Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA
Witaj Maszkuleczko ! - cieszę się bardzo, że w końcu przeczytali "ze zrozumieniem" ... Co do drugiej sprawy to NIE, Nie mam dośc Waszego towarzystwa !!! Wprost przeciwnie - uzależniłam się i mimo braku czasu wciąż zaglądam. Dziękuję za "ocenę" - cieszę się z mojego wyniku. Tylko ... właśnie, gdy przeczytałąm, że spadło Ci 22 cm to osłabłam. Oczywiście - gratuluję Ci ale porównałam do moich i zwątpiłam. Zauważ jeszcze, że mierząc po brzucholu miałam ponad 130 cm, to nie są żarty... Teraz idę dalej -aż do moich 65 kg. Serdecznie Cię pozdrawiam i liczę nadal na wsparcie - Basia
jeszcze raz ja - Maszkuleczko zapomniałam napisac, że mam 56 lat. Pa
oooo widze ze Francole sie ksztalca z czytania ze zrozumieniem. oby tak dalej to moze nam cosik podpowiedza jeszcze
ja dietuje i mimo ze dzisiaj znowu sie skusilam na kawalek sernika na zimno to wszystko zgodnie z protalem. a swoja droga czemu moja rodzina stwierdzila ze taki sernik jest oblesny i ze oni jesc nie beda???
w ogole ja to nie wiem tacy jacyc wybredni sie stali i juz im nie smakuje to co ja gotuje tzn to co gotuje dla siebie bo tym ichniejszym to dalej sie zajadaja... jedynie synio nie gardzi kefirem/jogurtem z trocinami :D
Cytat:
Zamieszczone przez
basia7051953
jeszcze raz ja - Maszkuleczko zapomniałam napisac, że mam 56 lat. Pa
Basiu.... jeszcze raz powtarzam... MASZ WSPANIAŁE WYNIKI... i wiesz co??? Zmierzamy razem do tego samego celu... czyli 65 kg... i tego się trzymajmy. Operacje plastyczne brzucha nie są nam potrzebne,. Ty chudniesz w obwodach zdrowo. Mojemu organizmowi odbiło tym spadkiem w brzuchu i zamiast wydać pieniądze na super kosmetyk lub jakiś wyjazd, ja musiałam wydać forsę na masaże.... bez sensu... uważam...:arf:.
No to witamy w klubie 50. Ale i tak jestem najmłodsza. HI hi hi
Cytat:
Zamieszczone przez
yvaaaaa
No to witamy w klubie 50. Ale i tak jestem najmłodsza. HI hi hi
To kapitalny klub ;).... hihihihihi.... same wesołe kobitki :mdr:.
Cytat:
Zamieszczone przez
maszkuleczka
Ponieważ z badań mi wyszło, że mam cholesterol poniżej normy, to dziś potuptałam jeszcze raz do swojej lekarki. Badaniami jest zachwycona, mam się cholesterolem nie przejmować, ponieważ wszystkie frakcje równomiernie są mniejsze i wg niej jest to ewidentny efekt diety. Ponieważ w badaniach nie ma żadnych zmian patologicznych, mam powtórzyć badania za pół roku. Natomiast jeśli będę chciała je sobie zrobić wcześniej, żeby być spokojniejszą, to w każdej chwili da mi na nie skierowanie. Przeczytała książkę i bardzo jej się ta dieta spodobała. Ona też uważa, że wystarczającą ilość witamin pozyskuje się z warzyw, więc nie ma zagrożenia awitaminozą.
Maszkuleczko, cieszę się ogromnie, że wyniki masz dobre;)
Ja niestety muszę powtórzyć badanie moczu za jakiś czas ze względu na podwyższony poziom ketonów. ale piję jak dwa smoki wawelskie i mam nadzieję, że będzie dobrze - że nie skonczę jak smok;)
Buziaczki ze smoczego Grodu
Ciesze sie ze znowu wnosimy swiezy powiew do Starej Europy - czytanie ze zrozumieniem hehehe
Narzekasz Maszkuleczko na zaparcia. Mnie w fazie uderzeniowej przytrafily sie takie ze porod przy nich to bylo male miki (tym bardziej ze mialam cesarke hihihi). Od kilku dni stosuje blonnik - i odwiedzam swiatynie dumania czesciej niz przed dieta! Przepraszam za taki "temat" ale dla mnie odkrycie blonnika to jak odkrycie supernowej :mdr:
Cytat:
Zamieszczone przez
fatsia
Ciesze sie ze znowu wnosimy swiezy powiew do Starej Europy - czytanie ze zrozumieniem hehehe
Narzekasz Maszkuleczko na zaparcia. Mnie w fazie uderzeniowej przytrafily sie takie ze porod przy nich to bylo male miki (tym bardziej ze mialam cesarke hihihi). Od kilku dni stosuje blonnik - i odwiedzam swiatynie dumania czesciej niz przed dieta! Przepraszam za taki "temat" ale dla mnie odkrycie blonnika to jak odkrycie supernowej :mdr:
Temat jest wprost fantastyczny ;)... i taki życiowy. Przez 2 miesiące bycia na protalu miałam problem dopiero 4 razy. Jem otręby jak dr Dukan przykazuje... mnie tez pomaga biojogurt. Ale w trudnych przypadkach (dla mnie trudny to 2 dniowe ;) zaparcie) piję ten senes i jest ok :mdr:. Oby tak dalej.... hihihihihihi
Kochane Proteinki!
Dostałam kilka minut temu maila od dr Dukana. Oto jego tłumaczenie:
Do moich polskich przyjaciółek:
Droga Tereso, Pani mail wreszcie do mnie dotarł. Proszę wybaczyć młodym pracownicom administracji, które są wiernymi dukankami, stoją na straży moich interesów i bronią ze wszystkich sił mojej prywatności. Odczytałem prawidłowo Pani prośbę i z przyjemnością wyrażam na nią zgodę. Może Pani wykorzystywać to, co jest przydatne dla członków, ale bardzo proszę o każdorazowe powiadamianie mnie o fakcie zamieszczenia tłumaczenia, dokładnego podania źródła, adresu strony, adresu mojej strony, aby informacje nie pojawiały się gdziekolwiek bądź.
Jestem bardzo dumny z waszej inicjatywy i cieszę się, ze mam adeptki mojej diety w waszym pieknym kraju.
Z wyrazami przyjaźni
Dr Pierre Dukan
Myślę, że to fajna sprawa :D. Żeby nie było problemów, zbiorę te moje polskie tłumaczenia (PYTANIA DO DUKANA, SEKRETY ODCHUDZANIA DUKANA oraz tłumaczenia pytań i jego odpowiedzi z czatu, wyślę mu do akceptacji z podaniem nazwy wątku (jakie macie dziewczyny propozycje nazwy), z podaniem adresu naszego forum , z podaniem informacji, że są to tłumaczenia z jego oficjalnej strony, a w przyszłości mogę takie tłumaczenia wysyłac do akceptacji 2 razy w miesiącu na przykład. Może udałoby się też wkleić fotkę jego książki przetłumaczonej na polski, żeby było oczywiste, że z niej korzystamy.
Może zwrócić się też do właścicieli naszego forum o jakieś szczególne wyróżnienie wątku, skoro autor diety wyraził zgodę na tlumaczenia z jego forum. Co o tym myslicie??? Mnie się nawet tam marzy utworzenie listy osób tworzących Klub Polskich Dukanek.... hihihihi, ale nie mam pojecia jak by to zrobić od strony technicznej. Czy istnieje stworzenie jednego wątku o nazwie X, a w nim 9 podwątków, np. Członkinie Klubu, Skrótowe przedstawienie faz diety, Wszystkie pytania do Dukana (tłumaczenia), Sekrety Odchudzania Dukana tłumaczenia), odpowiedzi Dukana na pytania z czatu (tłumaczenia), Książka kucharska polskich Dukanek, przykładowe menu polskich Dukanek na poszczególne fazy i stronę kremuuufki do wymiany poglądów i podtrzymywania sie na duchu oraz osiągnięcia polskich dukanek. Ale na to by chyba musiałaby byc osobna strona.... hihihihihi