Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Ruszam do walki o swoje zdrowie!

Awatar siba
    siba jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Sopot

Exclamation Ruszam do walki o swoje zdrowie!

Witam!
    Kiedyś udzielałam się u czterdziestek, ale teraz muszę założyć tutaj wątek bo moja waga już prawie sięga setki, przeszłam już w fazę otyłości, mam do zrzucenia około 33 kg czyli jestem XXL-ką
    Dlaczego tak przytyłam? Nie radzę sobie z emocjami i własną psychiką, zajadam najmniejszy stres, do tego dochodzą problemy zdrowotne, które sprawiają, że mam większą skłonność do odkładania tłuszczu a prawię żadną do jego utraty. Ale doszłam do takiego etapu, kiedy wysiadły mi kolana. Dzisiejsza upokażająca wizyta u lekarza nie zostawiła mi żadnych złudzeń. Mam 41 lat a poruszam się jak 80 latka. Ból jest nieznośny, odbiera mi chęć do życia.
    Chociaż mam doświadczenie w odchudzaniu-kiedyś schudłam ponad 20 kg na montim- teraz nie jestem jakoś w stanie sama zabrać się za to. Wykupiłam sobie dietę na ******i, to będzie dla mnie dodatkowa motywacją. Nie będę musiała myśleć co wykombinować na dziś, ani liczyć kalorii, oni zrobią to za mnie. Myślę, ze może jak się na ich diecie rozpędzę to potem już dam radę sama. Dietę zaczynam teoretycznie od 07.01, ale oczywiście już od dziś staram się panować nad swoją potrzebą pochłaniania wszystkiego.
    Nie wiem dlaczego muszę stale jeść, mój biedny żołądek w ogóle nie odpoczywa a ja stale czuję potrzebę jedzienia. Czy to jakieś uzależnienie psychiczne czy fizyczne?
    Niedawno kupiłam sobie psa z myślą o psich sportach, szkoleniu, trekkingu, agility a teraz mam kłopot aby wyjść z nim na drugą stronę ulicy. Nie chcę tak!!
    Lekarz zalecił mi też basen, lekkie ćwiczenia w pozycji leżącej a jak przejdzie mi stan zapalny to również umiarkowany nordic walking, ale tylko po prostym terenie na razie.
    Chyba wszystko już opisałam. Teraz proszę o wsparcie i trzymanie kciuków, jestem słaba ale czuję jak rośnie we mnie determinacja, nie chcę być kaleką!

podstolina Guest

Domyślnie Odp: Ruszam do walki o swoje zdrowie!

Hej Sibuniu witaj w klubie . Widze ,ze tez walczysz . Mam tak samo jak Ty......d..a urosla i nie moge sobie poradzic. Brak mi tez juz sil na to wszystko . ...ale co nam zostalo -nie poddawac sie i tyle. Zycze wytrwalosci i samozaparcia kochana. Pozdrawiam Cie serdecznie .
    To teraz jak dietkujesz ? cos konkretnego?czy PŻ?

Awatar siba
    Mieszka w
    Sopot

Hej Podstolino!! Jak miło znowu się spotkać, po tak długim czasie Zaraz sobie zerknę co u ciebie, ale nie mogę uwierzyć, że u ciebie waga też szwankuje, toż ty kiedyś byłaś naszym niedoścignionym wzorem!! Wyobraź sobie, że teraz przed Świętami wspominałyśmy z siostrą twój przepis na pierniczki, które tak nam fajnie wyszły, ale oczywiście gdzieś go posiałam i pierniczków nie było. Może to i lepiej, mniej pokus
    Dzisiejsze moje menu:
    śniadanie 2 jajka na miękko, herbata z miodem, kawa z mleczkiem
    obiad w pracy zupa pomidorowa ekspresowa z paczki
    podwieczorek 1 banan duży
    kolacja 2 wątóbki kurze smożone, surówka tajska
    ruch 1 godzina spaceru do pracy w ciężkich warunkach polskich, zimowych chodników
    Trochę jestem głodna, ale postaram się ten głód zalewać herbatą, biorąc pod uwagę co wyrabiałam od dłużeszgo czasu dzisiejsze menu jest prawie głodowe

Awatar zuzanna16
    zuzanna16 jest nieaktywny Znany na forum

Wpadłam powitać nową koleżankę, zostawić ślad trzymać kciuki i gorąco kibicować. Powodzenia w walce z kg.
    Ja ćwiczenia zaczynałam od godzinnej jazdy na rowerku stacjonarnym najmniej obciążał stawy tak mi doradził lekarz Pozdrawiam

podstolina Guest

U mnie starym zwyczajem pierniczki popieklam ,a dzieci malowaly. Kilka zostawilam ,a reszte zabraly wnuki.Troche zjedlismy w swieta,/konkretnie dzieciaki/a reszta lezy w barku i nie ma chetnych do konsumpcji.
    Moze bym i zjadla ,ale jak weszlam na wage to odrazu mi sie odechcialo slodkosci. Mam cicha nadzieje ,ze tak mi juz zostanie . Pozdrawiam serdecznie .

Awatar aniabacha
    aniabacha jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witaj Sibo!!
    Widzę, że mamy podobne problemy. Przyczyny tycia i problemy ze zdrowiem.
    Jestem od Ciebie sporo starsza i wiem, że trochę późno się biorę za bary z problemami, ale mam nadzieję, że nie za późno......
    Życzę powodzenia i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!
    Pozdrawiam cieplutko!
    tu jestem Żeby tak chociaż 40 kg mniej....... - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    Wróciłam.......dużo cięższa i w gorszej formie...

Awatar siba
    Mieszka w
    Sopot

Witam, witam serdecznie!
    Musze się dziś streszczać, bo sie zagapiłam i zrobiło sie późno, a jutro rano muszę wcześnie wstać i zrobić zakupy. Dziś dostałam szczególowy plan diety na tydzień i od jutra zaczynam.
    Dzisiejsze menu:
    śniadanie : kromka chleba z masmixem i pomidorem
    2 śniadanie :gruszka
    obiad : 3 gotowane klopsiki( wielkości orzecha włoskiego) z mniej niż połówką torebki ryżu, sałatka tajska
    podwieczorek: gruszka i banan
    kolacja: 1 kromka chleba z masmixem, twarozek ze śmietną, szczypiorkiem, ogórkiem surowym, czosnkeim i pomidor
    Jutro będzie tego trochę mniej chyba tak na oko. Codziennie będe jadło około 1500 kcal, przynajmniej na razie nie wiem co będzie później.
    Mam nadzieję, że głód nie będzie mnie męczył tej nocy jak ostatniej, myślałam, ze nie wytrzymam, ale zacisnęłam zęby. Mój rozwalony żołądek musi się obkurczyć.
    No to lecę spać.
    Pozdrawim was wszystkie babeczki

podstolina Guest

Widze Sibuś ze ostro ruszasz w dietke ..podoba mi sie Twoja rozpiska . Ale to jest 1500 kcal?...tak troszke malo mi to wyglada na 1500.No ale moze sie myle .Powodzenia i trzymam kciukasy .

Awatar siba
    Mieszka w
    Sopot

Podstolinko, ja w te poprzednie dni to robiłam tylko taki wstęp do diety, przygotowanie gruntu psychicznego Własciwą dietę zaczynam od dziś. Ale moje dotychczasowe poczynania sprawiły, że jak dziś stanęłam na wadze doznałam przyjemnego szoku. Wskazówka oscylowała między 95 a 94kg. Pewnie to woda schodzi, jak zawsze na początku, ale jest to bardzo motywujące

Awatar zuzanna16
    zuzanna16 jest nieaktywny Znany na forum

Gratuluję pierwszych kg wiem jak cieszą i motywują. Moja dieta też od fachowca, a i z Twojego jadłospisu coś ściągnę chyba pozwolisz. Jeśli będziesz trzymać się diety i ćwiczyć na pewno będą efekty tego gorąco życzę trzymam kciuki za powodzenie miłego wieczoru Buziak

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów