Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Szukam motywcji do odchudzania - pomysły???

monika_kac jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Domyślnie Szukam motywcji do odchudzania - pomysły???

Witam,
    mam 23 lata i jestem tutaj nowa Ważę 96 kg przy wzroście 176, czyli dużo za dużo. Nieraz podejmowałam próby odchudzania, jednak ciągle wracam do swojej wagi. Kiedy byłam młodsza było mi łatwiej zabrać się za odchudzanie, ponieważ mój wygląd stanowił dla mnie problem.

Obecnie brak mi odpowiedniej motywacji do odchudzania. Zdaję sobie sprawę, że wyglądała i czułabym się lepiej gubiąc 25kg nadwagi. Jest to też ważne ze względu na zdrowie. Z drugiej jednak strony nie czuję się z sobą na tyle niekomfortowo, żebym miała "parcie na odchudzanie". Tzn parcie może i mam, owszem, ale motywacji brak.

Czy macie sposoby jak się zmotywować? ) Bardzo by mi to pomogło. Chciałabym wreszcie zrzucić kilogramy - raz a dobrze.

Nadmienię jeszcze, że zawsze gdy już schudnę, np 8-11 kg, mam problemy z utrzymaniem wagi. Odpuszczam sobie i powoli, powoli wracam do dawnej wagi.

Awatar monstera
    monstera jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Szukam motywcji do odchudzania - pomysły???

Mnie zmotywowała wizyta w przebieralni przy zakupie spodni... Wśkiekłam się na wałeczki na siebie, na swoją głupotę. I obiecałam sobie, że jak schudnę to kupię sobie mnóstwo sexi ciuszków. A nie takich worków co to zakrywają niedoskonałości. Czasem mam chwile załamania ale w grupie raźniej. Proponuję żebyś do akiejś dołączyła ;-).
    [rul=http://straznik.dieta.pl/][/url]

Cynthiaa Guest

Wink Odp: Szukam motywcji do odchudzania - pomysły???

Musisz sobie znaleźć sama dobrą motywację, bo w innym wypadku wydaje mi się, że nie będzie to miało raczej sensu Miłego wieczorku

monika_kac jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Ehh...cieżko z tą moją motywacją. Też myślę o ciuszkach jakie sobie kupię jak schudnę. Może ta jakiś sposób.

Awatar Maciejka1970
    Maciejka1970 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice
    Wpisy na blogu
    80

a czy naprawdę chcesz schudnąć? może lubisz tak wyglądać i każde nieudane COŚ w życiu tłumaczyć otyłością?
    bo tak jest najłatwiej ????

zastanów się !!!!
    błędne koło, magiczne 9, z którego nie mam siły zejść

Cynthiaa Guest

Wink Odp: Szukam motywcji do odchudzania - pomysły???

Wiem, kiedyś miałam taki sam problem, więc tak przez lata tyłam, tyłam i obrastałam w tłuszcz. I wystarczyło mi stanąć na wagę, która wskazywała 116,5 II stopień otyłości , za kilka kilo otyłość kliniczna która jest juz zagrożeniem życia i tak wylądowałam tutaj.

Iris_Iris jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Może motywacją niech będzie Twoje zdrowie i sprawność fizyczna?
    Zastanów się czy jest jakaś aktywnosć,którą bardz,bardzo chciałabyś wykonywać..ale tusza Ci nie pozwala?
    Pomyśl jak super byłoby wejść bez totalnego zdyszenia na jakąś górę,przebiec 10 km,tańczyć tango w pięknej czerwonej sukni....(bądź cokolwiek innego).

Zdrowie też się liczy...stawy,narządy wewnętrzne....życie

Awatar Remi_Asia
    Remi_Asia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Starogard Gdański

A ja na przykład chciałabym bardzo, jak już schudnę, wyjść na plażę, nie wstydząc się w bikini - dla mnie jest to motywacją i tak samo jak wyżej dziewczyny chciałabym kupić sobie ciuchy takie jakie mi się podobają.
    REMI_ASIA

tineczka110 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    9

a mnie chyba zawsze najbardziej przekonują ciuszki..... ostatnio znalazłam spodnie z tamtych wakacji w szafie....i nie zmieściłam się w nie:/ dlatego się zawzięłam i powiedziałam sobie basta i powolutku drobnymi kroczkami staram sie zmienić sylwetkę

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów