Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Niki - kolejne podejście

Nika05 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    18

Domyślnie Niki - kolejne podejście

Witam,
    mam 28 lat, w tym roku 29 - lata lecą - moja waga też to wzrastała a to spadała... Obecnie ważę coś koło 120 kg raczej waga pokazuje 128 kg ale czy ona dobrze waży sama nie wiem.... i to nie jest samooszukiwanie siebie :P

pierwszy raz odchudzałam się w wieku 21 lat ale nadwagę miałam od dzieciństwa - jednak waga mi nieprzeszkadzała dopóki nie zaczęła wpływać na moje zdrowie... Potem były wielokrotnie podejścia do odchudzania - ogólnie były sukcesy nawet ogromne bo potrafiłam ze 100 kg zejśc do 70 lub ze 110 do 78... Jednak potem dopadał mnie efekt jo-jo. Nie potrafię radzić sobie z emocjami i swoje emocje zażeram. Teraz chcę podejść do swojego odchudzania wielotorowo, czyli chcę zadbać o swoje zdrowie fizyczne ale i psychiczne dlatego rozpoczęłam terapie. Nie ma sensu odchudzać się jeżeli potem znów wraca wszystko...

Chodziłam też w wieku 21 lat do poradni dla osób otyłych.. Jednak po jakimś czasie gdy spotkania były coraz rzadsze było mi trudniej utrzymać wagę.

Mam również problemy hormonalne: zespół policystycznych jajników i chyba coś z tarczycą - wizytę u endokrynologa mam 30 lipca.

Moje założenia:
    - zdrowe odżywianie (chociaż jem 3 posiłki dziennie ale tak jestem przyzwyczajona i wiem że to mi służy)
    - ćwiczenia fizyczne (6 razy w tygodniu - rowerek stacjonarny + 3 razy skalpel, 1 dzień wolny)
    - wspomagam się morwą białą (miałam ogromne zachcianki na słodycze), kroplami na odchudzanie herbapol i zaczęłam pić czerwoną herbatę....

Mam nadzieję że znajdę tutaj wsparcie

Awatar mamusia87
    mamusia87 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Niki - kolejne podejście

Witam. Jestem Karolina lat 27 i waga ponad 120 kg. Przylaczam sie do ciebie i bedziemy walczyc razem. Jutronpodan aktualna wage. To do jutra i dobrajoc. Zycze sily i wytrwania.

foka78 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Witajcie, Mam już 35 lat i znowu 20 kg sadła za dużo. Od jutra postaram się powalczyć Może jeszcze ktoś się przyłączy?

Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    18

dziękuję za słowa wsparcia - jest mi ciężko, ale jakoś powoli i do przodu, najgorsze jest że ja mam napady żarcia - i potem nie potrafię przestać. W ciąży przytyłam tylko 5 kg a ważyłam wtedy 80 kg.... Potem też jakoś się udawało aż do momentu gdy mały zaczął mieć problemy zdrowotne wtedy już pojechałam bo nie radziłam sobie z tą sytuacją... Wędrówka od lekarza do lekarza, na badania a i tak na koniec po rehabilitacji okazało się że jest w porządku. Jednak od tego się zaczęło... Teraz do mnie dotarło że ja ponad 40 kg przytyłam w półtorej roku więc naprawdę żarłam i żarłam, w takim tempie to za 3 lata ważyłabym 200 kg

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Niki Trzymamy kciuki żeby tym razem udało się na stałe

Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    18

mam nadzieję że się uda na stałe i dziękuję za słowa wsparcia

Moje cele: I - 120 kg - osiągnięty 22.06.2014 ; II - 110 kg
    III - 100 kg (ten cel chciałabym osiągnąć w pół roku czyli listopad 2014 r.)
    IV - 90 kg ; V - 80 kg

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

to i ja się przywitam i potrzymam kciuki zarzeranie problemów... każdy ma to swoje coś... a to jedzenie ze strachu , stresu, a to z nudów, a to dla przyjemności, ale bycie tu to już duży krok, więc będę podczytywać jak Ci idzie

brzuchatek Guest

Witaj Niki!
    Mnie do celu brakuje ok 35 kg. Będę Cię odwiedzać, razem raźniej
    Pozdrawiam
    Bzuchatek

agkulka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie

Witaj Niki.
    Zajadanie problemów znam doskonale ale da się z tym walczyć. Na napady żarcia mi pomaga chwila pomyślenia czy to co mam zjeść jest aby na pewno mi potrzebne, czy właśnie tego w tym momencie potrzebuje czy to tylko jest napad i zachcianka. Świadomość tego że po zjedzeniu wcale nie będę czuła się lepiej i nie rozwiąże to mojego problemu powstrzymuje mnie od sięgnięcie po dodatkowe żarełko.
    Powodzenia, trzymam kciuki
    Cel na akcje

W drodze do normalnej wagi

Mieszka w
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    18

Ja zajadam problemy, ale też zajadam zmęczenie i nudę... Jak nie mam co robić to też jem...

Ostatnio nie pisałam bo w piątek byłam z rodziną w zoo, a wczoraj tak się źle czułam że w łóżku cały dzień leżałam, dzisiaj dochodzę do siebie, a jutro od nowa ćwiczenia.

Wczoraj dodatkowo zjadałam coś co nie miałam w planach - na cały dzień wyszło tak 400 kcal więc nie jadłam niczego bardzo kalorycznego, no i zero słodyczy więc nie jest źle, chociaż sam cukier mnie kusił... kiedyś kilogramami jadłam cukier ale morwa biała chyba działa

Moje cele: I - 120 kg - osiągnięty 22.06.2014 ; II - 110 kg
    III - 100 kg (ten cel chciałabym osiągnąć w pół roku czyli listopad 2014 r.)
    IV - 90 kg ; V - 80 kg

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów