Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49
Like Tree6Lubią to

Wątek: Podążanie za stereotypami.

Niziutkowa jest nieaktywny Nowy na forum

Post Czas Start! Czyli -17kg!

Cześć, jestem Niziutkowa i mam 19 lat (niedługo 20). Studiuję informatykę. Mam 154cm wzrostu. Jestem na dukanie od 03.01.2016(wtedy już zaczęłam). Zaczynałam z wagą 64kg, aktualnie ważę 62,4kg. Po pierwszym dniu schudłam 0,7kg, po drugim 0,7kg, po trzecim 0,2kg, a po czwartym NIC. Dzisiaj jest piąty dzień fazy ataku, którą chce poprowadzić 7 dni. Może jem za dużo soli? Albo za mało jem, albo za mało pije? Dzisiaj się poprawię i zobaczymy jak jutro będzie. Chciałabym ważyć 47kg, przy moim wzroście to normalna waga. Teraz mam nadwagę. Od podstawówki jestem grubaskiem. Mam już dość obelg i dołowania się i płakania więc postanowiłam coś z tym zrobić. Życzcie powodzenia
    EDIT: Czy to normalne, że jestem zmęczona i mam problemy z koncentracją? Jak temu zapobiec?
    Ostatnio edytowane przez Niziutkowa ; 07-01-2016 o 17:08

Domyślnie Odp: Czas Start! Czyli -17kg!

Czy ktoś to w ogóle przeczytał...?

Awatar MeganVaye
    MeganVaye jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Cześć Niziutkowa

Będę wpadać aby oglądać twoje postępy
    Co do tego czy jesz za dużo soli, byś musiała napisać co jesz, bo pamiętajmy, że soli jest dużo w przetworzonych produktach spożywczych. Człowiek nie powinien przekraczać 5 g soli na dzień. Jest to powiedzmy łyżka soli. Czy ona powoduje zastój wagi? Może, ale nie w wielkim stopniu, głównie powoduje zatrzymywanie się wody w organizmie.

Pamiętaj też, że zawsze jest tak, że na samym początku diety, waga szybko schodzi w dół, bo dla organizmu jest to coś nowego, potem się wyrównuje i tracimy wagę stopniowo. Dlatego nie spiesz się, człowiek powinien chudnąć od 1 do max 1,5 kg na tydzień.

Powodzenia ;]

Przygotowania do półmaratonu

Awatar mufinka0
    mufinka0 jest nieaktywny Sławny na forum

Dlaczego Dukan?
    Proponowałabym jednak zdrowe odżywianie, 5 posiłków i wysiłek fizyczny.
    Odchudzanie nie trwa 5 dni, a w zasadzie jak chcesz mieć dobrą wagę to całe życie. Na początku walczysz, żeby schudnąć, a potem aby wagę utrzymać.
    Jeżeli zdecydowana jesteś na Dukana to musisz ściśle trzymać się założeń. Może szybko schudniesz, ale potem jak sobie odpuścisz to szybko waga wróci.
    Młoda jesteś, może pójdź do dietetyczki, ustali ci menu, a potem sama je będziesz sobie komponować.
    MeganVaye and Kasieex like this.

Awatar MeganVaye
    Wpisy na blogu
    2

A tak dopowiem odnośnie tego Dukana bo tak do mnie dotarło, że tą dietę stosujesz

Ogólnie nie polecam bo jak napisała mufinka0 po diecie możesz szybko wrócić do starej wagi, jak skończysz odchudzanie.
    Po drugie, jesteś chyba za młoda na tą dietę, albo radzę skonsultować się z lekarzem, przed stosowaniem jej. Mojej znajomej po Dukanie wysiadły nerki - miesiąc w szpitalu spędziła, także uwaga!

Dzisiaj znowu nic nie spadło :< dalej 62,4kg

Chyba wiem co może być przyczyną. Na początku chodziłam na spacery, a teraz przestałam. Dzisiaj ide na spacer i zobaczymy jak jutro będzie.

Awatar novaya
    novaya jest nieaktywny Znany na forum

Wydaje mi się, że te spacery nie miały szczególnego wpływu. Oczywiście nie odradzam spacerów, żeby nie było.

Zaczęłaś dietę tydzień temu, schudłaś ponad kilogram, więc czym się martwisz?
    Tak jak pisały dziewczyny - odchudzanie nie trwa 5 dni. Musisz być cierpliwa. Poza tym zbyt szybkie tracenie na wadze jest niezdrowe.

Powodzenia i wytrwałości!
    MeganVaye lubi to.

Dzięki.Może faktycznie nie mam się czym martwić. Po prostu naczytałam się, że inni chudli więcej w pierwszej fazie. A 1,6kg w niecały tydzień to dużo. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało Jeszcze sporo przede mną.

Awatar MeganVaye
    Wpisy na blogu
    2

Naprawdę nie przejmuje się Dieta nie tylko ma być powodem do schudnięcia, ale również ma się stać twoim nowym sposobem życia.

Ja czasami mam tak, że w jednym tygodniu schudnę 1 kg a potem np. tylko 0,4 kg. Do wszystkiego trzeba podchodzić na spokojnie

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów