Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: To znowu ja...

Awatar pinos
    pinos jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie To znowu ja...

W zasadzie mój staż na dieta.pl mógłby być powodem do dumy. Mógłby, gdyby łączył się z sukcesem, i gdyby nie był w większości wypadków stażem martwym... Przychodziłam i odchodziłam... Dziś rozważałam nawet zmianę nicka, i to chyba ostatecznie mnie przekonało, jak bardzo jest źle.

Nic to. Jest dużo, może będzie mniej - tym razem startujemy razem z Księciem Małżonkiem. Cel zakreślony, metoda - South Beach.

Wyzwanie: skoro umiem gotować i lubię gotować, to czemu nie pokusić się o przygotowywanie urozmaiconych, smacznych, zakręconych przepisów zgodnych z dietą? Makaron z sosem czy pizzę każdy umie zrobić, a przecież mnie stać na więcej...

Pozdrawiam wszystkich nowych użytkowników, kilku starych...

Awatar zielonookaaga
    zielonookaaga jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: To znowu ja...

Młoda Panno Proszę założyć Strażnika Wagi, ale już!

Awatar pinos
    Mieszka w
    Warszawa

Właśnie nad nim pracowałam Znalezienie starego kumpla, pingwinka, trochę trwało...

Awatar zielonookaaga
    zielonookaaga jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez pinos Zobacz posta
    Właśnie nad nim pracowałam Znalezienie starego kumpla, pingwinka, trochę trwało...

Co dziś jadłaś? Ze szczegółami, mów jak na spowiedzi

Awatar pinos
    Mieszka w
    Warszawa

Dziś było wymiatanie lodówki... generalnie:
    a) jajecznica ze szczypiorkiem,
    b) sałatka z fasoli jaś i wędzonego pstrąga z korniszonkami i sosem jogurtowo-majonezowym
    i c) cyc drobiowy z piekarnika z bakłażanem i pomidorami...

Mało warzyw, ale wszystkie okoliczne sklepy przeżywają zmianę Vat-u i noworoczne remanenty...
    Na jutro reszta sałatki, tatar wołowy z selerem naciowym (seler zamiast chleba) bakłażan z mrożonką "leczo" i pomidorem z puszki.

Wszystkim na SB polecam rewelacyjny blog:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    uwielbiam go czytać nawet nie będąc na diecie...

W ogóle, nowa droga życia skłoniła mnie do zamówienia... kilku książek kucharskich. Głównie wegetariańskich i o gotowaniu zgodnym z porami roku... uwielbiam na diecie czytać książki kucharskie i oglądać programy kulinarne...
    Ostatnio edytowane przez pinos ; 10-01-2011 o 00:01

Awatar wielorybinka
    wielorybinka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gniezno
    Wpisy na blogu
    2

witaj
    znam ten problem 'zmiany nicku' - tym bardziej szczere gratulacje, że się nie ugięłaś i dalej walczysz pod tym samym... oby tym razem z wielkimi i trwałymi przede wszystkim sukcesami!

czytanie książek kucharskich? o nie, o nie! toż ja czytając jadłospisy osób pod koniec dnia dostaję takiego odkurzacza w żołądku, że robi się naprawdę ciężko by wytrwać

if we are going for perfection, we will always be disappointed

gdzieś tu sobie pływam i obserwuję...

Awatar hindi65
    hindi65 jest nieaktywny Znany na forum

wiem, ze umiesz gotować , ale moze przydadzą CI się nowe przepisy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

pozdrowionka h

---------- Wiadomość dodana o 21:44 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:57 ----------

PS

.....wróciłam
    zebrałam duuużo sił
    na dukanową drogę
    i buziaki ślę h

Awatar pinos
    Mieszka w
    Warszawa

Ha. 4 miesiące później, 3 kilo mniej. Powoli, ale zmiana w obwodach jest wyraźniejsza, niż na wyświetlaczu, podobnie jak zmiana w składzie jakościowym mnie - od 2 miesięcy przynajmniej raz w tygodniu (w porywach do 3) jestem na siłowni, odgruzowałam i odkurzyłam też rowerek.

Ponieważ jednak chciałabym obejrzeć moje mięśnie, chwilowo schowane pod tłuszczem, muszę też nawrócić się na dietę. I przymierzyłam się do Dukana, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Idę poczytać, co u Was...

Ostatnio edytowane przez pinos ; 19-05-2011 o 08:54

Awatar buttermilk
    buttermilk jest nieaktywny Znany na forum

Czesc Pinosku Witaj spowrotem
    Dukan powiadasz... no coz, bede kciuki trzymac, choc nie do konca przekonuje mnie ta dieta. jak dla mnie zbyt wiele silnej woli wymaga
    buttermilkowe wzloty i upadki - Część 1 - Grupy Wsparcia Dieta.pl tu bylam:http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=60019

It's not why you're running, it's where you're going. It's not what you're dreaming, but what you're going to do.
    It's not where you're born, it's where you belong. It's not how weak but what will make you strong.

Awatar pinos
    Mieszka w
    Warszawa

Cześć Butterku. Po raz pierwszy "wracam" lżejsza

Nie wiem, czy cokolwiek mnie przekonuje, ale jakoś mimo ruchu bez diety kilogramy nie chcą spadać. Po przeczytaniu książki Dukana muszę się z nim zgodzić co do jednej rzeczy - odchudzający się potrzebują swoistego "rygoru". SB jest już zbyt oswojona dla mnie, za łatwo mi przychodzi miganie się od niej...

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów