Odp: Mój związek się zakończył bo za dużo ważę
Mistress red-tea ma rację..myślę, że Twoim sporym błędem jest to, ze nie jesteś świadoma kaloryczności niektórych produktów,które tylko stwarzają pozory niskokaloryczności, jak sucharki czy paluszki..na początek lepiej patrz w tabelki..ja doznałam szoku jak zaczęłam sobie tak sprawdzać...teraz już mam jakieś wyczucie, ale jak nie jestem pewna, to sprawdzam żeby nie nadziać się na bombę kaloryczną
No niestety dziewczyny maja racje sucharki niekoniecznie juz lepiej wafle ryzowe albo pieczywo chrupkie
Muszę zgodzić się z dziewczynami :) sucharki wcale nie są takie zdrowe, plus napompowana biała pszenica ( która wcale nie jest zdrowa!) ..
achatinka co do grupy krwi :) jaką masz?
ja mam B .. Co jeść a czego nie? | Grupa Krwi osobiście polecam książkę na ten tamat :)
Co do grupy krwi to Arh+ jak się nie mylę.mam gdzieś schowaną książeczkę krwiodawcy....to sprawdzę dokładnie...ale chyba dobrze podałam.kiedyś oddawałam krew.Chciałabym jeszcze chociaż raz-żeby ten litr mieć oddane....A co do warzyw,to,żeby smacznie było,ostatnio kupuję często te mrożonki na patelnie.Wiem,że mrożone mają mniejszą wartość ale dla urozmaicenia są zarąbiste....taka chińszczyzna albo jeszcze jakieś inne.Albo w mikrofali zrobię w pojemniczku,dodając dwie łyżki wody plus przyprawy-porcja pysznego jedzonka gotowa.Nie trzeba tych warzyw na patelnie wcale smażyć...albo usmażyć na patelni na dwóch łyżkach wody.....Powiem Wam,że co do kaloryczności niektórych produktów,tez sobie kiedyś sprawy,dopóki nie zaczęłam sprawdzać kaloryczności.Ale sprawdzać zaczęłam dopiero jak na to forum trafiłam.Potem ściągnęłam sobie tabelę kalorii.I tak plus-minus patrzę czasem.I przynajmniej teraz wiem co jem:):):)
Lekarz mi pwoiedzial, ze sucharki sa lekkie, nie obciazają jelit, wiec je jem. Zjadłam dzis 3 kawałki ptasiego mleczka.
Ja zwykłego chleba unikam.Ciemne chociaż zdrowe-też zapycha.Chrupki chlebek-to rewelacja...
Cytat:
Zamieszczone przez Mistress
Lekarz mi pwoiedzial, ze sucharki sa lekkie, nie obciazają jelit, wiec je jem.
to, że są lekkie i nie obciążają jelit to jedno a to,że są kaloryczne to drugie. Jak ktoś ma problemy z żołądkiem albo jest po operacji to owszem, zaleca się np. jedzenie kleików, sucharków etc. Ale z dietą "na schudnięcie" nie ma to nic wspólnego.
Cytat:
Zamieszczone przez
red_tea
to, że są lekkie i nie obciążają jelit to jedno a to,że są kaloryczne to drugie. Jak ktoś ma problemy z żołądkiem albo jest po operacji to owszem, zaleca się np. jedzenie kleików, sucharków etc. Ale z dietą "na schudnięcie" nie ma to nic wspólnego.
ano ma dużo wspólnego ze schudnięciem.Bo,kromka chrupkiego chleba ma duuużo mniej kalorii niż kromka zwykłego.Zjedz 3 kromeczki chrupkiego a zjedz 3 kromki zwykłego....Jest różnica.Poza tym łatwiej się trawi.Wiesz-ja będziesz jeść pół paczki chrupkiego na raz...to efektów nie będzie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Mistress
Lekarz mi pwoiedzial, ze sucharki sa lekkie, nie obciazają jelit, wiec je jem. Zjadłam dzis 3 kawałki ptasiego mleczka.
Tym ptasim mleczkiem sie nie przejmuj ! gratuluje ze nie rzucilas sie odrazu na cale opakowanie ! ;) ja niestety tak mam... wiec wole nie kosztowac w ogole...
ale po takich maluteńkich wpadkach nie ma sie co przejmować, tylko glowe podnieść do góry i walczyć dalej ! :)
Życzę powodzenia w dietkowaniu, bede wpadać i kibicować;)
sloneczko09 Dziękuje za cieplutkie słowa.
---------- Wiadomość dodana o 21:34 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:29 ----------
Wiecie wciąż w głowie mam słowa swojego eks gdy powiedział:"jak schudniesz lub zobaczysz piewsze postępy to daj znać". Chyba liczy, że będziemy razem.