Strona 1 z 132 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1320

Wątek: Do trzech razy sztuka. powrót marnotrawnej qqłki

qqlka- jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Do trzech razy sztuka. powrót marnotrawnej qqłki

Powracam jak bumerang. Tym razem po raz trzeci i mam nadzieję, że ostatni i na trwałe. Dopadło mnie jojo z nawiązką i zrobiło się, o zgrozo... 98 kilo. Zdiagnozowano u mnie zespół metaboliczny i niedoczynność tarczycy więc wiem, że teraz będzie o wiele trudniej ale nie zamierzam się poddać. Wróciłam na basen, po trochu przepraszam orbitreka i jem dużo mniej. Całkiem wyeliminowałam cukier, pieczywo, ziemniaki i smażeninę. Jem zdrowiej i mniej i już pozbyłam się kilograma. Powolutku a do skutku
    Ostatnio edytowane przez qqłka ; 02-04-2011 o 06:32

Awatar Jahnaa
    Jahnaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Domyślnie Odp: Do trzech razy sztuka. powrót marnotrawnej qqłki

Cześć!

No to pierwszy kilogram za Tobą Zobaczysz będą kolejne!
    A jeśli chodzi o ten zespół metaboliczny, to z czym masz problem- trójglicerydy, HDL, ciśnienie, a może glukoza?

Na pewno redukcja masy ciała pomoże

Jahnaa jak miło, że się odezwałaś Jeśli chodzi o zespół metaboliczny to jest wszystko o czym wspomniałaś ale mam nadzieję, że przy regularnym zażywaniu leków, zdrowym odżywianiu i ruchu znowu mi się uda.

Awatar Jahnaa
    Mieszka w
    Toruń

Zapytałam się, bo ZM rozpoznaje się już kiedy masz przynajmniej 2 nieprawidłowości. I myślałam, że może tak jest u Ciebie
    Ale wiesz co to wszystko jest związane z wagą, więc jeśli waga spadnie, to i inne parametry poprawią się na pewno.

Jahnusiuu mam nadzieję, że tak będzie Waga spada wolniej niż przy poprzednich dietach ale jestem dobrej myśli. Właśnie sobie czytam Twój wątek

Awatar Jahnaa
    Mieszka w
    Toruń

Oj, to się naczytasz, bo u mnie to długie posty dominują

Poczytałam Rzeczy na basen już spakowane. Od jutra zacznę wpisywać jadłospis i ilość ruchu. To mnie bardzo mobilizowało poprzednim razem . I tak się zastanawiałam czemu znowu muszę zrzucać nadmierne kilogramy. I znalazłam kilka powodów :

1. przestałam pisać na forum
    2. przestałam się ważyć
    3. przestałam chodzić na basen
    4. problemy w pracy i rodzinie spowodowały zagubienie i sięganie po słodycze

Teraz sytuacja się unormowała więc już nic nie stoi na przeszkodzie żebym zrobiła w końcu coś dla siebie.

---------- Wiadomość dodana 28-02-2011 o 19:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 27-02-2011 o 21:20 ----------

To czas raportu nastał.

Ruch : 45 min pływania żabka/grzbiet, 20 min marszu z psem ( odliczyłam postoje na wąchactwo itp.) planuję jeszcze choć 15 min na orbitreku

Jedzenie : 2 serki wiejskie zwykłe, kefir 0% piątnicy z 3 łyżkami otrąb owsianych, 4 marchewki, 7 pomidorków truskawkowych, puszka tuńczyka w sosie własnym, pół papryki marynowanej, kawa z mlekiem 0,5 %

Nigdy nie byłam dobra w liczeniu kalorii i obawiam się, że zjadłam za dużo ale przynajmniej zdrowo i smacznie Pomiary i waga za tydzień

---------- Wiadomość dodana 01-03-2011 o 11:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 28-02-2011 o 19:18 ----------

Na orbitrek wskoczyłam tylko na 10 minut a dzisiaj popływałam tylko 40 minut. Do tej pory zjadłam kefir z otrębami i mam niechcieja totalnego. A o 16 przyjedzie mój Kochany i trzeba mieszkanie do porządku doprowadzić. Więc bez jęczenia trzeba się brać za robotę

---------- Wiadomość dodana o 20:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:32 ----------

Raport na dziś :

Ruch:
    45 minut pływania
    22 minuty na orbitreku
    prawie dwie godziny sprzątania chałupy ;-)

Jedzenie:
    serek wiejski lekki
    kefir 0% piątnica z 3 łyżkami otrąb owsianych
    3 marchewki
    dość duża miska sałatki ( kurczak wędzony, sałata, kukurydza, pomidor, cebula, ogórek ) bez majonezu ale z łyżką oliwy i octu winnego

Jestem z siebie zadowolona.

Awatar Kefa
    Kefa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wielka Wieś

Cytat Zamieszczone przez qqłka Zobacz posta
    I tak się zastanawiałam czemu znowu muszę zrzucać nadmierne kilogramy. I znalazłam kilka powodów : 1. przestałam pisać na forum 2. przestałam się ważyć 3. przestałam chodzić na basen 4. problemy w pracy i rodzinie spowodowały zagubienie i sięganie po słodycze
    Myślę, że ten ostatni powód powinien być na pierwszym miejscu, prawda?
    Od niepisania na forum nikt jeszcze nie przytył

To tak pół żartem, pół sero, ale ja powtarzam sobie, że problemy da się przeżyć bez pocieszania się jedzeniem, przecież szczupli ludzie też miewają problemy, a wcale na ich wagę to nie wpływa (najczęściej wręcz chudną).

Spodobało mi się twoje wyliczenie, dlatego że świadomość tego, co nas zgubiło, przy dobrej woli i odrobinie wysiłku pozwoli nam ustrzec się (a przynajmniej spróbować) przed sięganiem po słodycze przy następnym kryzysie (niestety takie życie, zawsze coś tam na nas czyha).

Pozdrowionka,
    Kefa
    Tak było trzy lata temu
    A to teraźniejszość
    Jestem jak skała - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Kefciu droga bardzo dziękuję za odwiedziny. Ostatni punkt według mnie jest na odpowiedniej pozycji Mnie bardzo mobilizowało pisanie na forum i to, że dziewczyny we mnie wierzyły i dopingowały. Głupio mi było wtedy napisać, że nie ćwiczę albo że się nażarłam. Robiłam to dla siebie ale przy innych i nie chciałam dać plamy. Dlatego też, mimo że bardzo mi wstyd że zawaliłam, wróciłam tu po wsparcie i już nie odejdę. Jak mi się świat zawali to też będę pisać, jak będę mieć mniej czasu to będę pisać jedno zdanie ale zostanę tu nawet jeśli ujrzę 6 z przodu.

Magdalenstwo Guest

Cytat Zamieszczone przez qqłka Zobacz posta
    ale zostanę tu nawet jeśli ujrzę 6 z przodu.
    Hehe, otoż to
    Tym bardziej... że jeżeli ktoś się zmaga z wagą - to będzie się z nią zmagał nawet jak już osiągnie swój wymarzony cel - trzeba mieć świadomość, że ciągła kontrola wagi będzie już nam towarzyszyła zawsze, dlatego wsparcie także wtedy będzie nam potrzebne... żeby prawidłowo utrzymywać wagę i już nie wracać do przeszłości

Strona 1 z 132 1 2 3 11 51 101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów