-
Rodzynka, za 50 kilogramów chudzinka :)
Witajcie. Mam 25 lat, ważę obecnie 105,9 kg, mam 160 cm wzrostu. Od dwóch tygodni odchudzam się na diecie Cambridge. Prócz tego zmagam się ze stanami depresyjnymi i wieloma innymi problemami wynikającymi z tego, iż jestem DDA. Od 3 miesięcy uczęszczam na terapię indywidualną i po trudnym roku, podczas którego odizolowałam się od świata i przytyłam, znów biorę się za siebie. W listopadzie 2007 roku zaczęłam się odchudzać pod okiem dietetyczki i zmieniłam swoje życie wprowadzając do niego dużo ruchu. Startowałam z wagi 114 kg i w rok schudłam jakieś 18 kilo. Moja najniższa zanotowana waga z tamtego okresu to 95,6, ale utrzymywała się na poziomie 98 kg. Głównie tańczyłam w szkole tańca, 4-5 razy w tygodniu. Przeplatałam to aerobikiem i czasem aqua aerobikiem, tak by chodzić na zajęcia mniej więcej codziennie. Po półtora roku straciłam mobilizację i nasiliły się stany depresyjne. Porzuciłam dietę, a w listopadzie zeszłego roku przestałam tańczyć, choć tak długo było to moim jedynym źródłem endorfin i światełkiem w szarym życiu. Od miesięcy marzyłam o tym, by wrócić do odchudzania, a głównie do ruchu. Nie umiałam znaleźć w sobie siły, chęci, boję się, że znów się nie uda. Ale chcę wierzyć, że tym razem się uda. Odchudzam się od 30 lipca i czuję w sobie euforię i radość, bo znów robię coś dla siebie. Boję się tych myśli, bo boję się porażki, ale powoli przypominam sobie, jak dobrze zająć się sobą. Od kilku dni przeglądam forum i zachęcona Waszymi sukcesami, a przede wszystkim wytrwałością, założyłam konto. Założyłam też bloga, którego poświęcę nie tylko odchudzaniu, ale i innymi przemyśleniami. Zapraszam Was serdecznie do dzielenia się na nim (a także tutaj) swoimi komentarzami i pozostawieniem linków do swoich pamiętniczków poza Grupą Wsparcią na dieta.pl... Znajdziecie mnie na terazsieuda.ownlog.com Póki co, to chyba tyle. W wolnej chwili uzupełnię profil o zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie - Ro. Zdjęcia trafiły już do albumu
Ostatnio edytowane przez RodzynkaRo ; 08-08-2010 o 15:50
-
Odp: Rodzynka, za 50 kilogramów chudzinka :)
witaj. z checia bede tutaj zagladac i ciebie wspierac. w sumie ja tez tego potrzebuje, bo tak jak ty znowu zaczelam sie odchudzac. mam juz swoj watek, napewno go znajdziesz tutaj
tam jest wszystko opisane na moj temat, z czym sie borykam od jakiegos czasu i w ogole
mam nadzieje, ze i ty mnie wesprzesz w ciezkich chwilach
ja jak narazie wrocilam do punktu wyjscia i musze nadrobic swoje zaleglosci ! chce byc w koncu atrakcyjna kobieta ! pozdrawiam serdecznie - bede trzymac za ciebie kciuki
-
Hej
fajnie ze postanowilas odchudzac sie z forum to bardzoe wiele daje
ja jestem jeszcze nizsza niz Ty i mam 155 cm wzrostu
fajnie ze masz juz ustalone jaka dieta itp
teraz wdrazyc w zycie i do dziela
-
Heeej, bez wątpienia - uda Ci się! 
Będę wpadać, poobserwuję jak sobie radzisz i podniosę na duchu w trudnych chwilach 
I odwiedzaj nas często - inne dietowiczki są niesamowitym źródłem motywacji do zrzucania kilogramów, nieskromnie mówiąc - z nami jest łatwiej... 
Trzymam kciuki!
-
Dziękuję za pierwsze miłe słowa
Chodzę po forum, czytam, odwiedzam. Razem raźniej.
Tańcząc do celu

Znajdziecie mnie tu -->
Rodzynka
-
Ja również jestem z Tobą! 
Zapraszam do mnie 
---------- Wiadomość dodana o 18:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:48 ----------
Masz wyłączone przyjmowanie wiadomości prywatnych
-
Dzięki, Różowa! Chyba już ustawiłam tak, żeby dochodziły...
Tańcząc do celu

Znajdziecie mnie tu -->
Rodzynka
-
-
-
to dobrze, ze masz chec do tego aby zaczac odchudzanie
oby tak dalej... !
Uprawnienia umieszczania postów