Watrobka, skrzydelka i cebula - niby dozwolone ale..?
Mam pytanie odnosnie pewnych produktow.
Wyczytalam o nich na oficjalnej stronie Dukana.
Jednym z dan sa skrzydelka pieczone. Wczensiej wydawalo mi sie, ze mozna jesc tylko chude mieso drobiowe, a prz`eciez skydelka sa dosc tluste. Wiec jak??
W niektorych przepisach dukanowskich (rowniez z jego oficjalnej strony) wystepuje cebula (np klopsiki w sosie koperkowym). Czy w fazie ataku mozna jesc cebule? Przeciez warzywa wchodza dopiero w fazie drugiej.. Znowu wiec nie rozumiem chyba.
No i watrobka. Niby pisza o drobiowej i cielecej. A co z wieprzowa? Mozna?
Odp: Watrobka, skrzydelka i cebula - niby dozwolone ale..?
Hej:)
Co do cebuli to chyba traktowana jako przyprawa- tak jak korniszony, ketchup(bez zbędnych dodatków) czy czosnek- oczywiście wszystko z umiarem, co do wątróbki to sprawdziłabym na Twoim miejscu tabele wartości odżywczych i porównała wątróbkę wieprzową z drobiową i cielęcą. Ja wczoraj miałam okazję spróbować(chyba 2 raz w życiu) wątróbki i pomimo duużych nadziei jednak nie zostanie ona moją ulubiną potrawą.
Pozdrawiam:)
Ketchup? Nie, nie, nietkupu nie wolno. Jesli juz to musztarde. :) Wedle tego co Dukan pisze. Ketchup ma zbyt duzo cukru. :)
Watrobki tez nie lubie, ale jem bo ma duzo bialka. :)
Skrzydełka są dozwolone, wątróbka również. Co do cebuli nie jestem pewna, ale chyba też.
Dieta Dukana (proteinowa) - zasady, jadłospis, efekty.