Traktuję jak danie, ale może źle robię. Waga powoli,ale w dół, więc chyba nie robię błędu.
Dziewczyny nie nakręcajcie się tak do przesady i nie popadajcie w paranoje. Ja jem jakieś zakazane marchewki (o których nie wiedziałam) pije Meal Drinka kiedy chce i w ciągu 10 tyg schudłam 24,7. Wrzucić trzeba trochę na luz a nie szukać sobie problemów na każdym kroku. Gdyby to był płyn ujemny Gaca na pewno by nas poinformował o tym fakcie. Wypij tą szklankę więcej wody jak nie masz pewności i problem rozwiązany![]()
Włąsnie wróciłam z gościny..rozdałam co miałam najlepszego..czyli te kapuściarze i wielki kawał ciasta 3bit które piekłam w piątek..moja mama robiła pączki a babcia wafle orzechowe..no same pyszności ..Pąki pachniały świeżutkie ..a wafle kusiły smakiem mojego dzieciństwa..(babcia zawsze robiła je w wakacje albo ferie kiedy to do niej przyjeżdżaliśmy)..Nie skosztowałam niczego..jedynie co zjadłam zamiennie to 2 mandarynki które poszły zamiast marchewki(zapomniałam wziąć z domu a babci nie chciałam fatygować aby schodziła do piwnicy).Właśnie zjadłam trochę przesunięty obiad z kurakiem i warzywami..potem zostanie mi na bardzo późną kolację białe szaleństwo i od jutra 5 dni karczku...już go kilka dni wcześniej dozieliłam a za jakiś czas upiekę w rękawie..razem z wielkim kawałem boczku który robię osobno dla mojego mężusia.
Ja chyba we wtorek zakupię ten specyfik z Eveline..nie ważne..3D..4D..aby wyszczuplił mi odwłok..zrobię tak jak Mada nasmaruję się pod ten pas neoprenowy a dodatkowo zakupię w Tesco taką gumowa rękawicę z wypustkami do masażu..zatrudnię męża niech mnie terroryzuje nią do bólu.
Jak do tej pory co jakiś czas wykożystywałam go aby mnie wyczochrał ostrą gąbką ale większych efektów nie widzę..może powinnam podkręcić VOLUME w tym czochraniu ..heheh
A moj maz to` len i czochrac nie chce
Fajnie tez posmarowac sie jakims specyfikiem na skorke pomaranczowa czy wyszczuplanie i zawianac sie w folie spozywcza, ponoc zwieksza dzialanie a wczesniej peeling z kawy (fajnie dziala)
ja bardzo lubie te firme i wlasnie je uzywam i jeszcze Topla
Trochę tych specyfików z tej firmy jest, więc jak już coś wybierzesz to się pochwal, który wybrałaś.
---------- Wiadomość dodana o 21:06 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:05 ----------
Trochę tych specyfików z tej firmy jest, więc jak już coś wybierzesz to się pochwal, który wybrałaś.
Poproszę o przepis![]()
Kasiu ja też się chętnie podzielę swoim przepisem na taki niby 3BIT - sprawdzony i pyszny
BISZKOPT Z 4 JAJ (LUB HERBATNIKI) na to MASA BUDYNIOWA (2 budynie waniliowe lub śmietankowe ugotować w pół litra mleka i utrzeć z margaryną lub masłem) na to KRAKERSY na to KRÓWKA (z EKO) na to ORZECHY WŁOSKIE posiekane na drobno na to DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI na to 0,5 l KREMÓWKI 36 % z 2 fixami i na koniec zetrzeć CZEKOLADĘ![]()
Przepis na 3Bit'a:Biszkopt:
4 jaja, 1/2 szkl. cukru kryształu, 1 szkl. mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Białka ubić z niewielka ilością soli do sztywności następnie dodać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie dodawać po jednym żółtku a na koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec ok 25-30 min w temp. 170 stopni C.
Przepis na budyń:
1 szkl. mleka, 1/2 szkl cukru, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 15 dkg masła lub margaryny..cukier waniliowy.
Z mąk, cukru ,mleka i cukru waniliowego ugotować budyń..na koniec do gorącego dodać masło i już na wyłączonym palniku wszystko ze sobą połączyć do uzyskania jednolitej masy.
Na upieczony biszkopt wylewa się ciepły budyń..na nim układa się herbatniki przełożone masa kajmakową . Na herbatniki wykladamy bita śmietanę ( 0.5l śmietany 30 ubitej na sztywno z dodatkiem 1 łyżki cukru pudru i 2 opakowań śmietan-fixu). Śmietane przykrywamy kolejna warstwą pojedynczych herbatników..całość wykładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc aby herbatniki zmiękły.
Wierzch można polać czekolada ale jak dla mnie to zbytek zbyteczny ponieważ całe ciasto i tak jest słodkie a dodatkowa czekolada na wierzchu nie dość że się ciapie na paluchach to dodaje dodatkowej słodkości..i bez polewy jest superowskie..przynajmniej innym smakuje
dla tych co nie lubią piec można zamienić biszkopt warstwą herbatników..też pyszne ale ciasto jest już mniej stabilne i deko mniej okazałe (niższe).Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i nie opada
A tak wygląda:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ostatnio edytowane przez Banocka ; 29-01-2012 o 21:59