-
Odp: lat 35+ - do zrzucenia kg 30+
Hej dziewczyny!!
81,5 kg. wzrost 170, 36 latek
motywacja - najgorsza z możliwych nie życzę wam takiej - zimny kubeł wody w postaci maila od męża pod tytułem Kochanie wybacz.... miałem romans...
Chiałabym zrzucić z siebie 20 kg. Mam nadzię, że mi sie uda.
-
Khaja kochana powiem Ci tak z perspektywy róznie z tymi mezami bywa...ja mam drugiego i uwierz nie jeden kubeł zimnej wody pierwszy mezus mi zafundował...teraz to chyba jestem wdzieczna losowi za to za to było jak był, ze sie rozwiodłam, bo teraz wiem co to znaczy prawdziwa miłosc i fajna rodzinka.Uszy do góry...jesli kochasz to faktycznie walcz, chociaz przeraza mnie prspektywa faceta który mówi zonie o zdradzie w mailu, jesli nie to powiedz sobie...zrobie sie na laske..zrzuce te drobne 20 kilo...i jeszcze spokojnie sama niejeden romansik przezyje.Chudnij z nami i na pewno wszystkie tu bedziemy Cie wspierac.
Hania odezwe sie na gg jutro, bo musze gg załozyc, nie jestem szczesliwa posdiadaczka tego komunikatora.jutro rano wlaze na wage i zobacze czy chociaz ciut spadło, teraz siedze sobie ofoliowana i pachne cynamonem.Oczywiscie popijam moja herbatke.Na zakupach byłam, ryb ,owoców i otrebów nakupiłam.Maz w tym czasie z synkiem, pozmywali i odkurzyli wiec juz mam labe i moge na necie posiedziec. .Niestety dzis nie cwiczyłam bo mi kregosłup nawala.Ale juz nad tym pracuje i za 2 dni bede mogła wrócic do cwiczenia.
Całuski i ciepłe usciski
---------- Wiadomość dodana o 22:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 22:13 ----------
Khaya wybacz ze napisałam Khaya przez j.
-
Hej
Zgadzam sie z Karolka... ja rowniez na MZ... od 4 m-cy.. schudlam jak pokazuje tickerek 20 kg... udalo sie cwiczac, jedzac weglowodany do poludnia, pozniej lekki obiad i bialko na kolacje.. i 2 przgryzki... czasami zgrzesze bialym chlebkiem lub ciasteczkiem.. ale mi sie udalo i Tobie sie uda!!! wszystko na spokojnie i z ochota !!
Trzymam mocno kciuki za spadki..
ps.. duzo pij wody lub herbatek oczywiscie bez cukru
-
Do wczorajszego menu muszę dodać drożdżówkę i ok. 10 rodzynek w czekoladzie zjedzonych po 22. Niestety... A myślałam, że już panuję nad słodyczami. Ciężko mi jakoś... Na dodatek mam brzuch jak balon. Pierwszego dnia diety biegałam do kibelka kilka razy, a ostatnio jakoś rzadko, dlatego od dzisiaj znowu wracam do moich ulubionych płatków owsianych i otrąb (jeszcze siemię muszę sobie kupić). Na razie mi smutno, ale będzie lepiej (mam nadzieję).
-
Melba 75 sama nie wiem jeszcze co dokładnie zrobię, to chyba będzie zależało od niego. Przyznanie się pisząc do mnie maila jeszcze nie jest najgorsze (przynajmniej dla mnie) zdecydowanie gorszy dla mnie jest fakt dlaczego to zrobił. Ze strachu, bo sprawa się sypnęła, mąż tamtej pani był bardziej czujny niż ja. Szybko odkrył co sie święci i wpadł w szał, nieźle go nastraszył i obiecał, że znajdzie mnie i o wszystkim opowie Faktycznie znalazł mnie 3 dni po tym jak M mi powiedział. Gdyby nie tamten człowiek to pewnie nigdy bym się nie dowiedziała a mój mąż dalej by sie kreował na faceta ciężko zapracowanego, najbardziej uczciwego pod słońcem, bez najmniejszej skazy, czystego jak łza, którego los pokarał żoną która ciągle się czepia i dopatruje jakiś kochanek, które mu nie w głowie.
ale o nim już koniec...
Kurcze albo wczoraj żle się zważyłam, albo nerwy robią swoje bo dziś waga pokazała 79.9
Staram się jeść 5 posiłków dziennie, małych posiłków i nie dojadać miedzy nimi. Ciekawe ja długo wytrwam w postanowieniu. Narazie bardziej się zmuszam do jedzenia niż sobie odmaiwam, ale na pewno niebawem mi się odmieni
buziale słoniale...
-
Khaja - witaj na naszym wąteczku,
Współczuję przeżyć domowych. Ale jednocześnie chciałam Ci powiedzieć, że ten romans to na pewno nie spowodu Twojej nadwagi. Pzreciez jesteś wysoka, a przy takim wzroście 85kg to wcale źle nie wygląda. Na pewno były jakieś inne powody np. kryzys wieku średniego, co u facetów częste, niestety.
Gratuluję spadku wagi! Na pewno pomógł w tym stres.
A macie dzieci? jak wam sie teraz układa w domu?
Anev - groże paluszkiem za tą drożdżówkę i rodzynki !
Chociaż ja wczoraj ok. 20 zjadłam garstkę takich słodkich płatków do mleka, co sobie mój mąż je. Hm... miałam jeszcze zakusy na czekoladę z orzechami, bo zalega na półce, na szczęście się opamiętałam.
Melba - i jak po balsamowaniu? Długo już to stosujesz? Są efekty? Mi b się przydało, bo uda mam koszmarne, w ceelulicie takim grubym. Bleeee
A to smarowidło pod folię to jakieś specjalne?
Wczytywałam się trochę wczoraj w tego Dukana. Może i ten facet ma rację komponując tą dietę tak a nie inaczej. Postanowiłam, że spróbuję, przynajmniej tą pierwszą fazę proteinową, aby poruszyć swój metabo... bo jakoś się skubany uśpił
Ktoś zacznie ze mną od poniedziałku?
Wczoraj kupiłam sobie Super Linię, choć zazwyczaj takie lektury tylko mnie dołują a nie motywują. To chyba jednak zazdrość, że innym się udało, a ja ciągle tkwię w czarnej dupie! Tym razem też tak było. A z powodu takiego, że poprzeglądałam sobie oferty tam zamieszczone różnych Spa i gabinetów odnowy. I pomyślałam.... jakbym nie mieszkała na zadupiu i miała kasę, to na pewno wyglądałabym inaczej = lepiej = pięknie!
Same takie zabiegi na cellu, ujędrnianie, masaże mogą bardzo dużo dać. A z dietą to już samo piękno. Tylko trzeba mieć to dostępne i mieć na to. Hm...
Z tym pesymistycznym akcentem zagłębiam się w firmowe papiery.
Miłego dnia all
-
Hejeczka, poranne wazenie pokazało równiutkie 90 kg,wiec jestem adowolona.Mój I etap do osiagniecia celu chce zamknac na 85 kg.To byłby mój sukcesik.Co do foliowania, pierwszy lepszy balsam przciwcelulitowy ja aktualnie mam z lini Lirene pomaranczowy do tego 2 kropelki olejku dodaje cynamonowego o to rozgrzewa na dłon troche balsamu do tego ten olejek, mieszam i sie balsamuje, potem owijam szczelnie folia, a do tego kupiłam sobie na allegro fajna rzecz dres sauna, góry nie uzywam,. ale jak załozy sie spodenki to po godzinie tyłek masz mokry.Co do olejku to mówie od razu, zeby od razu po balsamowaniu rece umyc no i przez jakies 5 minut edzie troche ciałko piekło.Co do efektów tego zabiegu to ja jestem zadowolona, na pewno skóra jest jedrniejsza i fajniejsza w dotyku.Ja własnie sciagam gg, popijam heratke i jem sobie paluszki surimi.Na sniadanko zjadłam serek wiejski + 3 plasterki wedliny z indyka.Na obiad mam kurczaczka podudko wiec zaraz sobie je upieke w ziołach, do tego maslanke a o kolacji jeszcze nie myslałam.
Khaya mam nadzieje ze nie zrzuciłas winy romansu meza na siebie i swoja wage.Bo to najgorsze co bys mogła zrobic.|Pozdrawiam cieplutko.U mnie 2 dzien fazy uderzeniowej.
---------- Wiadomość dodana o 12:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:46 ----------
Ja chyba serio jestem jakas nienormalna, głupiego gg nie daje rady zainstalowac, juz 3 raz sciagam instaluje pokazuje mi jakis bład.
-
Melba - gratki spadku!
Musze i ja spróbować tego balsamowania+owijania.
A ten olejek cynamonowy to gdzie się kupuje?
-
Czy tylko ja pisze na tym watku?Jak Wam minał dzien? Mój dzisiejszy jadłospis:
SNIADANIE- 1 jajko z 3 surimi , 3 plastry wedliny i serek wiejski
OBIAD- 2 małe podudka kurczaka bez skóry posypane ziołami i upieczone w folii, do tego pół szklanki maslanki
KOLACJA- w planie jogurt bez cukru z otrebami owsianymi.
Oprócz tego, jedna kawa z odrobina mleka i 2 2l dzbanki czerwonej herbaty.
Jutro mam juz plan na sniadanko upieke sobie Dukanowe placki.
Jakby ktos miał ochote wrzucam przepis
PLACKI DUKANOWE
1 łyżka otrąb pszennych
2 łyżki otrąb owsianych
1 jajko
1 łyżka serka homogenizowanego
Białko ubijamy dodajemy do tego reszte, mieszamy i smazymy bez tłuszczu albo pieczemy jak kto woli.Wychodza ponoc 4 placuszki.Ponoc niektórzy uzywaja tylko białka a zóltka nie dodaja.Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
---------- Wiadomość dodana o 16:22 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:15 ----------
Hej Amri tylko naprawde pamietaj kropla, dwie nie wiecej, bo niektórzy miewaja po tym uczulenie jak przesadza,i nie chce zebys potem miała do mnie pretensje ze Ci jakies paskudztwo poleciłam.Ja o tym olejku rozgrzewajacym kiedys przeczytałam tu na portalu u dziewczyn stosujacych długo Dukana i majacych naprawde extra efekty, ale jak przy kazdym duzym ubytku wagi kłopoty z rozciagnieta skóra szczególnie na udach posladkach no i brzuchu, im pomagało, mnie pomaga, wiec co szkodzi spróbowac olejek kosztuje około 10 zł i bez problemu powinnas go kupic w kazdej aptece.Jak Ci idzie dietka ja przez 2 dni na Dukanie straciłam półtorej kilo.
-
muszę też wypróbować ten sposób z folia i olejkiem, a gdzie można taki olejek kupić?
Amri mamy troje dzieci, ale one nie wiedza o naszych problemach. Nie zgotowałam żadnej awantury, spokojnie oznajmiłam mu, że wybaczam, że ma zrezygnować z obsługi firmy w której ona pracuje. Niestety wciąż uparcie twierdzi, że nie może z tej firmy zrezygnować bo zobowiązania, bo dobry klient i takie tam Może się to wam wydać śmieszne ale zaciągnęłam go do kościoła w środę popielcowa i kazałam przed ołtarzem obiecać, że już nigdy żadnych flirtów itd. No ale wciąż się zastanawiam nad tym czego szukał u tamtej Czego mnie brakuje Wiem, że to głupie ale ciągle tak się w myślach porównuje z nią. Ona jest szczupła. Bardziej zadbana...
Co to atmosfery w domu. Zrobiłam sie uszczypliwa wobec niego, on narazie dzielnie to znosi i czasem tylko coś zamruczy pod nosem że zasłużył. Wymyslił, że koniecznie musimy wyjechać na romantyczny weekend do spa. A ja lekką ręka wydaje jego pieniądz na kosztowne bzdury. Kupuje ubrania nie patrząc na cenę, kosmetyki, i obserwuję czy już traci cierpliwość
a wracając do diety, 1,5 roku temu byłam u dietetyka który ustawił mi dietę, ale nie miałam dość silnej woli by jej przestrzegać, może teraz ja odkurzę i może własnie teraz uda mi się schudnąć
Uprawnienia umieszczania postów