forum

Rano, szczególnie zimą lepiej wypić coś ciepłego. Dlatego, że zimny napój dodatkowo wyziębia nam organizm. Słyszałam też, że zimą powinno się zrezygnować z soków cytrusowych - też podobno wyziębiają organizm.
    Trzeba myśleć pozytywnie!

rybka1234 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    zamość

Smile Odp: ABC odchudzania - z mądrości forumowych

Dziękuję surowa za Twoje dane dot. wzoru na indywidualne zapotrzebowanie kaloryczne. Przeliczyłam sobie i zacznę układać sobie dietę wg obliczonych kcal. Korzystam ze strony dieta od stycznia 2010r. Schudłam od 13.01.2010r. tylko 4kg. Nadal szukam sposobu skutecznego na pozbycie się zbędnych kg. Czytam różne wypowiedzi i wiele dowiedziałam się. Najwięcej o swoich błędach żywieniowych i złym stylu życia. Pragnę to zmienić. Jeszcze raz dziękuję. Rybka 1234

Pilarska jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gniezno

Witam Dziewczyny widze na różnych forum dziewczyny piszą że odchudzają się z Dukanem możecie troche mi przybliżyć ten temat jaka to dieta itp. z góry dziękuje

Truskawers87 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zamość

Smile Odp: ABC odchudzania - z mądrości forumowych

Super wskazówki .
    Moim problemem, jest zabieganie i brak czasu na gotowanie. ;/ Jem mało, wcale się nie głodząc, 1000 kcal spokojnie mi wystarcza żeby być najedzoną a mam 183 cm wzrostu. Jednak różnie z tym bywa, czasami jem na mieście coś szybkiego, a wiadomo... jesteś tym co jesz. Tak więc postanowiłam zabrac się za siebie, nie tylko ze względów estetycznych, ale i zdrowotnych. Zdrowe odżywianie to podstawa.

gosiagr jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin

witam

przeczytałam cały watek i jestem pod wrazeniem, bardzo wielu rzeczy nie wiedziałam chociaz wiele razy sie odchudzałam. teraz chce zrzucic kilogramy po ciązy. obecnie ważę 66kg (wzrost 167) chciałabym wazyc na poczatek 58-59, zobacze jak bede wygladała przy tej wadze. policzyłam ze potrzebuje ok 1800kcal, tylko nie wiem jak sie a do tego karmienie piersią, obecnie moj maluszek jest na samym cycu. czy wiecie gdzie mozna znaleźć przykładowy jadłospis na diete 1500kcal, nie umiem liczyc tych kcal, w przyblizeniu wiem ale co ma, ale to wazenie, mierzenie i wyliczanie mnie denerwuje.

Megi80K jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Ostrówek

Powtarzm się ale: SUPER WĄTEK i SUPER PORADY

DZIĘKI

Blimka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź
    Wpisy na blogu
    1

Hej witam wszystkich. Od jakichś 2 tygodni jestem na diecie 1200kcal (jak mi poradził dietetyk) oraz chodzę na siłownię. Przed rozpoczęciem tej diety zrobiłam sobię 4dniową głodówke oczyszczającą. Niestety mimo moich całych wysiłków kilogramy wcale nie lecą w dół ;/ już nie wiem co mam robić, jestem po prostu załamana. Cały czas trzymam sie wyznaczonych kalorii i sportu ale to nic nie daje...

Blimka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź
    Wpisy na blogu
    1

Jesteście tak beznadziejni że aż krew zalewa! Niby człowiek się pyta o coś i czeka na wsparcie ale dupa! Marne nadzieje! żałośni jesteście, ale pewnie teraz i tak od razu ktoś napisze, ze to nie tak i w ogóle... Widać trzeba użyć ostrzejszych słów żeby coś do was dotarło! Beznadzieja! Myślałam, że uzyskam jakieś opinie czy coś a tu nic! Każdy ma każdego w dupie!

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 ... OstatniOstatni