Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28
Like Tree4Lubią to

Wątek: uporczywe ZAPARCIA???

Awatar Dominik Ziobro
    Dominik Ziobro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Domyślnie Odp: uporczywe ZAPARCIA???

polecam zioła, Pani w sklepie doradzi albo mielony len czy jakoś tak jest na zaparcia
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 26-01-2016 o 10:18

Wislawa jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Edyta08 Zobacz posta
    Moja córeczka ma straszne zaparcia,próbuje wszystkiego naturalnego co usłyszę i słabo pomaga.Znajoma mi poleciła Dicopeg Junior co tym sądzicie?
    Dobry środek na zaparcia polecam!Stosuję go jak nie pomagają herbatki ziołowe,masowanie brzuszka.

magkos23 jest nieaktywny Nowy na forum

błonnik powinien pomóc

Awatar Big Bride
    Big Bride jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Mi pomogła ta mieszanka. Jem nawet jak nie mam zaparć bo super pobudza trawienie:

Potrzebne będą:

suszone śliwki 40 dag
    daktyle 20 dag
    morele 20 dag
    figi 20 dag
    miód 20 dag
    Wszystkie owoce należy zemleć w maszynce do mielenia. Do otrzymanej masy dodajmy miód i wymieszajmy razem. Przechowujmy w lodówce w szklanym naczyniu. Pijmy wieczorem przed snem 1 łyżkę stołową i tak do momentu aż wypijemy całą miksturę. Kurację należy stosować raz na 3 miesiące.
    babbity lubi to.

Tuusia jest nieaktywny Nowy na forum

Ja u swojej małej też podałam dicopeg junior, mimo że ma tylko 10 miesięcy, delikatnie podziałał i się normalnie wypróżniła, więc spokojnie możesz podawać.

Dietetyk Kasia jest nieaktywny Nowy na forum

W przypadku uporczywych zaparć bardzo częstym problemem jest wypijanie zbyt małej ilości wody oraz stres
    Ważne jest aby starać się wypijać jak najwięcej wody (mocna czarna herbata, kawa oraz słodzone napoje działają zapierająco, więc najlepszym wyborem będzie woda mineralna) oraz unikać produktów, które powodują zaparcia: białe pieczywo, słodycze, żółty ser, alkohol, produkty wysokoprzetworzone oraz smażone potrawy.
    Najlepiej jest sięgnąć po surowe warzywa (ale uwaga na świeże ogórki) do każdego posiłku, biały makaron zamienić na pełnoziarnisty (nie różni się wiele cenowo od "zwykłego"), biały ryż na paraboiled lub brązowy.
    Niektórym osobom pomaga wypijanie szklanki wody na czczo, ponieważ pomaga to pobudzić układ pokarmowy do pracy
    W przypadku siemienia lnianego - niestety mielony nie jest najlepszym wyborem. Najkorzystniejszy będzie zwykłe siemię lniane dostępne w każdym sklepie - warto dodawać go do kanapek i sałatek, można również przyrządzać z niego kleik do wypicia. Olej rycynowy może podrażniać układ pokarmowy, dlatego obecnie odradza się jego stosowanie. Uwaga również na herbatki ziołowe i preparaty przeczyszczające - pomagają jedynie "na krótką metę" w rzeczywistości rozleniwiając układ pokarmowy i powodując większe problemy w przyszłości
    Tak jak wspomniała Big Bride - taka mieszanka może być skutecznym pomysłem
    Madziulek86 lubi to.

Awatar patra1
    patra1 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Podoba mi się ta mikstura Big Bride, tyle że problem ma teraz a to trzeba pić 3 miesiące , czopków stosować nie będę, może dicopeg spróbuję...pociągnąć.

mirabelka1 jest nieaktywny Nowy na forum

Może owsianka na śniadanie z owocami , banan czy mandarynka to samo zdrowie a owsianka to naturalny błonnik. Jeżeli Ci to nie może to napij się dicopeg. To proszek do rozporządzenia z woda i on na pewno Ci pomoże.

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Cytat Zamieszczone przez Edyta08 Zobacz posta
    Moja córeczka ma straszne zaparcia,próbuje wszystkiego naturalnego co usłyszę i słabo pomaga.Znajoma mi poleciła Dicopeg Junior co tym sądzicie?
    A Duphalac? Taki łagodny syrop z lactuloza, na mojego młodego działa dajesz stopniowo najpierw 5, potem 10 a na koniec maks dawke 15ml przez mieszac i potem znów po 1 tyg 10ml i na koniec 5ml
    Ogolnie zmniejszamy ilość jedzonych słodyczy do maks 1 dziennie i dajemy dziecku do picia samą wodę do picia, żadnych skoczków i wód smakowych. Jeszcze trzeba się upewnić że nie jest to kwestia psychiczna.
    A dla dorosłych ważne są też probiotyki i kiszonki, warto jeść kiszone ogorki i kapuste i pić tą wodę z kiszonych (byle nie kwaszonych) warzyw.
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Cytat Zamieszczone przez Tuusia Zobacz posta
    Ja u swojej małej też podałam dicopeg junior, mimo że ma tylko 10 miesięcy, delikatnie podziałał i się normalnie wypróżniła, więc spokojnie możesz podawać.
    Zanim młody skończył roczek to działały śliwki gerbera ze sloiczka, działały momentalnie
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów