Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Dieta 1000kcal

AndrzejBig jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Dieta 1000kcal

Cześć, jestem Andrzej. Mam 35 lat i nadwagę. Na co dzień wykonuję [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Nie mam zbyt dużo wolnego czasu na ćwiczenia, dlatego chciałbym nadrobić to odpowiednią dietą. Czy ktoś z Was próbował diety 100kcal?

Meta86 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Dieta 1000kcal

Hej Andrzej ja tam sie nie znam na tym liczeniu kcal ale po kibicuję ci
    Nie wiem tylko czy 1000 kcal dla faceta który pracuje fizycznie to dobry pomysł .
    Powinieneś sobie wyliczyć ile powinieneś zjeść żeby schudnąć adekwatnie do twojej masy wieku i stylu życia .
    Masz tu linka żeby sobie obliczyć
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Dieta 1000kcal

Witaj Andrzej !
    Dietę 1000 kalorii znam dobrze, bo sama na niej byłam i owszem, bardzo duzo schudłam, ale byłam wtedy 17 letnią dziewczyną, która w sumie mało się ruszała. Miałam potem trochę problemów zdrowotnych, bo przez tak ubogą dietę mój organizm skutecznie "wypłukał" się z witamin, żelaza, nie spożywałam za bardzo tłuszczy, nawet tych dobrych oraz zbyt mało białka, co poskutkowało w efekcie anemią i zaburzeniami miesiączkowania na kilka miesięcy. Także myślę, że dla 35-letniego faceta, wykonującego w dodatku pracę fizyczną, ta dieta jest zdecydowanie zbyt uboga. Myślę, że 2000 kalorii na początek dla ciebie to byłaby odpowiednia wartość, od której można wyjść. To średnie zapotrzebowanie kaloryczne przeciętnego człowieka na kalorie. Ty wykonujesz pracę fizyczną, więc pewnie Twoje zapotrzebowanie na kalorie jest jeszcze trochę wyższe. Ale jak byś spożywał te 2000 kalorii, odżywiając się samymi zdrowymi, naturalnymi , nieprzetworzonymi produktami, rezygnując z białego cukru, tłuszczy trans, słonych przekąsek, redukując spożycie alkoholu, zacząłbyś tracić zdrowo na wadze. Wierz mi, tysiąc kalorii to niemalże głodowa dieta, nawet dla delikatnej kobietki, a co dopiero dla faceta Dla organizmu byłoby to zbyt dużym szokiem i na pewno jo-jo po zakończeniu diety gwarantowane. Lepiej byłoby ci chudnąć wolniej, ale za to zdrowo

Uprawnienia umieszczania postów