Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: 20 kg w 2 miesiące- czy to możliwe?

anula1300 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie 20 kg w 2 miesiące- czy to możliwe?

Witam,
    To jest mój pierwszy wpis na tym forum.
    Piszę, ponieważ mam marzenie, żeby do Nowego roku, zejść do wagi 90 kg.
    Motywuje mnie przede wszystkim wyjście na zabawę sylwestrową, gdzie będę pokazywać swoje wdzięki w sukni wieczorowej. Najprościej mówiąc- nie chcę czuć się jak wielka słonica! Chcę czuć się mniejszą słonicą. Być może powód wydaje się błahy, jednak po tylu nieudanych próbach muszę odnajdywać sobie w tym odchudzaniu takie a nie inne cel.Przede wszystkim muszą być klarowne, muszą zmuszać do działania oraz żeby po osiągnięciu celu miała chęć na więcej.
    Od 8 listopada zaczęłam moje zmagania z dietą Dukana, której się trzymam. Ponieważ moja otyłość jest bardzo znaczna- fazę uderzeniową zawieram w ciągu 10 dni. W tym czasie nie ćwiczyłam za dużo, ze względu na lekki szok energetyczny. Od jutra zaczynam basen, mam nadzieję że mi pomoże przezwyciężyć okres w stagnacji w czasie zrzucania wagi.
    Czy są na forum osoby, którym się udało zrzucić 20 kg ?
    Proszę o podpowiedzi.

Awatar dumuzi
    dumuzi jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sosnowiec

Domyślnie Odp: 20 kg w 2 miesiące- czy to możliwe?

i ja jestem ciekawa choć wydaje mi sie że tak szybkie chudnięcie chyba nie jest dobre

sazanka23 jest nieaktywny Nowy na forum

Witaj Anula! ja też mam do zrzucenia 20 kg. Niestety lekarz zabronił mi dietę Dukana. Chociaż wiem, że na niej ładnie się chudnie. Mam sporo znajomych , którym się to udało. Ja do Sylwestra chciałabym zrzucić chociaż 10 kg, nie mam silnej woli. Trzymam za Ciebie kciuki. Nie ma rzeczy niemożliwych.

Awatar Ptasie_Mleczko24
    Ptasie_Mleczko24 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Hej

Jest tu bardzo dużo osób, które schudły 20 kg, ale niestety nie w 2 miesiące, Nawet na dukanie to będzie b. trudne, mimo, ze na początku będziesz chudła b. szybko, to jednak później tępo chudnięcia się zwolni. Myślę, że na tej diecie możesz schudnąć spokojnie 10 a nawet trochę więcej kg do sylwestra, jednak nie nastawiaj się na aż 20 kg spadek, bo to może cię zdemotywować, gdy waga odmówi współpracy.

W każdym razie ja Ci życzę powodzenia i zgubienia jak największej ilości kg

Pozdrawiam

kijanka Guest

Ja powiem tak
    w ciągu pierwszego miesiaca odchudzania schudłam 17,5 kg. Zaczynałam z wagi 115 kg. Także jest to możliwe. Tyle że ja to zrobiłam katorżnicza dieta jedząc śladowe ilości jedzenia. A jak jest na diecie Dukana to nie mam pojęcia.
    Życzę Żeby Ci się udało.
    Z dużej wagi chudnie się szybciej później zaczynają sie schody wiec te pierwsze kilogramy moga Ci szybko poleciec. A ten wynik suwaczkowy w ile dni osiągnęłaś?

anula1300 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Jestem na diecie od 8 listopada ( wyzej sie pomyliłam)
    Czyli narazie zrzuciłam 7 kg w ciągu9 dni. Jednak zaczął mi się okres i niestety narazie stoję z wagą- tzn, dzisiaj dalej waze 104,1. Chociaż myslałam, że zejdę do 103.
    Dziękuję za słowa otuchy. Będę się starać by wyszło.

Awatar biga83
    biga83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

ja 20kg schudłam w rok
    i nie wiem czy takie szybko chudniecie to coś dobrego.
    bo jojo jest wtedy niemiłosierne.
    życze miłego dnia

ankaskakanka1983 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Złotokłos
    Wpisy na blogu
    2

Ja marzę żeby na Zabawę sylwestrową było mnie jeszcze 8 kg mniej, żeby waga pokazała magiczne 99... Nie nastawiam się że to się stanie, będę przeszczęśliwa i ze 105
    Będę zaglądała i 3mała kciuki !

mamosia Guest

Anula. 7 kg w 9 dni?? Na Dukanie? To prawda, czy chcesz dowartościować siebie lub nas? Sorry za niedowiarstwo, ale... mam 30 do stracenia i taki początek dobrze wpłynąłby na moją psyche. Kupię tę książkę i będę ją czytała całe noce.
    Odpowiedz proszę, czy stosowałaś się sztywno do zasad, jakie ćwiczenia...

Awatar Budrys67
    Budrys67 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Brutalnie napiszę ...
    Bo skoro dorosła osoba nie rozumie co to jest dla organizmu strata 20 kg w krótkim czasie to przewrotnie zapytam a jak dużo czasu potrzebowałaś na zdobycie swojej wagi ?

ale miałem napisać brutalnie ( i otrzeźwiająco mam nadzieję )
    tak można szybko zgubić 20 kg w dwa miesiące - odcinając sobie np. nogę w pachwinie !

Pozdrawiam , życzę rozsądku i sukcesów !

Przypomnę najczęściej pomijane prawo odchudzania ... ...
    to prawo adaptacji które głosi, że im częściej lub im intensywniej się odchudzamy, tym efekty kolejnych odchudzań będą przychodzić trudniej.
    Każdy przedłużony okres deficytu kalorycznego powoduje przystosowanie się organizmu do zaistniałej sytuacji poprzez spowolnienie metabolizmu.
    Im wolniejszy metabolizm tym trudniejsze odchudzanie i tym większa tendencja do odkładania nadmiaru kalorii w postaci tłuszczu po zakończeniu diety.

Powyższe prawo polecam rozwadze osób ciągle się odchudzających lub skaczących z jednej diety na drugą, jak również osobom stosującym diety o radykalnie niskiej kaloryczności.

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów