Strona 1 z 17 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 163

Wątek: Dieta 800kcal Start: 12.08 Zapraszam:)

Awatar Olcia10
    Olcia10 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Smile Dieta 800kcal Start: 12.08 Zapraszam:)

Zapraszam wszystkich, ktorym zależy na szybkim spadku wagi...
    Wiem,że dieta 800kcal jest drastyczna i napewno znajda sie tu opinie o efekcie jojo...
    Tak zazwyczaj po kazdej diecie jest efekt jojo, ponieważ nie potrafimy po osiągnieciu celu stopniowo zwiekszac spozywanych kalorii. Robimy zupelnie na odwrót RZUCAMY SIE NA JEDZENIE JAK WYGLODZONE ŚWINKI Wiem jak to jest bo przekonalam sie o tym na własnej skórze... Tym wątkiem chcę was zmotywować! Na początku będziemy chudły a gdy juz dojdziemy do celu, bedziemy stopniowo zwiekszaly kalorycznosc posilkow... Mam nadzieje ze sie uda UWIERZMY W SIEBIE Buziaki Czekam na odp.

Waga:70kg
    Wzrost:170cm
    Obwód w biodrach:102
    Obwód w pasie:80

Start:26.04.2010r
    Myslisz ze cierpisz??? Tak naprawde walczysz o szczescie...

enette Guest

Domyślnie Odp: Dieta 800kcal Start: 12.08 Zapraszam:)

A może to nie jest tak? Na diecie, która nie dostarcza odpowiedniej ilości kcal organizm sobie myśli, że rozpoczynasz z nim wojnę i po 1. trudniej się pozbywa zapasów tłuszczyku, a po 2. chętnie je magazynuje, kiedy już zaczniesz mu dostarczać więcej pożywienia. Masz wagę w normie, w górnej granicy, ale ciągle w normie. Jak pewnie wiesz, szybkie odchudzanie nigdy nie było zdrowe. Nie chcę się tu wymądrzać, ale lepiej byłoby nie decydować się na tak drastyczną dietę, bez względu na potrzebę szybkiego schudnięcia...

puszysta26 jest nieaktywny Nowy na forum

Witam, ja sie chetnie dołącze jesli wytlumaczysz mi o co chodzi w tej diecie? czy to jest tak jak z dieta 1000kcal, ze mozna jesc wszystko byle by w granicach 800kcal? Ja obecnie jestem na tysiacu, chce do 7 wrzesnia schudnac do wagi 57kg, a moze nawet 55kg, wiec moglabym sie przylaczyc. Ja do tego cwicze 5 razy w tygodniu aerobik, zeby efekt byl szybszy...

Pozdrawiam:-)

cel I 79kg

Awatar Olcia10
    Mieszka w
    Warszawa

Tak jest w tym troche racji Ale sprobuje bo łatwiej mi jest jeść mało... Ja mam tak ze jak juz sie rozkrece z jedzeniem to nie ma konca a jak sie troche przyglodze to mi łatwiej W kazdym razie dziekuje za odp

enette Guest

Nie chcę krytykować, po prostu ostatnio rozmawiałam z dietetyczką i mi wytłumaczyła, że podejśćie "matematyczne" do odchudzania jest niewłaściwe, bo odchudzanie to chemia i nie jest tak, że "im mniej zjem, tym więcej schudnę". Ale też kiedyś próbowałam jeść koło 800kcal i nie wyszło mi to najlepiej, za to wiem, że każdy uczy się najlepiej na swoich błędach - czego Wam nie życzę. A może spróbujcie diety Odchudzanie na zawołanie? Jest do ściągnięcia tutaj: Nasze życie - Nasza Dieta ONZ i TURBO - Grupy Wsparcia Dieta.pl - wydaje mi się, że jest zdrowsza, no i można schudnąć dość szybko, bo ok. 3kg w 9 dni.

Awatar Olcia10
    Mieszka w
    Warszawa

Witam Puszysta26...
    Tzn podobnie jak w diecie 1000kcal... Moja sasiadka miala tą diete i w pierwszym miesiacu zgubila 11kg bez zadnych cwiczen Ogólnie w ciągu 8mc udało jej sie z 96kg zjechac do 53.<szok> Aby utrzymac wage jezdzi na rowerku stacjonarnym je teraz ok 2500kcal i naprawde nie tyje jadła wszystkie takie rzeczy lekkie gotowała sobie zupe warzywna z piersia miska wynosiła ok 150kcal warzywa owoce itp. mysle ze wiesz o co chodzi Do tego dobrze by był dorzucic 2 kubki zielonej herbaty szybciej spada waga i jak zaczynamy od jutra??

Awatar Olcia10
    Mieszka w
    Warszawa

Droga enette! Niestety musze spróbować na diecie 800kcal mam 2.5mc aby schudnać A po za tym strasznie zle sie czuje w swoim ciele i nie mam w czym chodzic wszystko mam za małe.. Nic sobie nie kupuje bo jak cos przymierzam to wpadam w rozpacz, ze doprowadzilam sie do takiego stanu Cały czas powtarzam jak schudne to sobie kupie! A przeciez tak byc nie moze..

enette Guest

Z tym kupowaniem mam tak samo, nie przejmuj się. Kiedyś zakupy były przyjemnością, a teraz omijm sklepy z daleka...

puszysta26 jest nieaktywny Nowy na forum

Olcia10, zaczynamy, ja wlasnie koncze prace i lece do sklepu zrobic zakupy, bo w lodowce tylko swiatlo:-) Jezeli chodzi o moje odchudzanie, to podstawa diety od miesiecy jest pieczywo chrupkie zamiast chleba, ale tylko 2 kromki na sniadanie, warzywa na patelnie i kurczak. Mniej wiecej moj jadlospis wyglada tak:

Sniadanie/Kolacja:
    2 kanapki z Wasa, szynka, pomidorem i ogorkiem

II Sniadanie/Podwieczorek:
    jablko

Obiad:
    kawalek kurczaka + 250gr warzyw na patelnie+ koncentrat pomidorowy, wszystko gotowane, nie smazone

To tyle, jeszcze podlicze kalorie, zeby wyszlo 800 pewnie bede musiala cos zredukowac i dam wam znac:-)

Takze do jutra moje drogie Kolezanki:-)

cel I 79kg

Awatar pauliska84
    pauliska84 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    białobrzegi
    Wpisy na blogu
    3

Hej. Też rozważałam 800kcal, ale stwierdziałam że na dłuższą metę nie wyjdzie mi to na dobrze. Ja wybrałam 1000kcal zawsze to dodatkowy posiłek

Życze wam powodzenia ale 2 miesiące jej ciągłego stosowania to chyba ciut moze byc za dlugo. W tych 200 kaloriach to nie tylko jest energia ale białko, witaminy i minerały których moze wam brakować. Będziecie jakoś suplementowac diete?

Puszysta26 dla Ciebie przy dodatkowym wysilku fizycznym te 800 kalorii moze okazac się za mało, możesz nie mieć siły na ćwiczenia... 1000 to takie bezpieczne minimum ustalone przez IŻŻ

Strona 1 z 17 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów