Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: duży problem, duży Ja

sajmonus86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie duży problem, duży Ja

Witam, jestem Szymon

mam 23 lata i problem z nadwagą. Ważę ok 140 kg przy wzroście 179cm, mam problemy z nadciśnieniem. Nie potrafię się zmobilizować do pracy nad sobą. Kiedyś próbowałem zjechałem do 120 kg ale waga powróciła. Jestem studentem wiec jest mi bardzo trudno przestrzegać diety gdyż zajęcia są porozbijane i ciężko o regularne posiłki. Praktycznie jem 2 razy na dzień. Jest to jakieś śniadanie w postaci bułki z bufetu i obiad, jakiś słoik czegoś przywieziony z domu, lub coś taniego, makaron z sosem itp, tkz studenckie żarcie. Niestety takie są realia. Może pomożecie mi ustalić jakąś dietę i polecić odpowiednie ćwiczenia dla mnie. Męczy mnie powoli to być za dużym w świecie małych ludzi.

pozdrawiam

Iris_Iris jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: duży problem, duży Ja

Cytat Zamieszczone przez sajmonus86 Zobacz posta
    Witam, jestem Szymon

mam 23 lata i problem z nadwagą. Ważę ok 140 kg przy wzroście 179cm, mam problemy z nadciśnieniem. Nie potrafię się zmobilizować do pracy nad sobą. Kiedyś próbowałem zjechałem do 120 kg ale waga powróciła. Jestem studentem wiec jest mi bardzo trudno przestrzegać diety gdyż zajęcia są porozbijane i ciężko o regularne posiłki. Praktycznie jem 2 razy na dzień. Jest to jakieś śniadanie w postaci bułki z bufetu i obiad, jakiś słoik czegoś przywieziony z domu, lub coś taniego, makaron z sosem itp, tkz studenckie żarcie. Niestety takie są realia. Może pomożecie mi ustalić jakąś dietę i polecić odpowiednie ćwiczenia dla mnie. Męczy mnie powoli to być za dużym w świecie małych ludzi.

pozdrawiam

Napisz dokładnie swoje przykładowe menu (włączając w to wielkość zjadanych porcji).Napisz też jak wygląda Twoja aktywność fizyczna.
    I najwazniejsze czy masz jakieś kłopoty ze zdrowiem?

elunka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Piła

Witaj Szymonie

Ja osobiście proponowałabym Ci byś udał się najpierw na wizytę do dietetyka, który pomoże Ci dokładnie zdiagnozować przyczynę Twojej nadwagi i ustali odpowiednią dla Ciebie dietą, a także rodzaj aktywności który był by dla Ciebie najlepszy. Myślę, że to w tym momencie jak najlepsze rozwiązanie, ponieważ masz dość sporo do zrzucenia, a nie warto rzucać sie na jakies diety cud, po których efekt jo - jo Cię zabije.

Pozdrawam

sajmonus86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Iris_Iris Zobacz posta
    Napisz dokładnie swoje przykładowe menu (włączając w to wielkość zjadanych porcji).Napisz też jak wygląda Twoja aktywność fizyczna.
    I najwazniejsze czy masz jakieś kłopoty ze zdrowiem?

ok 1,5l wody czasem gazowanej czasem nie dziennie,
    ok godz 10-11 śniadanie - bułka biała, z serem sałatą i pomidorem
    następnie godzina 16 obiad i to zależy czasem makaron(100g) z sosem, albo ryż woreczek z leczo ważywnym, albo jakiś kotlet z bigosem, albo mrożona pizza, wiem że jest to niezdrowe ale niestety tak to wygląda,

a aktywność fizyczna, to droga do szkoły i spowrotem ok 20 min w jedną stronęe

Uprawnienia umieszczania postów