Pomidory z serem
Składniki:
• 4 duże i dojrzałe pomidory
• sól i pieprz do smaku
• 1 ząbek czosnku
• natka pietruszki
• pęczek dymki
• 2 łyżki tartego żółtego sera
• 1 łyżka bułki tartej
• 1 łyżka przecieru pomidorowego
• Pomidory umyj i przekrój na połowy.
Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem i ułóż w nim, pomidory przekrojoną częścią do góry.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i cebulką.
Dodaj starty żółty ser i tartą bułkę oraz przecier pomidorowy.
Dokładnie wymieszaj.
Farsz nałóż na pomidory.
Rozgrzej piekarnik do temperatury około 200'C i wstaw pomidory na 8 minut.
Podawaj z pieczywem, np. na kolację.
• Ilość: dla 2 osób; . ; 1 porcja = 135 kcal