Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 241

Wątek: Gruba Kaśka - CEL - 35kg mniej !!!

MissDarling jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin
    Wpisy na blogu
    4

Smile Odp: Gruba Kaśka - CEL - 30kg mniej !!!

Witajcie dziewczyny,

ja dziś zaczęłam swój pierwszy dzień na diecie Dukana. Lekko nie jest bo mój organizm szybko się orientuje że ograniczam mu różnorodność produktów w jadlospisie ale może się uda. Sporo naczytałam się o tej diecie i jak inni piszą o swoich sukcesach w odchudzaniu to wierzę że warto zacisnąć zęby. Wyposażyłam się w książkę z 350 przepisami żeby jeść urozmaicone dania i wyposażyłam się w colę light na sytuacje kryzysowe

Dzisiaj moje menu wyglądało tak:

rano: szklanka chudego mleka i kubek miętowej herbaty
    obiad: jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem i dwoma plasterkami szynki Guliwer + zioła
    kolacja: wędzona makrela
    W ciągu dnia był jeszcze: jogurt naturalny z cynamonem, 2 plasterki szynki Guliwer, 1,5 l wody, trochę coli i herbatki miętowe.

Z tego co czytałam o fazie uderzeniowej to dzisiejszy dzień zdałam na piątkę

Kilka słów o mnie: mam 27 lat i 23 kg do zgubienia. Trzymajcie kciuki

Awatar Kasiaaaaczek
    Kasiaaaaczek jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Gruba Kaśka - CEL - 30kg mniej !!!

Miss Darling - dasz radę, naprawdę jak tutaj wejdziesz na jeszcze kilka tematów dziewczyn i zobaczysz ile pozrzucały to się odpowiednio zmotywujesz Trzymam kciuki!

Ja wczoraj zaczełam dietę przejściową między uderzeniówką dukanowską a dietą moją pierwszą od dietetyka.

Niestety wczoraj też świętowałam "zażone" pójście mojego brata, więc lekko zgrzeszyłam i to około 23 godziny, no ale napiszę moje wczorajsze MENU(14.08.2010r.) :

I ŚNIADANIE:
    -przespałam

II ŚNIADANIE:
    -bułka grahamka
    -sałata karbowana
    -3 plasterki wędliny drobiowej
    -papryka czerwona surowa
    -ogórek zielony
    -kawa anatol z mlekiem 0,5%

OBIAD:
    -2 kawałki kurczaka (bez skóry) duszone w przyprawach
    -w łyżki kuskusa w sosie z duszonego kurczaka
    -zielona fasolka

KOLACJA:
    -bułka grahamka
    -sałata karbowana
    -2 plasterki wędliny drobiowej
    -ogórek zielony
    -przyprawy

GRZECHY
    -kawa z bitą śmietaną i lodami
    -pizza calzone z fetą, szpinakiem, salami i oliwkami
    -napój nestea brzoskwiniowy

+standardowo woda
    +3 spacery z piesem po 20minut
    +mycie okien

---------- Wiadomość dodana o 13:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:47 ----------

To może wrzucę kawałek dzisiejszego MENU (15.08.2010r.) także
    Przez wczorajsze grzeszki dzisiaj za karę będzie bez węglowodanów.

I ŚNIADANIE:
    -2 łyżki odżywki wysokobiałkowej

II ŚNIADANIE:
    -kawa anatol z mlekiem 0,5%
    -2 plasterki wędliny drobiowej
    -sałata karbowana
    -ogórek zielony

OBIAD:
    -udko kurczaka duszone w przyprawach
    -marchew gotowana

KOLACJA:
    -udko kurczaka duszone w przyprawach
    -marchew gotowana
    -4 wafle ryżowe
    -kromka ciemnego pieczywa
    -serek homogenizowany
    ps. no i nie dałam rady jednak bez węglowodanów tak zupełniusieńko :/

+ woda
    +30 minut poranny spacerek z piesem + 2x15 minut
    +60 minut sprzątania w autcie (wiem wiem niedziela i jeszcze święto, no ale tak wyszło ... :/ )
    +15 minut ćwiczeń (50 skłonów, 50 przysiadów z hantlami 2x1kg, 50 brzuszków, marsz, błyskawiczne rozciąganie )
    Ostatnio edytowane przez Kasiaaaaczek ; 19-08-2010 o 10:19
    Ogarnij doopę, zaciśnij pięści i daj radę!
    Nieważne, że nie ma dla kogo - ważne, żeby opadły im kopary!

Gruba Kaśka - CEL - 35kg mniej !!! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar blackbery
    blackbery jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    2

Ajć tam grzeszki .... w końcu taka okazja nie zdarza się często więc i grzeszki mogą się pojawić . Teraz ładnie dietkuj i nie dawaj się pokusom i będzie dobrze
    a jaką masz dietę od dietetyka?? Napisz coś więcej.
    Miłego wieczoru!

MissDarling jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin
    Wpisy na blogu
    4

II dzień

dziś było o niebo łatwiej - rano był omlet z serkiem wiejskim i cynamonem, w ciągu dnia serek homogenizowany i 2 plasterki szynki a wieczorem filet z kurczaka wymieszany z ziołami, poza tym min.1,5 l wody, kawa i herbata

I naprawdę dobrze że można pić colę light bo gdy ma sie ochotę na słodkości jest ona niezastąpiona

Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień

anulka11 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zabrze

Smile Odp: Gruba Kaśka - CEL - 30kg mniej !!!

Ja też walcze , dieta Dukana nie jest wersją najzdrowszą .Najlepiej by było ,jakbys poradziła się lekarza rodzinnego,wie o Twoich schorzeniach i bedzie mogl Ci powiedziec ,czy ta dieta Ci nie zaszkodzi.

Ja porzucilam słodycze, słodzenie i jem duzo mniej,ale rzeczy ,ktore lubię . Na razie sa efekty,jak dlugo okaze sie.

Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

witam i trzymam kciuki za dietke - kurcze czuje sie jak wyrzutek jakis na tym MM wszyscy dookola dukanuja :P
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

Awatar Kasiaaaaczek
    Mieszka w
    Warszawa

BLACKBERY - dokładnie nie ma co porzucać całej diety przez jakiś jeden grzeszek, aby ich więcej nie było ... coprawda nie wytrzymalam całego dnia bez węglowodanów i zjadłam wafle ryżowe.... ale dzisiaj dalej trzymam przejściówkę

MISSDARLING - proponuje Ci założyć sobie taki dziennik , wtedy będziesz mogła mieć wszystko w swoim temacie a my będziemy do Ciebie zaglądać, żeby Cię wspierać

ANULKA11 - byłam u swojego lekarza i mi własnie tą dietę odradziła ... powiedziała jeść mniej, wszystko i nie na noc, węglowodany rano, pół na pół na obiad, białkowe wieczorem, więc postanowiłam wrócić do diety dietetyka u którego byłam rok temu. Zobaczymy co z tego wyjdzie ... narazie przez weekend utrzymałam wagę po Dukanową

KAJKA38 - ja już też nie jestem na Dukanie, więc nie jesteś sama
    powiedz na jakiej diecie jesteś, bo widzę po pasku, że całkiem ładnie Ci idzie aby tak dalej!!!

---------- Wiadomość dodana o 10:21 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:50 ----------

aaa BLACKBERRY zapomniałabym, moja dieta na samym początku wygląda trochę przerażająco, moja mama jak widziała ile ja jadłam na śniadanie to zawsze krzyczała na mnie, no ale kurde chudłam, bo to przemiana materii się znacznie poprawia, a później co dwa tygodnie obniża się porcję składników które są dozwolone na konkretne posiłki, część sezono owoców później można dołożyć, ale też tylko wybrane. Dietetyk ilość danego produktu ustala do Twojej wagi, zawartości tłuszczu i wody w organiźmie.

Posiłki składają się z jednego produktu z danej grupy, np. posiłek I składa sie z 80g chudej wędliny, 70g krążków ryżowych i 150g pomidora. I tak pierwszy etap diety do wagi 102kg, i ustalana jest pod każdego ludzika inaczej, biorąc też pod uwagę wszystkie jego choroby, no i wygląda ona następująco:

I POSIŁEK:
    1) 5-6białek/ 170g sera białego chudego/ 120g sera białego pół-tłustego/ 70g sera białego tłustego/ 80g chudej wędliny (najlepiej drobiowej)/ 18g odżywki wysokobiałkowej
    2) 140g pieczywa (żytnie, razowe, graham, alpejskie, fitness, pełnoziarniste)/ 70g pieczywa wasa/ 70g płatków owsianych, płatków musli/ 70g krążków ryżowych/ 70g mąki żytniej razowej
    3) do 150g warzyw (pomidor, ogórek, sałata, kapusta, brokuły, kalafior, cykoria, cukinia, kapary, bakłażan, papryka, pieczarki, rzodkiewka, cebula, czosnek, szpinak, szczaw, szczypiorek, fasolka szparagowa, szparagi, rukola)

II, III, IV POSIŁEK:
    1) 90g piersi kurczaka lub indyka/ 70g piersi kaczki lub gęsi/ 80g chudej wołowiny lub cielęciny/ 70g chudej jagnięciny lub wieprzowiny/ 80g chudej wędliny/ 180g chudej ryby morskiej (mintaj, sola, panga, tuńczyk, owoce morza)/ 90g tłustej ryby morskiej (łosoś, halibut, ryba maślana)/ 170g białego sera chudego/ 120g sera białego pół-tłustego/ 70g sera białego tłustego, 5-6 białek jaj/ 18g odżywki wysokobiałkowej
    2) 60g ryżu, makaronu, kaszy/ 120g pieczywa (j.w.)/ 240g ziemniaków, buraków, marchwi/ 60g płatków owsianych, płatków musli/ 60g krążków ryżowych/ 60g pieczywa wasa/ 60g mąki żytniej razowej
    3) do 150g warzyw (j.w.)

V POSIŁEK:
    1)90g piersi kurczaka ... itd. (j.w.)
    3)150g warzyw ...itd. (j.w.)
    (nie, nie to nie pomyłka nie ma 2 grupy, kolacja jest bez zapychaczy )

Dietę stosuje sie przez 2 tygodnie, później dietetyk zmniejsza porcję. Pierwszy posiłek je się nie później niż 30 minut po przebudzeniu, a ostatni 45 minut przed snem. Posiłki się je co 2-4 godziny. Dużo wody, zero słodyczy, soli, napojów gazowanych, zero produktów mlecznych. Można pić coca cole light lub zero. Powtórze się pewnie, ale moja koleżanka z pracy schudła na tej diecie około 64 kg w przeciągu półtora roku. Wygląda zajefajnie i nie mogę wyjść z podziwu jak ją codziennie widzę. TRZEBA MIEĆ TYLKO SILNĄ WOLĘ i WSZYSTKO WAŻYĆ przed przygotowaniem!!!
    Ostatnio edytowane przez Kasiaaaaczek ; 17-08-2010 o 11:26

piquette jest nieaktywny Nowy na forum

Cześć Kasiu
    Życzę Ci dużych spadków (oczywiście wagi, a nie motywacji i chęci ). Jeśli nie Dukan to dietka od dietetyka na pewno zadziała! Będę wpadać i podglądać Twoje postępy, jeśli można

Awatar Kasiaaaaczek
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez piquette Zobacz posta
    Cześć Kasiu
    Życzę Ci dużych spadków (oczywiście wagi, a nie motywacji i chęci ). Jeśli nie Dukan to dietka od dietetyka na pewno zadziała! Będę wpadać i podglądać Twoje postępy, jeśli można
    standardowo dziękować nie będę, żeby nie zapeszyć
    a do zaglądania oczywiście zapraszam

---------- Wiadomość dodana o 15:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:16 ----------

16.08.2010r.
    I ŚNIADANIE:
    -18g odżywki wysokobiałkowej

II ŚNIADANIE:
    -herbatka zielona z cytrynką
    -3 wafle ryżowe
    -3 plasterki polędwicy z indyka z żurawiną
    -3 ogórki małosolne

OBIAD:
    -2 podudzia z kurczaka duszone w przyprawach
    -pomidor
    -1/2 cebulki

KOLACJA:
    -2 kawałki kurczaka duszone w ziołach
    -1/2 pomidora
    -garść kapusty kiszonej

+woda
    +herbatka owocowa
    +2x25minut spacer z piesynką i oględziny zniszczeń na podwórku po wczorajszym huraganie :/
    +15 minut ćwiczeń (50 skłonów, 65 przysiadów z hantlami 2x1kg, 50 brzuszków, marsz, błyskawiczne rozciąganie )

---------- Wiadomość dodana o 15:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 15:11 ----------

CHYBA POTRZEBUJE JAKIEGOŚ WYZWANIA, kto jest chętny na wspólne działanie?

rzućmy sobie jakieś sportowe wyzwanie na jakiś określony czas bedziemy się w tym razem mobilizować, np. 500 kroków dziennie za jednym razem, przez 7 dni
    albo 700 brzuszków przez 7 dni myśle nad kupnem jakiegoś rowerka stacjonranego, wtedy można też dorzucić jakiś odcinek w km średnio na miesiąc, albo jakoś tak.

TO KTO SIĘ ZGŁASZA?
    Ostatnio edytowane przez Kasiaaaaczek ; 19-08-2010 o 10:20

Awatar Monika_D32
    Monika_D32 jest nieaktywny Sławny na forum

Hej
    Dziekuje za odwiedzinki Diete prowadzimy taka samą Tylko, ze ja wafle ryzowe jem na przegryzke, do kawy czy jogurtu a na głowne posiłki wole swoj chleb ( słonecznikowe z Lidla) 2 kromki tego chleba sycą bardziej jak 3 wafle....Mysle, ze jezeli bedziesz trzymac sie dietki to na pewno uda Ci sie zrzucic te 3 kg w takim czasie jak ja zrzuciłam.. ale musze zaznaczyc, ze moze to byc wczesniej albo pozniej.. bo kazda z nas ma inny metabolizm
    Miłego dnia
    9 lat temu udało się schudnąć z 105 do 68 kg. Teraz walczę na nowo, 2018 r największa waga 90 kg

15 kg do pogonienia w diabły, czyli nowy start, nowy dom, nowa Ja

Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów