Strona 4193 z 4555 PierwszyPierwszy ... 3193 3693 4093 4143 4183 4191 4192 4193 4194 4195 4203 4243 4293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41,921 do 41,930 z 45548
Like Tree1Lubią to

Wątek: ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE- pomocy!

rysiekasia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rumia
    Wpisy na blogu
    13

Domyślnie Odp: ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE- pomocy!

Cytat Zamieszczone przez LadyShadowFlame Zobacz posta
    RYSIEKKASIA!!!:P
    Ja chyba będę na sylwestra w Rumii xD :P Jadę do... hm... Znajomego?
    Ogólnie szukałam kogoś z okolic Gdyni itp:P hehehe
    Witam,LADY

Jaki świat mały ja w Rumi mieszkam na Gdańskiej, a kolega na jakiej ulicy

---------- Wiadomość dodana o 14:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 14:13 ----------

aTakiMałyChrupek WSZYSTKIEGO CO SZCZĘŚCIEM SIĘ ZWIE, Z OKAZJI Twego Święta
    Ostatnio edytowane przez rysiekasia ; 12-12-2010 o 15:48

Mieszka w
    Rumia
    Wpisy na blogu
    13

CHRUPECZKU, gratuluje trzeźwości umysłu,pijaczysko narobiło by Ci jeszcze kłopotu,ale dobrze się skończyło.I prawdę napisałaś fortuna kołem się toczy raz góra raz w dole,dlatego życie i innych trzeba szanować bo nie wiadomo kiedy się los odwróci

Apropos
    , dzielna z Ciebie kobieta żeby w takich warunkach pracować, ja bym nie wytrzymała i zamknęła interes.A włosy może się spłucze farba i będzie ok,poprostu jak mi się takie coś przydaży często myje głowe,nawet codziennie i kolor sie zmienia.A teraz Schwarzkoph wypuścił na rynek Perfekt Mousse,piankę koloryzującą bardzo łatwa w nakładaniu i pięknie kryje
    INCREDIBLE87
    ,WCALE MNIE NIE DZIWI ŻE SZEF PRZESIADYWAŁ PRZY Waszym stolikuz zakupami to my kobiety chyba wszystkie tak mamy jak coś nam w oko wpadnie to w nocy spać nie można ,az się kupi, a kawał o ptaszku swietny,pierwszy raz słyszałam

Halszka,ciesze się że Firma Cię doceniła,bo jak piszesz trochę Cię kosztuje dojazd do pracy, a i w samej pracy też macie trochę rygoru, ale najważniejsze że masz pracę

Butterfly92
    , kochana zapisuj sobie co jesz bo chyba zjadasz więcej kcal niż Ci się wydaje

Herme , ale miałaś dzień na sprzątanie,ja też tak mam jak mnie nleci to kekajcie narody

Koko,wystrojona jesteś na ostatnim zdjęciu że hej,zmieniła się Ci buzia i figura w porównaniu z pierwszym zdjęciem jakie dodałaś

Kornelia 84kuczek,Katarina71 ,Wielo rybku,EjSynekKochamRap wielkie gratulacje z powodu pogubionych kilosków,życze dalszych spadków

Sabionka, wytrwałości kochana,będzie lepiej,a kolanka pilnuj bo jak zaniedbasz teraz to później to będziesz odczuwała,coś na ten temat wiem

ALE WAM TEN
    PHILIPE NAMIESZAŁ W GŁÓWKACH, ach kobietki.

---------- Wiadomość dodana o 16:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:15 ----------

Herme,podaje Ci najlepszy przepis naMAKOWIEC na cieście krucho-drozdzowym:
    na stolnicy należy posiekać nożem,aby dobre się złączyły następujące skł.:
    40 dkg mąki
    15 dkg masła
    5 dkg drożdzy-rozmieszanych dokładnie w 3 łyżkch lekko kwasniej śmietany
    cukier waniliowy lub otarta z 1/2 cytryny skórka,
    2 czubate łyżki cukru ,
    2 całe jaja i 1 żółtko,
    szczypta soli
    posiekane ciasto zagnieść rękami,powinno być niezbyt ścisłe i lśniące,
    rozwałkować na kształt prostokata na lekko omączonej stolnicy,pokryć rownomiernie farszem makowym pozostawić margines 2 cm,zwinąć,przenieść do podłużnej formy,wierzch mozna posmarować rozmaconym jajkiem, wysmarowanej masłem i pozostawić na 1 godz.by podrósł.Mozna ponakłówać widelcem by nie opękało.Pieć w średnio nagrzanym piekarniku 40-45 min.

Farsz makowy

40-45 dkg maku zalać 1 l mleka wrzącego i gotować na małym ogniu przez 30 min.Odsączyć na sicie,zemleć 3-4 razy.

W rondlu najlepiej żeliwnym rozpuścić 15 dkg masła,3/4 szkl miodu,wanilie,posiekane migdały lub orzechy,5 dkg rodzynek,1/2 fliżanki skórki z pomrańczy(ja nie daje).Dodać zmielony mak i smażyć go przez 15 min.,często mieszając.do schłodzonej masy makowej dodać 3-4 żółtka utarte ze szkl.cukru,oraz pianę z białek.Smak bedzie bardziej wykwintny jesli do masy dodamy kieliszek rumu bądź koniku ,ewentualnie wódki.

MAKOWIEC MOŻESZ ZROBIĆ ZWIJANY POWINNY WYJŚĆ 2 SZT.,LUB CIASTO PŁASKO ROZWAŁKOWAĆ NA BLACHE WYŁOŻYĆ MASE A NA WIERZCH ZROBIĆ KRATKE Z CIASTA.

---------- Wiadomość dodana o 16:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:41 ----------

Sernik

5 kostek twarogu lub twaróg na wage (żadne mielone gotowce)
    1 i 1/2 paczki budyniu smietankowego
    25 dag palmy
    35 dag cukru
    8-9 jajek
    cukier waniliowy i aromaty ja daje po kropelce,3-4 aromaty w tym musi być pomarańcz
    tłuszcz ucieramy z cukrem na puch,dodajemy po 1 zółtku, dodatki zapachowe,zmielony twaróg (2 razy) na końcu piana z białek, porcja ma forme do tortu 26 cm.Wstawić do magrzanego piekarnika pieć aż sie ze złoci 180 st.C ok 1 godz.gdy wierzch będzie ciemnieć przykryc folią aluminiową,po upieczeniu zaraz oddzielić brzeg sernika nożem od brzegu formy by się nie zapadł brzydko.

Powodzenia w pieczeniu i smacznego.
    Ostatnio edytowane przez rysiekasia ; 12-12-2010 o 17:00

Awatar Margaretka74
    Margaretka74 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Radzymin
    Wpisy na blogu
    1

Wooow jakie pyszności,kochana Rysiekasia Aż mam ochote polizac monitor na pewno jest pyszne to ciacho

Chrupeczku,straszna ta twoja nieprzyjemna przygoda z pijakiem Co ci ludzie maja w głowach,żeby się nachlac i jeszcze stwarzac zagrożenie dla innych ludzi.Jak juz się nachleje to niech siedzi na 4 literach i nigdzie nie łazi
    Ja tez niestety ważyłam jeszcze niedawno 70 kg Dziś ok 66 ale liczę,że na Dukanie mi szybciej poleci

Incredible,ja już Ci dawno mówiłam że jesteś super laska i wcale się nie dziwię,że szef do Ciebie zagadywał...więcej powiem,dziwię się,że Twój mąż nie był zazdrosny

Mam dziwne wrażenie,że moje posty trafiaja w próżnię Jak mnie nie lubicie,to mi to po prostu powiedzcie
    OSTATNIE PODEJŚCIE-start 13.09.2011

Awatar centymetr
    centymetr jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Wpisy na blogu
    2

Cytat Zamieszczone przez rysiekasia Zobacz posta

---------- Wiadomość dodana o 16:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:15 ----------

Herme,podaje Ci najlepszy przepis naMAKOWIEC na cieście krucho-drozdzowym:
    na stolnicy należy posiekać nożem,aby dobre się złączyły następujące skł.:
    40 dkg mąki
    15 dkg masła
    5 dkg drożdzy-rozmieszanych dokładnie w 3 łyżkch lekko kwasniej śmietany
    cukier waniliowy lub otarta z 1/2 cytryny skórka,
    2 czubate łyżki cukru ,
    2 całe jaja i 1 żółtko,
    szczypta soli
    posiekane ciasto zagnieść rękami,powinno być niezbyt ścisłe i lśniące,
    rozwałkować na kształt prostokata na lekko omączonej stolnicy,pokryć rownomiernie farszem makowym pozostawić margines 2 cm,zwinąć,przenieść do podłużnej formy,wierzch mozna posmarować rozmaconym jajkiem, wysmarowanej masłem i pozostawić na 1 godz.by podrósł.Mozna ponakłówać widelcem by nie opękało.Pieć w średnio nagrzanym piekarniku 40-45 min.

Farsz makowy

40-45 dkg maku zalać 1 l mleka wrzącego i gotować na małym ogniu przez 30 min.Odsączyć na sicie,zemleć 3-4 razy.

W rondlu najlepiej żeliwnym rozpuścić 15 dkg masła,3/4 szkl miodu,wanilie,posiekane migdały lub orzechy,5 dkg rodzynek,1/2 fliżanki skórki z pomrańczy(ja nie daje).Dodać zmielony mak i smażyć go przez 15 min.,często mieszając.do schłodzonej masy makowej dodać 3-4 żółtka utarte ze szkl.cukru,oraz pianę z białek.Smak bedzie bardziej wykwintny jesli do masy dodamy kieliszek rumu bądź koniku ,ewentualnie wódki.

MAKOWIEC MOŻESZ ZROBIĆ ZWIJANY POWINNY WYJŚĆ 2 SZT.,LUB CIASTO PŁASKO ROZWAŁKOWAĆ NA BLACHE WYŁOŻYĆ MASE A NA WIERZCH ZROBIĆ KRATKE Z CIASTA.

---------- Wiadomość dodana o 16:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:41 ----------

Sernik

5 kostek twarogu lub twaróg na wage (żadne mielone gotowce)
    1 i 1/2 paczki budyniu smietankowego
    25 dag palmy
    35 dag cukru
    8-9 jajek
    cukier waniliowy i aromaty ja daje po kropelce,3-4 aromaty w tym musi być pomarańcz
    tłuszcz ucieramy z cukrem na puch,dodajemy po 1 zółtku, dodatki zapachowe,zmielony twaróg (2 razy) na końcu piana z białek, porcja ma forme do tortu 26 cm.Wstawić do magrzanego piekarnika pieć aż sie ze złoci 180 st.C ok 1 godz.gdy wierzch będzie ciemnieć przykryc folią aluminiową,po upieczeniu zaraz oddzielić brzeg sernika nożem od brzegu formy by się nie zapadł brzydko.

Powodzenia w pieczeniu i smacznego.
    no pięknie,my na diecie ,a tu takie cudowne przepisy na słodkości ahhh na święta też upiekę sobie sernik

a ja jak na razie to jestem na tej swojej wymyślonej dietce i miałam dzisiaj zjeść :
    1.2 bułki ciemne z ogórkiem
    2. sałatka owocowa(kiwi,banan,pomarańcz,grejfrut,granat)
    3. tu miały być warzywkaale... mój M zamówił pizze i zjadłam 2 kawałki
    4. tu będą brokuły

jak nrazie dobrze idzie ,woda wchodzi i waga leci w dół ale nie chce zapeszać i nie powiem ile już zleciało...jak się zważe na koniec mojej diety to wam powiem co i jak a mam zamiar tak dotrwać do 23 grudnia potem na święta przerwa

Mieszka w
    Rumia
    Wpisy na blogu
    13

Margaretka74, nie obrażaj się czytamy czytamy, ale wiesz jak to jest jak do nadrobienia nasz 15-20 stron to coś Ci umknie,A przepisy sa sprawdzone i naprawdę ok, kiedyś miałam taka sasiadke która piekła super i jak szykowałysmy swięta to drzwi do naszych mieszkań się nie zamykały,nie mogę zapomnieć o tej mojej sasiadeczce,ale się wyprowadziła z z obecna tylko dzień dobry i nic,niereformowalna jakaś.

---------- Wiadomość dodana o 17:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:04 ----------

Centymert, napisałam przepisy bo Herme prosiła,a zresztą wiesz jak to na święta niby co roku sobie obiecuje że to ostatni raz tak szaleje i co roku to powtarzam.
    Fajnie że Ci waga leci w dół,cieszy to człowieka i mobilizuje do dalszej diety,ja to chyba dopiero po swietach wezme się za siebie,bo juz w lustro nie mogę patrzec
    Ostatnio edytowane przez rysiekasia ; 12-12-2010 o 17:33

Awatar centymetr
    centymetr jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Wpisy na blogu
    2

Margaretka74, nie obrażaj się czytamy czytamy, ale wiesz jak to jest jak do nadrobienia nasz 15-20 stron to coś Ci umknie,A przepisy sa sprawdzone i naprawdę ok, kiedyś miałam taka sasiadke która piekła super i jak szykowałysmy swięta to drzwi do naszych mieszkań się nie zamykały,nie mogę zapomnieć o tej mojej sasiadeczce,ale się wyprowadziła z z obecna tylko dzień dobry i nic,niereformowalna jakaś.

---------- Wiadomość dodana o 17:09 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:04 ----------

Centymert, napisałam przepisy bo Herme prosiła,a zresztą wiesz jak to na święta niby co roku sobie obiecuje że to ostatni raz tak szaleje i co roku to powtarzam.
    Fajnie że Ci waga leci w dół,cieszy to człowieka i mobilizuje do dalszej diety,ja to chyba dopiero po swietach wezme się za siebie,bo juz w lustro nie mogę patrzec
    ale ja nie mam pretensji broń Boże przepisy się przydadzą a ty weź się za siebie tak się zbierasz i nie możesz się pozbierać do dzieła

Awatar Halszka1000
    Halszka1000 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Margaretka74 ,nie gniewaj się na nas .
    Nikt Ciebie nie ignoruje , tylko jest nas już tak dużo a i czasu nie zawsze jest na tyle żeby wszystko na bieżąco przeczytać ,że na pisanie nie zawsze wystarczy czasu.Ja ostatnio mam wyjątkowo mało czasu ale czytam wszystko.
    Jak widzę ,że ktoś potrzebuje wsparcia albo rady to staram się napisać choć troszkę. Życzę Ci abyś na wiosnę osiągnęła swój cel

Awatar Margaretka74
    Mieszka w
    Radzymin
    Wpisy na blogu
    1

Margaretka74, nie obrażaj się czytamy czytamy, ale wiesz jak to jest jak do nadrobienia nasz 15-20 stron to coś Ci umknie
    No co Ty,nie obrażam się wcale ja też nie zawsze odnoszę się do wszystkich postów bo trudno to ogarnąc,ale mam jakiegoś lekkiego bzika i jak tylko mam chwilę to do Was zaglądam,żeby poczytac co tam u was

Wielorybku,jak dla mnie taki 1,5 kg spadek to supeeer Szkoda,że mi tak ta waga się zacięła i nawet Turbo dopalanie jej nie pomaga

EjSynekKochamRap nie szalej za bardzo bo ciężko będzie to nadrobic a poza tym szkoda tego,co już osiągnełaś

Lady czekamy na relację z wyjazdu.... jak tam ten "znajomy"?????

Awatar incredible87
    incredible87 jest nieaktywny Znany na forum

Halszka Miałaś przeboje z tą pracą, więc tym bardziej się Tobie należy to wyróżnienie i premia. To coś smutnego, że doświadczonego pracownika zwolnili.. nawet nie wyobrażam sobie jak to musiałaś przeżyć, tym bardziej, że wywiązujesz się ze swoich obowiązków i jesteś wzorowym pracownikiem.
    Na szczęście masz to już za sobą i to się chwali !

marcel574 Zważyłaś się po diecie? Dogoniłaś suwaczek?
    Życzę Ci, abyś na święta ubrała super sexi dzianinową sukienkę i nam tu fotkę strzeliła, że aż szczęki wszystkim opadną !

Chrupek Co do @ to chyba jakieś przeznaczenie, że akurat w tym czasie masz przestoje okresowe, będzie rodzeństwo, już tu ostatnio ktoś mówił, że po zimie mnożą się dwupaki , hehe?

Tak faceci dostają takiego kryzysu jesienno-zimowego, tak jak my napięcie przedmiesiączkowe, tak chłopy mają tak na zimę, bo mój tez jakis ostatnio bojowy i nerwowy się zrobił i co zrobić? Zdzielić po łbie i iść dalej !

Historia Twojej koleżanki smutna, niestety zdarzą się w co drugim domu, niestety,
    ale zwykle potem wszystko wraca do normy.. a facet ze ślepca nagle widzi wszystko wyraźnie i coś do niego dociera..

Ja nie pracuję, to była wigilijka firmowa od męża z pracy. Szefa i jego żonę znam już od dawna, bo moi teściowie się z nimi przyjaźnią i często spotykają.
    Baaa mało tego, że ważyłam 70kg, a nawet więcej... wolę nie myśleć o tych czasach..

A ta sytuacja z tym pijakiem na drodze straszna.. a gdyby było jeszcze bardziej oblodzone, to co by się stało tragedia, ale takiemu pijakowi nie przemówisz do rozsądku, dobrze, że była w pobliżu policja, bo jak nie to jeszcze by Ci otworzył drzwi i Ci coś zrobił, nigdy nie wiesz jak ktoś taki zareaguje.. zwłaszcza w takim, a nie innym stanie. Strach normalnie, aż gęsia skórka mi przeszła...

W "kupie" siła !!

Awatar Margaretka74
    Mieszka w
    Radzymin
    Wpisy na blogu
    1

Cytat Zamieszczone przez Halszka1000 Zobacz posta
    Życzę Ci abyś na wiosnę osiągnęła swój cel __________________

Kochana Halszko,mam nadzieję,że uda mi się gdzieś do lutego max tylko muszę się bardzo pilnowac
    Dobrze,że wreszcie Cię docenili w tej Twojej pracy.Zawsze to przyjemne uczucie,jak ktoś podkreśli Twoją wartośc.A nie jak u mnie....nic szef nie daje za nadgodziny i jeszcze ma focha jak się wychodzi o czasie z pracy i mówi,że jutro to się zesramy z taka ilościa faktur....A jak przed świętami jest harówa,to zawsze nas wspiera słowami "dacie radę !!!!" Oh,życie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów