Pokaż wyniki od 1 do 10 z 476

Wątek: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Mieszany widok

Adria30 Ja też dukam - wzloty i... 11-02-2011, 22:46
AgaChod Odp: Ja też dukam - wzloty i... 12-02-2011, 16:12
Adria30 Odp: Ja też dukam - wzloty i... 12-02-2011, 18:06
Gość Odp: Ja też dukam - wzloty i... 17-02-2011, 13:06
kejkum Odp: Ja też dukam - wzloty i... 21-02-2011, 18:51
Mama_na_diecie2 Odp: Ja też dukam - wzloty i... 17-03-2011, 09:33
Adria30 Odp: Ja też dukam - wzloty i... 17-03-2011, 12:11
    Awatar Adria30
    Adria30 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódz

Arrow Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Witam, kilka słów o mnie. Na diecie jestem odkąd tylko pamiętam z róznymi efektami. Po forum buszowałam duzo wcześniej i jak nagle się pojawiłam tak nagle zniknęłam, już nawet nie pamietam swojego loginu ani hasła - musiałam zalogować sie ponownie.

Obecnie jestem mamą 1,5 miesięcznego Adrianka kilogramy ciążowe już zgubiłam ( było ich ok 10), niestety przed zajściem w ciążę przytyłam sporo i to w niecałe pół roku ok 9 kg.

Zdecydowałam się odchudzać razem z Dukanem , bo już nie widze dla siebie ratunku. Liczenie kalorii jest nie dla mnie i musze mieć określone żelazne zasady. Martwię się cenami, bo jednak taki sposób odżywiania jest troszke drogi, szczególnie gdy bazą jest mięsko i ryby a reszta (nabiał) to dodatki. Zakupiłam sobie też książke i studiowałam prawie przez cały okres ciąży a mimo to mam wiele wątpliwości co do swojego menu.
    Od 7 lutego jestem na uderzeniówce i myślę, że kilka błędów już popełniłam ale nie wycofuję się tylko brnę dalej do przodu. Dziś zrobiłam sobie test Dukana i wyszło mi , że na I fazie powinnam być 6 dni ( przyznam szczerze, że myślałam o 8-10 przed wykonaniem testu w wersji angielskiej). Obecnie ważę 87 kg a chciałabym osiągnąć wagę 65 kg i mam nadzieję, ze podołam.

Chciałabym prosić doświadczone koleżanki dukanki o napisanie mi swojego menu ale również w wersji ilościowej tzn - jak ktoś pisze, że zrobił sobie rybke czy jakieś mięsko na obiad to ile tej ryby małą kostkę czy np jak w paczce są 4 filety to 2 sztuki czy mniej.

A moje menu wyglada mniej więcej tak:

rano: kawa z mlekiem
    ok godz 11-12 śniadanie np placuszki dukana z całej porcji ( łyżka serka homo, jako, ortęby pszenne i owsiane)
    ok 14 poł pojedynczego fileta z piersi kurczaka
    ok 17-18 drugie poł fileta z piersi kurczaka

lub
    rano - kawa z mlekiem
    sniadanie: 1 bułka dukanowska (z jednej łyżki masy) z szynką wieprzową + 2 bułki z jajecznicą z 2 jajek
    przekąska: np jogurt naturalny 150 gr z otrebami pszennymi - 3 łyżeczki
    obiad: 3 filety ryby pieczonej w foli z sosem jogurtowo-musztardowym
    kolacja: placuszki dukana lub 2 jajka na miekko / salatka z tuńczyka z jajkiem

z reguły jem 4 posiłki ale to jest roznie, w zalezności jak dzidzius mi pozwala.
    Piję sporo herbaty nie słodzę w ogóle i wodę niegazowanej. razem ok 2 litrów płynów ale herbata przeważa.

Czy w II fazie mozna jeść więcej warzyw niż produktów proteinowych i nabiałowych?
    Mam jeszcze pytanie bardzo lubię owsiankę na mleku czy zatem moge codziennie ją jeść na śniadanie i czy mleko moze być 2 %.?
    Odnośnie jogurtów to na co mam zwracać uwagę na węglowodany czy na tłuszcze? czego ma być mało? - tych 0 % u mnie w sklepie nie ma. Ja mam jogurty zott Białko 4,9g - wegle 4,2 - tłuszcze 3,0 g w 100 gramach.

Proszę o jakies wskazówki i sugestie w sprawie mojego dietkowania.

Za jakies błedy i literówki przepraszam, ale pisze w pośpiechu gdy synek śpi

Z góry dziękuję za odzew i zapraszam osoby chętne do wspólnej walki z tłuszczykiem.

Awatar AgaChod
    AgaChod jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Witam!!!
    Ja też zaczełam 7 lutego
    Mam troszkę mniej do zrzucenia, ale może pomęczymy się razem?

Ekspertem co do diety ducana nie jestem - ale sporo czytałam; no i na dietach też jestem odkąd pamiętam...

Co do twojego jadłospisu, to wydaje mi się ,że przede wszystkim za późno jesz śniadanko ( kawa to nie śniadanie)
    śniadanie to podstawa i powinno się je jeść niemalże zaraz po wstaniu z łóżka ( do 2 godzin maksymalnie).
    W pierwszym jadłospisie to troszkę za mało jedzonka ( pół fileta na obiad? ) z tego co czytałam to dieta Dukana nie polega na głodzeniu się . Im więcej czystego białka tym więcej tłuszczu spalonego - co nie znaczy żeby się objadać tylko, żeby zaspokajać głód.

W drugim jadłospisie trochę za dużo otrębów - dozwolona ilość to 3 łyżki dziennie i tego powinniśmy się trzymać.
    pozdrowienia i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez AgaChod ; 12-02-2011 o 16:23

Awatar Adria30
    Mieszka w
    łódz

Witam

Aga zapraszam do wspólnej walki będzie mi bardzo miło. Też jesteś na Dukanie? MI w teście wyszło, że do lipca powinnam schudnąć 20 kg. Troszkę jestem rozczarowana ale juz mi przeszło i dąże do celu. Dzis ostatni dzień I fazy zobaczymy jak będzie dalej.

Masz rację z tymi otrębami ja nawet nie zauważyłam, że jest ich wiecej niż potrzeba heheh
    Ja wiem, że nie mogę sie opierać na kawie rano ale zanim obrobie sie z moim maleństwem to mogę zjeść pierwszy posiłek dopiero ok 12.

dziś zjedzone: tradycyjnie kawa z mlekiem, 3 bułki dukana z twarożkiem, na obiad cały filetz piersi kurczaka z przyprawami prowansalskimi, i serek homo waniliowy ok 200 g. 1.5 l wody i herbata kilka kubków.

Awatar AgaChod
    AgaChod jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Hej

Tak też jestem na dukanie już II faza i wybrałam 1/1 bo wydaje mi się mniej monotonna , a czytałam na forum że podobno ma podobne osiągi jak 5/5.
    Co do śniadanka to radziłabym wrzucić jakiś serek ziarnisty oczywiście light do tej kawki a ok 12 porządnego omleta.

Ale rób jak tylko Ci dzidziulek pozwala... wiem co to ból
    Moje łobuzy też nieźle dawały mi w kość ( różnica wieku nie
    całe 2 lata ) Wojtek jak Napoleon zminimalizował ilość godzin snu do minimum - potrafił wstawać o 4 rano. Niestety z wiekiem mu nie przeszło cały czas wstaje jako pierwszy w domu ok 6.00

Czytam obecnie książkę Dukana i doczytałam się o owsiance - jest bardzo wskazana ale z przepisowej ilośći "owsa" mleko 2% jak najbardziej.

---------- Wiadomość dodana 13-02-2011 o 09:28 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 12-02-2011 o 19:32 ----------

Jak tam nowy dzionek?
    u mnie kolejne 0,400 hurra
    pozdrowionka

kasiek_1905 Guest

Witam ja jestem juz po i fazie i od miesiąca w drugiej spodlo mi już 5 kilo i marzy mi się drugie 5 ale mam kryzys ;-(( czy jeśli bede cały czas na p+w to nadal bede chudła?? Bo strasznie mi cięzko na samych p
    proszę o porade

Awatar kejkum
    kejkum jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    93

hej! tz bym sie chciala przylaczyc , jestem w pierwszej fazie od 19.02
    Na Dukanie znow od 26.11.2012
    1.02.2012 Dieta 1400 kcal
    1.07.2013 Montignac

https://forum.jestemfit.pl/blogs/kejkum/

Awatar Mama_na_diecie2
    Mama_na_diecie2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    katowice

Cześć, wage startowa masz podobna do mojej ja mialam 86kg ale w dzien porodu mojego syna w tej chwili juz 8 miesiecznego wazylam 94kg i takze przed ciaza sporo przytylam.
    W chwili obecnej moja waga spada ku 64kg. W tescie dukana wyszlo mi ze na II fazie powinnam byc do 27 kwietnia i wtedy tez powinnam osiagnac swoja wage niespelna 58 kg przy czym po pierwsze nie wierze ze do 27 kwietnia osiagne ten cel a po drugie wybralam wage 56kg jako cel główny moja waga sprzed ciaż
    Bede wpadala ze wsparciem pozdrawiam
    Szukasz przepisów na dukanie... (www)mamadukanowa.wordpress.com

A tutaj jestem na diecie.pl Mama na diecie2 czyli o mojej przygodzie z dietą dr Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Adria30
    Mieszka w
    łódz

Cześć

Jak tam humorki dziewoje? bo u mnie nie tak najgorzej ale martwie sie czy nie wrócimy do szpitala Ano moje maleństwo złapało oskrzela i zapalenie pluc. Niestety leczenie trwało długo i nadal bierze leki i ma inhalacje. Ale żeby nie było zbyt pieknie to teraz modlimy sie aby nie połapał jelitowki od mężą. No coż ja ze szpitala przywlokłam anginę do domu a mąż jelitowkę. Jestesmy juz załamani.

Z dietą ok powróciłam na dobre tory i liczę że do maja będe wygladac juz całkiem całkiem ale czas pokaze.

Mama na diecie - dziękuje za wparcie i gratuluję pieknego wyniku. Jestem pelna uznania i wierzę, ze osiągniesz swoj wymarzony cel 56, ja w skrytosci ducha marzę o 60 kg lecz jeśli dobrne do 65 tez bedę zadowolona.

Jastine, Aga - dzieki za przywitanie chyba tęskniłyscie za mną co ? hihihi
    Jastin co sie nie chwaliłaś ze masz bliźniaki, ja bardzo chcialam mieć bliźniaki - napisz czy bardzo jest ciężko lub było? No i szkoda, ze takie malunie od razu w szpitalu były i to 2 m-ce. Ale na szczęście już przeszłość.

Nadzieja - życzę ci upragnionej siódemeczki z przodu.

Co by nie powiedzieć to ładnie dietkujemy i wszystkie mamy spadki cieżko wypracowane. Jestem z nas dumna.

Buziaki i miłego dnia życzę.

Awatar justine2011
    justine2011 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koźle

Witam wieczorkiem!
    Mama na diecie codziennie zaglądam na Twojego bloga-świetne przepisy,podziwiam i zazdroszczę takiego spadku(też już bym chciała tyle zrzucić)PiekłamTwoje mufinki czekoladowe!!!!!!!!!!!

Adria mam 4 letnie bliźniaki Sebastian i Kinga i jeszcze 1,5 roczną Maję(usnęła przed chwilką).Nie było i nie jest ciężko.Praktycznie od urodzenia byłam sama bo mąz wyjeżdżał do pracy do Niemiec.teraz starsi to się już sami zabawią.Super jest wesoło.

Uprawnienia umieszczania postów