Odp: Pomocy w Dukanie 30kg od dzis-zaczynamy:))
Cytat:
Zamieszczone przez
margolka123
Gunia napisała że z testu wyszło jej 7/7 co jest niemożliwe
czemu niemozliwe? przeciesz niewiesz ile mam wzrostu i co wpisałam w danych
widze ze jesteś bardzo obeznana w tej dziecie dlatego koryguj moje błedy( prosze) bo ja juz nic z tego nie jaze. Ty mi piszesz ze tak niewolno-mi wychodzi 7 nowa koleżanka dr justi( która serdecznie witam:) ) tez juz jest na 7 dniu uderzeniówki co ja mam robic? oprócz tego czytałam tu ze dziewczyny stosuja rózne dni ale mi sie wydawało ze to zalezy od wagi(tak?) margolcia ja juz wczesniej pisałam i prosiłam zebys mi wytłumaczyła jak cepowi jak to pokolei ma wygladac( bede wdzieczna)
Pomijajac wszystko inne jestem pewna na 1000% ze na tej diecie mozna schudnac i to duzo bo-kazdy jak odstawi weglowodany(zwłaszcza jak sie ich jadło duzo)to spadek wagi gwarantowany tylko tu zalezy na tym alby tak wage utrzymac no i se krzywdy nie zrobic.Ja sie trzymam jej kurczowo(nawet bardzo) jem 5-6 razy dziennie same jogury,jaja gotowane miesko i duzo ryb.woda to litrami i cwicze moze nie tyle co bym chciała ale jak na mój chory kregosłup to i tak wydaje mi sie ze sporo. aha pije ktos ocet jabłkowy? bo ja tak 2 razy dziennie.
laseczki jak wy przesuwacie suwaczka bo ja jakos nie umiem a chciałabym ten moj wynik wkleic nastepny za tydzien( ja niemoge wazyc sie codziennie bo bym straciła motywacjie a tego sie boje)
znów sie rozpisałam hihihi
Hej Gunia :)
Kliknij na suwaczek i ustaw tak jakby od początku wpisując kod i ilość początkową i obecną,potem wybierzesz sobie pasek i pierdółkę,która będzie zaznaczała kilogramy. Chyba,że zapisałaś gdzieś link,który wyskakuje po stworzeniu suwaczka,to wtedy wystarczy kliknąć na niego,jeśli nie,przyciśnij suwaczek :)
CZESC KOCHANIUTKI
Ja dis mam jakis słaby dzien wszystko mnie boli(zakwasy) wogóle jakas jestem słaba ta pogoda mnie przygnebia.
Rozniczko dziekuje za wyjasnienei wkacu mi sie udało:)) chiałabym juz miec taka róznice jak ty jak ja bym juz chciała miec tez 13 kg mniej ale damy radee KOBIETY GÓRĄ!!!
MIŁEGO DNIA ZYCZE WSZYSTKIM!!!
Guniu, mogły Ci wyjść 7 dni uderzeniówki - to jest możliwe. W sprawie II fazy test nie mówi, jakim rytmem trzeba iść. W swoich książkach Dukan zaleca dla osób odchudzających się 3 podstawowe rytmy PW/P
- 5/5
- 3/3
- 1/1
Nie ma rytmu 7/7 - zajarzyłabyś, jakbyś przeczytała książkę (albo początek wątku Dieta dr Dukana).
Jeśli zrobisz 7 dni Uderzeniówki, zaczynasz od dni PW - i wybierasz swój rytm. Czy to jest już jasne?
Dzień dobry:)
Widzę, że jesteście zdecydowane schudnąć. Dieta proteinowa na pewno pomoże. Mnie i wielu innym pomogła. Jeżeli nie czytałyście książki Dukana, mogę podrzucić na wątek ściągę z książki, którą zrobiłam dawno temu. Zawiera podstawowe dane i wskazówki dot. tej diety, zweryfikowane wielomiesięczną praktyką. Może się komuś przyda:).
---------- Wiadomość dodana o 11:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:32 ----------
ŚCIĄGA DO DIETY PROTEINOWEJ DUKANA
I. Uderzenie
Przez 3, 5 max 7 dni (10 dni tylko pod kontrolą lekarza) można jeść w dowolnej ilości, w dowolnym zestawieniu , o dowolnej porze:
1. Chude mięso wołowe, cielęcina, wątróbka wołowa i cielęca, żołądki i flaki wołowe
- najlepiej gotowane, pieczone na grillu, w piekarniku, na rożnie
2. Ryby – wszystkie: tłuste o niebieskiej skórze, białe i chude, mogą być wędzone, pieczone,
duszone, gotowane itd. Ryby w konserwach tylko w sosie własnym
3. Owoce morza
4. Drób bez skóry - każdy oprócz kaczek i gęsi
5. Chude wędliny – drobiowe, wołowe
6. Jajka
7. Chudy nabiał (do 3% tłuszczu) – jogurty, serki , twarożki
Min 1,5 litra wody dziennie - do tego kawa, herbata, chude mleko. Pić także w trakcie posiłku.
Zalecane zioła, przyprawy, dopuszczalne korniszony (jako przyprawa), niedopuszczalny kupny keczup. Jak najmniej soli. Można zażywać witaminy i minerały.
Codziennie - 2 łyżki otrąb owsianych
II. Odchudzanie właściwe - faza naprzemienna
Zaczynamy od dni z warzywami (PW).
Na zmianę: 5 dni jak w uderzeniu (P) i 5 dni jak w uderzeniu + warzywa (PW), czyli 5/5. Może też być system 3/3 lub 1/1. Trwa to mniej więcej tyle tygodni, ile kg jest do stracenia (przeciętnie 3- 4 kg na miesiąc, ale każdy organizm reaguje inaczej).
Warzywa w każdej postaci: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasolka, kapusta, grzyby, seler, wszystkie sałaty, cykoria, cukinia, papryka, kalafior, brokuły.
Marchew i buraki – rzadziej i w mniejszej ilości.
Ciągle pamiętać o piciu dużej ilości płynów. Witaminy i minerały – w miarę potrzeby.
III. Utrwalanie
Trwa 10 dni na każdy utracony kilogram.
Jemy codziennie proteiny z warzywami (PW). Dodatkowo dochodzi:
1. Jedna porcja owoców (porcja = duże owoce to 1 sztuka, drobne to miseczka).
Owoce wszystkie z wyjątkiem bananów, winogron i czereśni
2. Dwie kromki pełnoziarnistego chleba
3. 4 dag sera żółtego typu gouda
4. Chude mięso wieprzowe: polędwica, gotowana szynka
Dwa razy w tygodniu po 20 dag makaronu lub kuskus; sporadycznie ziemniaki lub ryż (po 12 dag)
Dwie królewskie uczty: dwa razy w tygodniu można zjeść posiłek, jaki się zamarzy - ale bez dokładki!
W każdy czwartek – tylko proteiny, jak w uderzeniu.
IV. Koniec – stabilizacja
Zawsze w czwartek tylko proteiny oraz min 2 litry płynów, w pozostałe dni – jesz, co chcesz!
Codziennie (do końca życia) - 3 łyżki otrąb owsianych
RADY I WSKAZÓWKI
Sery i jogurty
Nie mogą przekraczać 5% tłuszczu. Nie jeść owocowych ani smakowych, np. waniliowych, bo mają cukier.
Na bazie jogurtu można robić różne sosy do mięsa i ryb: czosnkowe, musztardowe, chrzanowe, jajeczne itp.
Mięsa i wędliny
Muszą być naprawdę chude, dlatego wieprzowina odpada.
Ryby
Ryby wszystkie. Ale śledzi i ryb wędzonych nie za dużo przed snem, bo słone i zatrzymują wodę.
Jajka
W dowolnej postaci, w ilościach rozsądnych.
Płyny
1,5 litra dziennie to absolutne minimum, bo ta dieta obciąża nerki i trzeba je płukać. Na PW można też pić soki bezcukrowe (pomidorowy, warzywny).
Otręby owsiane
Codziennie - koniecznie. Nie dzielić, najlepiej rano. Popić szklanką płynu.
Różne
Można używać słodzik, np. Sussina Gold w proszku, bo nadaje się też do pieczenia.
Do kupienia m.in. w hipermarketach, w aptekach (także internetowych).
W pierwszym okresie może się pojawić niewielkie osłabienie lub jakieś inne nietypowe objawy, ale trwa to krótko.
Ważyć się trzeba rano, po siusianiu. Różnica wagi między wieczorem a rankiem może wynieść nawet 2 kg.
U niektórych osób zdarzają się zastoje w spadkach, nawet kilkutygodniowe. Są stresujące, ale trzeba je przetrwać, bo mijają.
Na tej diecie nie ma napadów głodu i tzw. „chcic”. Jeść należy dużo i wtedy, kiedy jest na to ochota, ale wskazane jest utrzymywanie stałych godzin posiłków. Pić należy cały czas, nawet w małych ilościach, nie robiąc długich przerw.
Alkoholu, jak w każdej diecie, nie pijemy.
Na kłopoty kibelkowe (chociaż zazwyczaj same mijają po jakimś czasie)
- łyżka otrąb pszennych (dodawać codziennie do owsianych) lub
- sok z kapusty (w sklepach warzywnych) lub
- babka plesznika ( w sklepach zielarskich) lub
- sól gorzka (w aptece)
Nie brać tabletek przeczyszczających, bo jelita się przyzwyczajają.
POWODZENIA:mdr:
JASNE hahanka ! NAPEWNO SIE PRZYDA NIE TYLKO MI.mAM podobna wage jak ty na poczatku i taki sam cel tylko ze ty juz masz prawie koniec no i doświadczenie.
TAK MARGOLCIU TERAZ KAPUJE DZIEKI:))
czytałam wczoraj dosc długo o dukanie i tyle ile watków tyle opini np o małych grzeszkach-jedne se folguja 2-3 dni i wracaja do diety -zas inne robia ja od nowa. Niewim czemu ale ja jestem strasznie przekonana o tym ze beda efekty z tej diety jak nigdy. Nawet jak odchudzałam sie z lekarzem to nieprzemawiały do mnie jego argumenty nie przemawiały pozatym w 3 miesiące 9kg było mi mało a on sie zachowywał jakbym schudła 50kg :) :) :)
Byc moze to zasługa tego forum i bardzo optymistyczne nastawienie Dukanek ale to dobrze bo podobno wiara czyni cuda:0 :) :) Na zachodzie kazda dieta zaczyna sie od psyhologa cos w tym musi byc nie?
---------- Wiadomość dodana o 11:24 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:08 ----------
hahanka SUPER JASNO I PRZEJRZYSCIE!!! wielkie dzieki
Witam,
Podglądam Twój wątek. Od dziś po raz "któryśtam" zaczęłam dietę. Zaczełąm uderzeniókę Dukana. Masz tu "pomocników" z których rad i ja skorzystam.
Pozdrawiam
Hej! Wpadłam życzyć powodzenia :). Skoro Dukan Ci przypasował, to efekty będą murowane! :) Już są.
witajcie!!!!!
..........przeczytałam Wasze posty ,są niezłe
dzisiaj przyłączyłam się do Was drogie dukanki mam nadzieję,że też mi się choć trochę uda. teraz cos o sobie napiszę mam 35 lat dwojkę dzieci i.. niezłą nadwagę !!!!!!!!!!!
moja waga teraz to 87kg a chciałabym dojść do 69kg tak na początek heh
myślę,że z Wami będzie mi lżej będę pisała o swoichttp://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...3cd309e4b2.pngh sukcesach mam nadzieję ,że takie będą:) pozdrawiam Was do usłyszenia!!!!
WITAM WITAM im nas wiecej tym razniej :)) OOO tak rady sa zawsze pomocne a i kazda z nas moze cos ddodac od siebie jakies pomysły na wspomaganie czy tez na cos dobrego do zjedzenia hahhaha ale piszcie tez jak sie czujecie na tej diecie i co jecie w ciagu dnia.
bo ja np.dzis wszamałam 100g twarozku chudego z odrobina mleczka
2 jaka na miekko
jogurt nat
poskubałam korpus z kurczaka(gotowany) i musze cos na wieczór wymyślec, szkl. wody z octem jabłkowym Polecam (zdrowy i wspomaga diety) duzoooooooooo wody kawke oczywiscie(bez cukru)i skaczyła mi sie zielona herbatka to pije z grejfruta
jestem dzis bardzo słaba niewiem czy to przez pogode czy przez diete. ale damy wspólnie rade kochane dukanki