Strona 3 z 389 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 3882

Wątek: Roczniki 1970-1979 piękne do lata czyli sposoby jak zrzucić 1-50kg.

Awatar Jumelka
    Jumelka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Roczniki 1970-1979 piękne do lata czyli sposoby jak zrzucić 1-50kg.

Witajcie drogie Panie, mogę się do Was przyłączyć?

Jestem na forum od niedawna, podczytuję sobie różne wątki i podziwiam Wasze dążenia do szczupłej sylwetki i trochę zazdroszczę osiągnięć :P

W lipcu zeszłego roku urodziłam synka i od tego czasu (no może troszkę później ) próbuję zrzucić trochę kilogramów. Niestety przez całe te 10 miesięcy moja waga stoi w miejscu, lub trochę się waha w jedna lub druga stronę. W ciąży przytyłam 22 kg, ale już wcześniej przed i po ślubie przybrało mi się jeszcze ok 12 kg w ciągu roku...

Od stycznia tego roku stwierdziłam, że muszę w końcu wziąć się za siebie i poszłam na aerobik z wagą 94 kg. Chodzę nadal 3 razy w tygodniu, a od połowy kwietnia codziennie jeżdżę na rowerze (dwa razy po 45-50 min, do pracy i z powrotem). Kilogramów niewiele straciłam - a właściwie waga strasznie się waha 1-2 kg w tą i w drugą stronę). Za to straciłam kilka cm tu i ówdzie, i mieszczę się w niektóre spodnie sprzed ciąży (Z rozmiaru 50 zeszłam do 48 a czasem nawet 46 - jak to bywa z rozmiarami). Chciałabym jednak w końcu zobaczyć na wadze mniej niż 90 kg, a tu kicha. Kiedy te kilosy wreszcie ruszą?

Nie stosuję żadnej diety, oprócz MŻ chociaż czasem miewam wpadki, ufff.

Moim celem jest dojście do 75 kg do końca lipca, a do końca roku chciałabym ważyć 68-70 kg.
    start 19.03.2014 || wzrost 175cm || etap 1

Karolinka01 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: Roczniki 1970-1979 piękne do lata czyli sposoby jak zrzucić 1-50kg.

Cytat Zamieszczone przez Jumelka Zobacz posta
    Od stycznia tego roku stwierdziłam, że muszę w końcu wziąć się za siebie i poszłam na aerobik z wagą 94 kg. Chodzę nadal 3 razy w tygodniu, a od połowy kwietnia codziennie jeżdżę na rowerze (dwa razy po 45-50 min, do pracy i z powrotem). Kilogramów niewiele straciłam - a właściwie waga strasznie się waha 1-2 kg w tą i w drugą stronę). Za to straciłam kilka cm tu i ówdzie, i mieszczę się w niektóre spodnie sprzed ciąży (Z rozmiaru 50 zeszłam do 48 a czasem nawet 46 - jak to bywa z rozmiarami). Chciałabym jednak w końcu zobaczyć na wadze mniej niż 90 kg, a tu kicha. Kiedy te kilosy wreszcie ruszą?

Nie stosuję żadnej diety, oprócz MŻ chociaż czasem miewam wpadki, ufff.

Moim celem jest dojście do 75 kg do końca lipca, a do końca roku chciałabym ważyć 68-70 kg.
    Jumelka masz bardzo dobre początki, zaczelaś od aktywnosci ruchowej ... brawo ... teraz wystarczy iz dołaczysz to tego 2-3l wody dziennie i odstawisz napoje słodzone i gazowane, do tego zaczniesz jadac co 3 godz, głownie produkty bogate w białko ( wszlelkie ryby, gotowany drób i warzywa) a waga poszybuje w dół

spróbuj pisac na forum co zjadłaś codzinnie i o której godz., dziewczyny doradza Ci co zmienić bedziesz miała lepsza kontrole nad soba i swoja dietka.

bardzo sie ciesze, ze tu trafilaś, razem napewno nam sie uda, ... a tak apropos lipca 2009 ja tez miałam miec wtedy drugiego dzidzisia ...niestety sie nie udało, ale widocznie tak miało byc, moze jeszcze kiedys...

Noukyy Guest

Karolinka - w Pradze było cudownie, nachodziłam się, zazwiedzałam, nażarłam i napiłam .
    Od tej pory nie mogłam się pozbierać z dietą i dlatego przybrałam 2 kg

Jumelka - pozazdrościć aktywności fizycznej

Magdusiia85 Guest

Karolcia bardzo mi się podoba Twoje podejście do tego całego odchudzania
    Jeszcze niedawno byłaś pełna zwątpienia, a teraz nie dość że świetnie Ci idzie to jeszcze doskonale mobilizujesz innych do wspólnej walki z kilogramami
    Jesteś Niesamowita!!

Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Noukyy Zobacz posta
    Karolinka - w Pradze było cudownie, nachodziłam się, zazwiedzałam, nażarłam i napiłam .
    Od tej pory nie mogłam się pozbierać z dietą i dlatego przybrałam 2 kg
    Noukyy ...te 2 kg co przyszły juz zgubilas a tego co zobaczyłas, popróbowalaś, przezyłaś (miłe wspomnienia) nikt Ci tego nie zabierze ... tak wieć glowa do gory i nie obwiniaj się ;-)

---------- Wiadomość dodana o 10:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:14 ----------

Cytat Zamieszczone przez Magdusiia85 Zobacz posta
    Karolcia bardzo mi się podoba Twoje podejście do tego całego odchudzania
    Jeszcze niedawno byłaś pełna zwątpienia, a teraz nie dość że świetnie Ci idzie to jeszcze doskonale mobilizujesz innych do wspólnej walki z kilogramami
    Jesteś Niesamowita!!
    Oj Madziu ...az sie zarózowiłam ... dziękuje ... jakas taka energia tajemna we mnie wspuje bo od długiego czasu cos wreszczie zaczyna mi wychodzic w życiu i to cos zalezy ode mnie ... moze nie są to jeszcze wielkie rzeczy ...ale zaczynam wierzyc w siebie ... i Wy dziewczyny też uwierzycie!

Magdusiia85 Guest

Cytat Zamieszczone przez Karolinka01 Zobacz posta
    ale zaczynam wierzyc w siebie ...
    Bardzo się ciesze, że to mówisz bo to połowa Twojego sukcesu.
    Mam nadzieję, że ta tajemna energia Cię nie opuści aż do ostatniego zbędnego dekagrama a najlepiej to w ogóle niech Cię już nie opuszcza!!

Awatar kousek
    kousek jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Wpisy na blogu
    5

a ja kiedyś byłam w Auchan we Wrocławiu i moja córcia jeździła na super autkach, teraz ciągle wspomina i pyta czy pojedziemy tam znowu

u mnie całkiem dobrze wiecie? Dziś się oczyszczam troszkę

Mieszka w
    Wrocław

A bierzesz jakies wspomagacze na oczyszczanie? Moja mała przytargała chyba łagodna jelitówkę z przedszkola bo w weekend wymiotowała, wczoraj miała biegunkę a ja juz dziś 2 razy gwałtownie witalam sie z panem kibelkowym i zbiera sie na powtórke ... nie ma to jak dziecko w przedszkolu państwowym ... zawsze jakis wynalazek przyniesie do domu ... motylem jestem ach motylem ... jeszcze 5 wizyt w kibelku a nie poznam swojej wagi wieczorem ;-)

---------- Wiadomość dodana o 11:17 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez kousek Zobacz posta
    a ja kiedyś byłam w Auchan we Wrocławiu i moja córcia jeździła na super autkach, teraz ciągle wspomina i pyta czy pojedziemy tam znowu
    a co do za autka ... od wieków nie byłam tam to na południe od miasta ...mam tam dosyc daleko

zobacz w internecie informacje o sielkiej zagrodzie - plac zabaw, zwierzatka, gospoda ...to koło nas nie daleko ...dzieci z przedszkola od mojej małej wybieraja sie tam na cały dzień niedługo ... musze z małą wybrac sie w weekend

Awatar Jumelka
    Jumelka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Dziękuję za miłe przyjęcie do grona

Mogę spróbować i tego sposobu, będę Wam się spowiadać (wtedy będzie głupio zgrzeszyć ) z tego co zjadłam. Jak na razie o 7.15 - zjadłam ok 250 g jogurtu greckiego (ostał się więc trzeba było go dokończyć...) z dwiema łyżkami musli owocowego. Koło 11.15 kanapka podwójna z sałatą, kiełbasą wędzoną i rzodkiewką. Właśnie piję drugą dziś herbatkę 'odchudzającą' (może takie wspomaganie też pomoże - zaczęłam od wczoraj). W domu będę po 16, więc wtedy zjem zupę pomidorową z makaronem i żeberkiem, na którym ją gotowałam, może do tego jakiś ziemniaczek i surówka z marchewki i jabłka. Na razie nie mam planu na kolację.
    start 19.03.2014 || wzrost 175cm || etap 1

Mieszka w
    Wrocław

Mogę spróbować i tego sposobu, będę Wam się spowiadać (wtedy będzie głupio zgrzeszyć ) z tego co zjadłam. Jak na razie o 7.15 - zjadłam ok 250 g jogurtu greckiego (ostał się więc trzeba było go dokończyć...) z dwiema łyżkami musli owocowego. Koło 11.15 kanapka podwójna z sałatą, kiełbasą wędzoną i rzodkiewką. Właśnie piję drugą dziś herbatkę 'odchudzającą' (może takie wspomaganie też pomoże - zaczęłam od wczoraj). W domu będę po 16, więc wtedy zjem zupę pomidorową z makaronem i żeberkiem, na którym ją gotowałam, może do tego jakiś ziemniaczek i surówka z marchewki i jabłka. Na razie nie mam planu na kolację.
    z moich skromnych doswiadczen z dieta, wydaje mi sie iz mozna by było odrobine ulepszyc diete ... może przydadzą Ci sie chociaż niektóre moje własne sposoby ;-)

na kusie odchudznia na który chodzę, radzą nam pic 2-3 l wody - mi wyliczyli ze powinnam pic 3,6l wody, nie polecaja kawy, herbatek, soków, napojów

1. śniadanie w miare Ok, mozna by zmiejszyc odrobine ilość jogurtu i zastapic musli otębami owsianymi, przennymi, granulowanymi, zarodnikami przenicy ...ale jest OK

2. posiłki powinny byc co 3 godz a więc 7,15, 10,15 13,15 17,15 i np. 19.15

3. co do kanapek wiele osób przeszło na pieczywo ciemne 1 kromka na jeden posiłek albo pół grachamki, masło margaryne wyrzucamy, ja jem bez chleba i tak w ciagu dnia mam duzo weglowodanów

na drugie snaidanie albo posiłek przed obiadem mozna zjeść 1 owoc - jabko, cytrus, truskawki

5. obiad pownien sie zmiescic na dloni - wiec albo zupa warzywna nie zabielana z makaronem razowym albo brazowym ryzem, albo gotowne mieso, pieczona ryba z surówką ( raczej bez ziemniaków)

6. wieczorem cos bialkowego serek biały, makrela, raczej nie owoce

---------- Wiadomość dodana o 11:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:36 ----------

aby schudnąc zrzucić tłuszczyk a nie mięsnie powinnas zjadac tyle g bialka ile wazysz.

70kg to 70g białka ...najwiecej białka jest np w serze białym chudym łowicz 22g/100g piatnica ma juz 18,5g, serek wiejski juz tylko 11g /100g

białko to tez chude mieso, ryby, białko jaj, odrobine jest w warzywach i minimalnie w mleku i jogurtach

---------- Wiadomość dodana o 11:44 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:41 ----------

rzadko udaje mi sie zjeść 100 i wiecej g białka i jeszcze zmiescic sie jako tako w kcal ...ale idzie mi coraz lepiej ... mozna tez korzytać z suplementów(koktaile białkowe) po których szybko sie chudnie ...choć ja nie jestem ich zwolennikiem za bardzo kocham normalne jedzenie

---------- Wiadomość dodana o 11:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:44 ----------

ok 250 g jogurtu greckiego
    jescze mi sie cos przypomniało ...ostatnio ogladałam jogurt grecki ... z tego co pamietam ma on b. dużo tłuszczu 11g/100g??? w porownaniu do zoot naturalnego chyba 2,5g/100g
    5g to jedna łyzeczka tłuszczu 250g takiego jogurtu to moze byc 5 łyzeczek masła ...
    przepraszam, ze sie tak wymądrzam ale uczą nas tego na kursie odchudznia ...tez niedawno na to nie zwracalm uwagi

Strona 3 z 389 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów