Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Moli - przygoda z ONZ

Molinezja_84 Guest

Domyślnie Moli - przygoda z ONZ

Witam wszystkich!
    Przyszedł czas na mój pamiętnik

O mnie: jestem młodą mamą, mój synek Michałek pojutrze skończy 6 miesięcy, póki co zajmuję się domem i dzieckiem, studiuję zaocznie, mam 25 lat, waga obecnie 70kg, 163 cm wzrostu.

Historia odchudzania: do wieku lat 20 ważyłam zawsze coś około 55kg, później przytyłam po antykoncepcji hormonalnej do 65kg, zaczęłam jeść inaczej i chodzić na basen - schudłam do 58,5 kg i ... wróciłam do złych nawyków, więc waga po jakiś 2 latach systematycznego wzrastania wróciła znów do 65kg. Tuż przed ciążą przytyłam 3 kg - wakacje, nuda, mało ruchu, dużo podjadania :/ A w ciąży... Tuż przed porodem ważyłam 92,2kg. Miesiąc po porodzie bez stosowania żadnych diet waga pokazała 80kg i tak zostało - co dla mnie było tragedią! 9go czerwca, czyli 2 miesiące po urodzeniu synka wzięłam się za dietę proteinową Dukana. W I fazie w 6 dni zrzuciłam 4kg - tyle wody zostało we mnie po ciąży!! Szło mi nieźle, schudłam 12kg (do 68kg), ale po 2 miesiącach miałam już serdecznie dość, zaczęłam znów jeść normalne jedzenie, na początku nawet dalej chudłam, bo pilnowałam ilości jedzenia, starałam się jeść jak najmniej rzeczy absolutnie zakazanych w diecie, ale w końcu wróciło mi 2 kg. Próbowałam wracać do Dukana, ale jogurciki naturalne i twarożek wychodziły mi już bokiem Dlatego pozostałe kilogramy, które chcę stracić (od 10 do 15) mam zamiar zwalczać dietą ONZ, w której oprócz tego co jadłam na Dukanie mogę sięgać po pełnoziarnisty chleb oraz owoce. Zaczynam od dzisiaj. Mam nadzieję, że nie będę popełniać błędów stosując tą dietę - przyznam, że e-book o diecie jest trochę ubogi np. brak tam przepisów itp., ale widzę, że na forum są fantastyczne dziewczyny, które dzielą się pomysłami, przepisami, jadłospisami

Postaram się pisać codziennie, tak żeby znów gdzieś nie zbłądzić (gdzieś = do lodówki ). Chciałabym zakończyć odchudzanie do końca tego roku. Uda się, czy sie nie uda?? Zobaczymy!

boojka jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Moli - przygoda z ONZ

No no powodzenia Widzisz nie ma się co martwić ja i bez ciązy waze wiecej od Ciebie, a i 80 kiedyś nawet było trzeba się brać za dietke i cwiczonka i chudnąć ja męcze SB, na szczęście 2 faza więc też juz mogę trochę chlebka razowego i owocka skubnąć damy rade... powodzenia!!
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5
    mój pamiętnik chwilowo zawieszony: to znowu ja... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Molinezja_84 Guest

Mój jadłospis ONZ - tura I
    Raczej nie podaję ilości zjadanych produktów, bo to zależy jak bardzo jestem głodna Jeśli piszę "kiwi" nie oznacza to 1 szt, bo np. w 1 dzień zjadłam ich 5

Dzień 1
    1. kanapki z ogórkiem i papryką
    2. kiwi
    3. kurczak z surówką z ogórków
    4. mrożonka warzywna gotowana na parze

Dzień 2
    1. kanapki z papryką (żadnych więcej warzywnie byłow lodówce po weekendzie)
    2. mrożonka warzywna na parze
    3. kurczak pieczony
    4. ananas

Dzień 3
    1. pomarańcza, kanapki z pomidorem i cebulką
    2. jajecznica
    3. kurczak pieczony
    4. brokuły na parze

Dzień 4
    1. serek wiejski
    2. omlet z jajek (jajka + odrobina mleka)
    3. kurczak z pieca
    4. warzywa gotowane na parze

Dzień 5
    1. kanapki z wędliną i pomidorem
    2. tuńczyk w sosie własnym
    3. kurczak z pieca
    4. wieśniak

Dzień 6,7 i 8 to weekend i akurat mam zjazd, także nie są to jakieś wzorcowe jadłospisy, bo jestem na uczelni pół piątku i całą sobotę i niedzielę, przy czym przerwy są bardzo krótkie 5-10minut i w barku nie zdążę zjeść nic porządnego...

Dzień 6
    1. omlet z jajek
    2. gruszki
    3. serek wiejski
    4. kurczak z pieca

Dzień 7
    1. kanapki z pomidorem i cebulką
    2. jabłka
    3. orzeszki solone
    4. kurczak z pieca

Dzień 8
    1. warzywa na parze
    2. kanapka z ogórkiem
    3. zestaw surówek
    4. kurczak z pieca

Dzień 9
    1. kanapki z warzywami
    2. jabłka
    3. kurczak z kalafiorem
    4. surówka = pekinka, marchew, jabłko, sos sałatkowy

Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

hej
    bede do Ciebie zagladac, bo jestem bardzo ciekawa tej diety, przymierzalam sie nie raz ale jeszcze nigdy nie zaczelam bo dla mnie to tam jest mala roznorodnosc produktow i koniecznosc zestawien:/ choc czytalam ze onz jest dobra dieta.
    a planujesz cos cwiczyc?

pozdrowienia

No niezle niezle się prezentuje Twoja dietka, na pewno zdrowo, widzę dużo warzywek no i sałkiem smaczne to Twoje menu mam nadzije że sobie poradzisz z wyzwaniem i podołasz z dietką pfff co ja gadam to sama przyjemność no i dołączam się do pytania a jak tam z ćwiczeniami??
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5

Molinezja_84 Guest

Z ćwiczeniami to nie wiem jak będzie... Zawsze sobie znajdę jakąś wymówkę, choćby najbardziej naciąganą , dlatego nie chcę snuć wielkich planów ćwiczeń, ale zacząć od czegoś niewielkiego, żebym od razu się nie zniechęciła.
    Jako, że po ciąży najgorzej wygląda brzuch - dolna część troszkę zwisa :/ to mam zamiar zacząć trening "8 minutes ABS", postaram się codziennie, w końcu to tylko 8 minut... Jeśli będzie mi szło to w miarę regularnie to dołączę inne ośmiominutówki - uda, pupa.
    Póki co zaczęłam rano i wieczorem wsmarowywać balsam w brzucho - też na razie tylko tam, żeby się nie zniechęcić, małe kroczki to podstawa

A dzisiaj już 5 dzień ONZ i jak dotąd dieta bardzo mi pasuje Najadam się, czuję się lekko a posiłki są smaczne. Już po 2 dniach pozbyłam się wzdętego brzucha

Nie mam zbytnio czasu przesiadywac na forum, bo mój synek jest wszędobylski (pełza, a teraz próbuje raczkować), w tym momencie np. rozwala tatusiowi gry na PS2 po całym salonie

heh ... no to masz ćwiczenia jak za malcem śmigasz oj widzę że tatuś gra, mój mąż się boi że nie pogra jak się maluch pojawi i mysle że słusznie :P
    fajnie ze dietka Ci pasuje to dobry znak szybko Ci nie zbrzydnie
    pozdrawiam
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5

ka_sia jest nieaktywny Znany na forum

Heja
    Zauwazylam, ze w menu masz wieśmaka. Cóż to jest?

Molinezja_84 Guest

Oj boojko tatuś już dawno nie gra, bo mu się znudziło ale od czasu do czasu przymula przed komputerem

Kasiu - wieśniak = serek wiejski czyli nic specjalnego niestety

jak Ci idzie?
    pozdrawiam sobotnio
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5

Uprawnienia umieszczania postów