a ja nie piłam jeszcze póki co, bo mi nie po drodze do tego... Ale dużo osób zachwala... Więc nie wiem.Powodzenia w diecie!
![]()
a ja nie piłam jeszcze póki co, bo mi nie po drodze do tego... Ale dużo osób zachwala... Więc nie wiem.Powodzenia w diecie!
![]()
ja nie dość że nie piłam to nie wiem co to jest...
Oj dziewczyny, Yerba mate -kapitalna sprawa!
Obiecuję wieczorem zamieścić tu linki do fajnych stron o jerbie.
To jedno z tych cudownych ziółek z Am.Pd., które Europa dopiero dla siebie odkrywa. W Polsce mozna dostać już wszedzie, działa mocniej niż kawa, nie ma takich wad jak kawa, jest zdrowa, dostarcza witamin, zero kalorii oczywiscie. Tylko smak nieatrakcyjny- takie zielsko. Trzeba sie nie rozsmaczać tylko gul, gul, gul.
A z motywacją do cwiczen robi cuda i co najważniejsze- hamuje apetyt!
Nie wiem czy kojarzycie, ale Wojcich Cejrowski, znany podróznik, zawsze ma takie małe "cóś" przy sobie - kulisty kubeczek ze slomka i z tego pociaga -to wlasnie to!
Cejrowski jest chyba najbardziej znanym w mediach "jerbero".
My z mężem popijamy od trzech lat. Przerwałam na czas ciąży i karmienia, bo bałam sie, ze za bardzo pobudzające.
Teraz powoli wracam do jerby, po troszeczku, bo jeszcze troche karmie.
Oj, cieszę się, ze mogę niektóre z was zarazić jerbąZobaczycie jak wam pomoże!
Cenowo trochę droższe od herbaty, zalezy gdzie sie kupuje, my kupujemy w sklepach internetowych to taniej niż w herbaciaraniach.
Strrrrasznie pomaga w odchudzaniu!!
---------- Wiadomość dodana o 17:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:05 ----------
Ot, pierwsze co mi wpadło pod kursor, o mate jest tysiace stron i wszedzie!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
---------- Wiadomość dodana o 17:15 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:09 ----------
tak w skrócie:
-zawiera antyoksydanty,
-zapobiega nowotworom,
-wspomaga watrobę
-obniża poziom cholesterolu
-działa korzystnie wobec układu sercowo-naczyniowego,
-stymuluje ośrodkowy układ nerwowy.
-stosowanie yerba mate sugeruje się w leczeniu otyłości.
a da się to kupić w jakiś hipermarketach....
mam sesje i by coś pobudzającego się przydało
dużo droższe czy tylko trochę (studentka)
znaczy tak około 15 20 zł??
Widziałam w supermarkecie taką w saszetkach, jak herbata, cenowo to ci mogę powiedzieć 50zł/kg, bo my kupujemy hurtem raz na pare miesięcy.
No to ile -z 5-10 zl za paczuszkę? chyba jakos tak.
Ale pamietaj, ze nie zalewa sie wrzątkiem, tylko "białym wrzątkiem", jak tak zaszumi, ale sie nie zagotuje, albo dość ciepła woda po prostu -goracą ale nie wrzącą.
No ciekawe, czy ci się spodoba
---------- Wiadomość dodana o 19:10 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:06 ----------
dzięki, z dieta daję radę, gorzej z cwiczeniami![]()
to jutro poszukam może pomoże bo kawy nie lubię ....
a coś pobudzającego mile widziane (bez kalorii)
hej i ja dolaczam do grona kibicow, sama niedawno zaczelam dietowanie, ale do zrzucenia mam znacznie wiecej, przez kilka lat staran o dziecko i kilka przelezanych nieszczesliwie zakonczonych ciaz kilogramow przybywalo i przybywalo a karmienie piersia na mnie jakos specjalnych efektow odchudzajacych nie mialo, na szczescie doczekalam sie upragnionego synka ma juz 9 mies i moge teraz spokojnie zaczac walke z wlasnym nadmiarem. Zamierzam nawet poszukac owej polecanej przez Ciebie trawy bo brak czasu i totalne lenistwo sprawiaja ze z cwiczeniami jakimikolwiek u mnie krucho.
Gratuluję synka, miło tu zobaczyć inną mamęTrzymam kciuki za twoje kilogramy, żeby znikaly szybko
---------- Wiadomość dodana o 13:53 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:52 ----------
Aha -na mnie karmienie też kompletnie nie działa odchudzająco.
co sie mi popsulo chyba, nie wiem w czym problem, ale od 3 dni nie chudne wcale, caly czas trzymam sie 1000kal, nie zrobilam zadnych odstepstw od diety, poza malym ciasteczkiem majacym 80 kal ale nawet z nim nie przekroczylam 1000kal, wiec w sumie to nie wiem czy to odstepstwo, a przytylam 0.7kg przez te 3 dni, czyli zastraszajaco duzo, niby czytalam ze przed okresem woda sie w organizmie zatrzymuje ale u mnie malpiszon ma pojawic sie dopiero 11, wiec dwa tyg przed to chyba za wczesnie na zatrzymywanie sie wody, sama juz nie wiem, moze odezwie sie ktos co sie znaPrzy tej okazji bylam wczoraj u lekarza pogadac o tym moim dietowaniu i dostalam od razu skierowanie na komplet badan, cukier, cholesterol, watroba, trzustka, nerki, tarczyca i milion innych, zaproponowala mi tez skierowanie do dietetyka, podobno dziewczyna jest naprawde dobra, wiec nic nie stoi na przeszkodzie zebym poszla i zaproponowala mi alli, ale nie mam pewnosci czy warto, jakos tak mam pewne obawy przed srodkami chemicznymi, wiec poczekam najpierw na to spotkanie z dietetykiem. Skusil sie ktos moze na branie alli?
joavva może najpierw zrób wszystkie badania ??
zanim zaczniesz coś stosować ??