Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Mass ATTACK - opinie i działanie, jakie będą efekty - najmocniejszy na masę?

Awatar jarusz
    jarusz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Świeradów-Zdrój

Domyślnie Mass ATTACK - opinie i działanie, jakie będą efekty - najmocniejszy na masę?

Nie jestem zadowolony ze swojej sylwetki. Moje troski są chyba inne niż większości osób na tym forum, jednak wiem że wielu mężczyzn w całej Polsce zmaga się z podobnymi problem co ja. Jestem szczupły - słyszę często, jednak ja bardziej skłaniałbym się ku stwierdzeniu że jestem po prostu chudy. Wiele osób mówi że mi zazdrości, jednak nie jest to przyjemne kiedy wszystkie koszulki wiszą na mnie jak na wieszaku. Mam szybki metabolizm, czasami zjem nawet 2 porcje obiadu, nie powstrzymuję się z przekąskami a mimo to wciąż jestem szczupły.

Wiem że wielu mężczyzn jest w podobnej sytuacji. Z drugiej strony wiem też że wielu udało się pokonać te problemy i zbudowali imponującą sylwetkę którą mogą się pochwalić na plaży. Ja też chciałem coś z sobą zrobić. Zapisałem się na siłownię i zaczynam treningi.

Żeby zapewnić naprawdę porządne i trwałe efekty myślałem o zakupieniu jakichś suplementów. Myślałem o zakupieniu Mass ATTACK - słyszałem dużo pozytywnych opinii o tym suplemencie, jest to w końcu podobno najsilniejszy suplement na masę w 2017 roku. Skład też wygląda bardzo dobrze białko, węglowodany, kreatyna, BCAA - czysta energia dla mięśni. Miałem nadzieję że dostanę tutaj kilka porad na temat budowania masy i rzetelną opinię o suplemencie Mass ATTACK.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 15-03-2018 o 11:38

Awatar gernand60
    gernand60 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kolno

Domyślnie Odp: Mass ATTACK - jak brać, jakie będą efekty - najmocniejszy na masę?

Budowanie masy naprawdę nie jest tak trudne jak mogłoby się wielu osobom wydawać. Wystarczy dobrze zabrać się za jedzenie, zacząć trenować z głową oraz uzupełnić wszystko odpowiednią suplementacją. Niejednego chłopaka już poznałem który przychodzi na siłownię niesiony przez wiatr, a wychodzi po 6 miesiącach stąpając pewnie po ziemi z obwodem ramienia 40 centymetrów. Jest to kwestia trzymania się odpowiednich metod.

Mówisz że potrafisz dużo zjeść, nie wątpię w to ale "dużo" to subiektywne stwierdzenie. Większość osób które myślą że jedzą dużo, bardzo często jedzą 1 czy 2 duże posiłki w ciągu dnia, po podliczeniu kalorii wychodzi podaż 2500 kcal. Żeby urosnąć musisz jeść. Przygotuj się na kilka dużych posiłków w ciągu dnia, w każdym mięso i warzywa. Niektórzy ektomorficy muszą spożywać nawet powyżej 4000 kcal dziennie żeby waga ruszyła do góry. O dietę się jednak nie martw. Jeśli zdecydujesz się na mass attack to dostaniesz odpowiednio przystosowany plan żywienia na budowanie masy mięśniowej.

Trenuj ciężko i systematycznie. Ogranicz cardio i nie baw się w jakieś uginania ramion z hantelkami. Musisz robić ciężkie wielostawowe ruchy. Wyciskanie sztangi na ławce poziomej, wiosłowanie sztangą, przysiady, martwe ciągi.

Zaopatrz się też w dobrą odżywkę na masę. Mass Attack będzie idealny ponieważ dostarcza wszystko czego potrzebujesz przy budowaniu sylwetki. Białko + węglowodany stanowią pożywkę dla mięśni, BCAA jest stymulatorem najważniejszego procesu regulującego ich wzrost czyli syntezy białek mięśniowych. Kreatyna nasyca mięśnia i wspomaga produkcję ATP - podstawowej waluty energetycznej organizmu. Mass Attack to koktajl odżywczy dla mięśni który pomoże szybko zbudować dodatkowe kilogramy mięśni. Według mnie najlepiej jest brać od samego początku z siłownią.

Awatar Bono21
    Bono21 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Mass ATTACK - jak brać, jakie będą efekty - najmocniejszy na masę?

Jeśli zależy Ci na zbudowaniu masy to mass Attack będzie dobrym wyborem. Odżywka zawiera ponad 3 gramy monohydratu kreatyny w każdej porcji produktu. Od dawna już wiadomo że kreatyna jest najlepszym dostępnym suplementem na masę, szczególnie w postaci monohydratu. W 100% wytrzymuje kwasowe środowisko obecne w żołądku, jest w pełni absorbowana w układzie pokarmowym i co ważniejsze pozwala nawet dwukrotnie zwiększyć siłę, co przekłada się nawet na 2-3 kilogramy mięśni w ciągu miesiąca. Takie plusy masz z samej kreatyny, a do tego dochodzą leucyna, izoleucyna i walina - aminokwasy rozgałęzione lepiej znane jako BCAA. Jest to kolejny dodatek o licznych korzyściach dla osoby trenującej - obniża stężenie serotoniny w mózgu zapewniając koncentrację podczas wysiłku fizycznego, wspiera syntezę białek mięśniowych, poprawia insulinowrażliwość. Wśród wszystkich aminokwasów dostępnych w pożywieniu aminokwasy rozgałęzione są zdecydowanie najważniejsze dla osoby trenującej.

Przyjmuj najlepiej jedną porcję po treningu, jeśli będziesz chciał podejść do tematu trochę agresywniej to wypij jeszcze porcję na 30 minut przed treningiem.

Awatar antek60
    antek60 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Knurów

Mass Attack jest dobry, ale przez to że zawiera tak kompleksowy skład to musi iść na kompromisy ilościowe. Dawki składników nie są zupełnie takie jak powinny być. Producent zaleca przyjmowanie 50 gramów odżywki w jednej porcji w której znajduje się 25 gramów białka, 2,6g BCAA, 2g tauryny i inne. Skład fajny, ale te dawki nie są optymalne. Ja bym polecił przyjmowanie większych porcji, np po 70 gramów. Wtedy mamy pewność maksymalnego tempa rozwoju tkanki mięśniowej.

Awatar Matthewst
    Matthewst jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez antek60 Zobacz posta
    Mass Attack jest dobry, ale przez to że zawiera tak kompleksowy skład to musi iść na kompromisy ilościowe. Dawki składników nie są zupełnie takie jak powinny być. Producent zaleca przyjmowanie 50 gramów odżywki w jednej porcji w której znajduje się 25 gramów białka, 2,6g BCAA, 2g tauryny i inne. Skład fajny, ale te dawki nie są optymalne. Ja bym polecił przyjmowanie większych porcji, np po 70 gramów. Wtedy mamy pewność maksymalnego tempa rozwoju tkanki mięśniowej.
    Skład jest optymalny, po prostu na Mass ATTACK musisz patrzeć inaczej niż na inne suplementy. To jest rozwiązanie komplementarne, co znaczy że jego składowe uzupełniają się wzajemnie, czego efektem jest nie tylko sama odżywka na masę ale także pełny produkt gwarantujący osiąganie efektów. Wiele składników znajdujących się w odżywkach - białko, węglowodany, tauryna i kilka innych znajduje się w pożywieniu. Jeśli czyjaś dieta jest pełna niezdrowego jedzenia to żadna odżywka może nie pomóc w dostarczaniu optymalnych wielkości poszczególnych składników. Do Mass ATTACK jest natomiast dodana dieta dzięki której możliwe będzie stworzenie korzystnych warunków do rozwoju tkanki mięśniowej. Przy tak porządnych fundamentach i odpowiednim treningu skład odżywki nagle staje się optymalny.

Chciałbym zaznaczyć też że większość osób mylnie patrzy na maksymalne możliwości przyrostu tkanki mięśniowej - błąd. Najszybsza droga do dużej ilości mięśni niestety jest też drogą do zalania się tłuszczem i późniejszych problemów z redukcją. Zamiast tego większość osób powinna dążyć do maksymalnych możliwości poprawy kompozycji sylwetki. To znaczy skutecznego budowania mięśni bez zalewania się tłuszczem. Jak to zrobić? Zbilansowana dieta, treningi i odpowiednia suplementacja - o dziwo wszystkie te trzy zawarte w produkcie Mass ATTACK.

Anoli_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Wielu mamy teoretyków, jednak o skuteczności produktu najlepiej mówić jak się go spróbuje. Ja działam z Mass Attack już od trzech tygodni. Moja ogólna opinia na temat odżywki jest rzeczywiście bardzo pozytywna. Na wadze poszło do góry już +3,1 kilograma a nie jestem już nowicjuszem i dla mnie zdobycie każdego grama mięśnia to ciężka walka w którą muszę zainwestować dużo wysiłku. Dla mnie to najlepszy dowód jego skuteczności. Uprzedzam fakty, jestem świadomy że część z tego to woda zebrana po suplementacji kreatyny i związana z glikogenem, ale nikt mi nie powie że mięśnia nie nabrałem jak wyniki siłowe poszły ewidentnie do góry.

Dietę też oceniam na plus. Posiłki są smaczne, zawsze mogę się kontaktować z dietetykami jeśli coś mi nie odpowiada. Osoby które szukają nowych rozwiązań na stymulację mięśni powinny spróbować.

zdrowotna30 jest nieaktywny Nowy na forum

Na ten moment najważniejszy jest [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] który podczas jesieni warto uzupełniać.

Awatar theNaturat
    theNaturat jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Nowy Targ

Z niedoborami trzeba koniecznie walczyć, szczególnie w okresie jesieni i zimy. Myślę że wiele osób nie zdaje sobie sprawy, jak wiele zmian nastepuje w organizmie na wskutek niewłaściwego odżywiania. Niektóre enzymy odpowiedzialne za budowanie komórek mięśniowych działają jedynie przy odpowiedniej podaży witaminy E i witamin z grupy B. Dlatego tak ważne jest zdrowe odżywianie. Jednak mikroskładniki dostarczane z suplementów są tak samo wchłaniane. Dlatego dobrze jest kupować kompleksowe odżywki, szczególnie bogate w witaminy B1, B2, B12 oraz witaminę E. Mass ATTACK to takie właśnie złożone rozwiązanie, które łączy w sobie właściwości kilku innych topowych odżywek na budowę masy mięśniowej. Przy takiej cenie to chyba najbardziej opłacalne rozwiązanie skierowane dla ciężko trenujących osób.

misiorozpruwacz jest nieaktywny Nowy na forum

W ostatnim miesiącu pobiłem swój rekord na ławce, równo miesiąc po tym jak zacząłem brać tą odżywkę. Ale dało kopa! Regeneracja, pompa mięśniowa, koncentracja. Wszystko na kompletnie innym poziomie. Tak jak wcześniej stagnacja to teraz aż chce się trenować.

Obwody też poszły do przodu, ale jeszcze się nie będę chwalił. Nie dopóki wciąż pracuję Mam jeszcze dwie puszki Mass ATTACK, plan jest taki żeby zbudować jeszcze 5 kilogramów przed latem, potem wycinka i może nawet uwieńczę to wszystko jakąś sesją zdjęciową. Nie będę jednak zapeszał.

Awatar SuperSizeMe
    SuperSizeMe jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    1

Dołączam się do grona osób które skorzystały z Mass attack. U mnie co prawda cel był trochę inny. Priorytetem było zwiększenie siły, szczególnie przy podciąganiu się, pompkach i podobnych ćwiczeniach złożonych. Miałem kilka miesięcy intensywnego przygotowywania do testów sprawnościowych, prawie codzienne treningi, organizm potrzebował dużo energii i składników odżywczych. Zresztą chyba się przyzwyczaiłem do tego słodkiego smaku. Mass attack po ciężkim treningu - super shake, szczególnie z mlekiem.

W trakcie suplementacji najbardziej doceniłem lepszą regenerację. Bardzo dobrze mi się spało. Oprócz tego oczywiście szybko widziałem też poprawę siły. Różnice były widoczne z treningu na trening.

Przyjemnym dodatkiem był zanik bólu w kolanie który towarzyszył mi często podczas biegania. Teraz też musiałem biegać ale nie czułem już bólu. Nie wiem czy mogę zawdzięczać to kolagenowi w odżywce, czy temu że robiłem też inne ćwiczenia. W każdym razie efekt osiągnięty.
    Cel jest wielki, kiedy mu się poświęcasz. Lecz cel staje się niski, kiedy robisz sobie z niego tytuł do chwały.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów