Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Nadwaga i problemy z libido i potencją

walmal jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Nadwaga i problemy z libido i potencją

Jakieś formy nadwagi mam odkąd pamiętam. Przy wzroście 170 cm ważę od 90 do 100 kg. Zależy od pory roku i okresowo pojawiających się motywacji aby schudnąć.

W okolicach 30stki pojawiły się problemy z niskim libido i w konsekwencji problemy z erekcją. Czy to normalne? Nawet u kogoś kto ma nadwagę?

Kasieex jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Nadwaga i problemy z libido i potencją

Problemy z erekcją w młodym wieku nigdy nie są i nie będą czymś normalnym. Oczywiście, nadwaga także ma wpływ na erekcję i libido, aczkolwiek warto udać się do lekarza i zrobić konkretniejsze badania,bo przyczyna może tkwić nie w nadwadze,a w jakiejś chorobie, a wiadomo, im wcześniej zostanie wykryte, tym szybciej wszystko wróci do normy. Niestety, zbytnio nie pomożemy co jest przyczyną, dlatego udaj się do lekarza ( wiem, że to wstydliwy problem, ale przecież lekarze od tego są, żeby leczyć) on skieruje Cię na potrzebne badania i odpowie na każde pytanie, poda przyczynę zaburzeń erekcji,a jeśli to konieczne, zastosuje odpowiednie leczenie,

Awatar Aldonkka
    Aldonkka jest nieaktywny Nowy na forum

Myślę,ze moze mieć to jakiś wpływ ale nie tak duży bo jednak Twoja nadwaga nie jest taka duża. Wydaje mi się,że powinieneś nieco zmienić swój tryb życia. Wprowadzić nową dietę, więcej się ruszać. Zobacz czy ma to równięż wpływ na Twoją erekcję. Jak również u Ciebie ze stresem?
    Zaburzenia erekcji nie są take rzadkie, wiele osób w dzisiejszych czasach z tym walczy. Mój maż również miał jakiś czas temu takie kłopoty. Zaproponowałam mu wizytę u urologa. Na początku się zapierał ale potem się zgłosił. Lekarz zaproponował mu na poczatek ziołowy środek Potency Therapy. Pomogło.
    Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.

walmal jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Aldonkka Zobacz posta
    Myślę,ze moze mieć to jakiś wpływ ale nie tak duży bo jednak Twoja nadwaga nie jest taka duża. Wydaje mi się,że powinieneś nieco zmienić swój tryb życia. Wprowadzić nową dietę, więcej się ruszać. Zobacz czy ma to równięż wpływ na Twoją erekcję. Jak również u Ciebie ze stresem?
    Zaburzenia erekcji nie są take rzadkie, wiele osób w dzisiejszych czasach z tym walczy. Mój maż również miał jakiś czas temu takie kłopoty. Zaproponowałam mu wizytę u urologa. Na początku się zapierał ale potem się zgłosił. Lekarz zaproponował mu na poczatek ziołowy środek Potency Therapy. Pomogło.
    Nie chcę za bardzo iść do lekarza ;/ Nie wiem czy czułbym się dobrze. Stres w pracy jest ale przecież nie zrezygnuję z takiego powodu z roboty. Te tabletki to są na receptę czy bez? No i ile trzeba je brać aby widzieć jakiś efekt??

Kasieex jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez walmal Zobacz posta
    Nie chcę za bardzo iść do lekarza ;/ Nie wiem czy czułbym się dobrze. Stres w pracy jest ale przecież nie zrezygnuję z takiego powodu z roboty. Te tabletki to są na receptę czy bez? No i ile trzeba je brać aby widzieć jakiś efekt??
    Czemu tak bardzo zawsze wszyscy wzbraniają się przed lekarzami? To normalni ludzie, do których X osób przychodzi z podobnymi problemami- od tego są. A później płacz, bo za późno coś się zdiagnozowano... Możesz iść do apteki i poprosić Panie Farmaceutki o jakieś leki na poprawę libido i ona Ci doradzi. I zobaczysz czy Ci się polepszyło, pogorszyło czy stoi w miejscu. Jeżeli nie zauważysz efektów- schowaj męską dumę do kieszeni i idź do lekarza.On nie gryzie,a może pomóc.

Awatar Aldonkka
    Aldonkka jest nieaktywny Nowy na forum

Nie wiem dlaczego faceci, tak mają, że idą do lekarza dopiero wtedy, gdy zaczyna dziać się coś poważnego.

Cytat Zamieszczone przez walmal Zobacz posta
    Jak zażywać, masz opisane na ulotce. Nie będę wyręczała Cię z jej przeczytania.
    Pierwsze efekty przychodzą po kilku dniach. NIe daje żadnych dodatkowych ubocznych efektów (tak też wynika z ulotki), więc pod tym względem nie ma ryzyka.
    Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.

manka3108 jest nieaktywny Nowy na forum

Przyczyn może być wiele, może to być ciąg przyczynowo-skutkowy. Naukowcy udowodnili, że u około 50% otyłych występują problemy z libido. Jednym takim elementem, który decyduje o rozwinięciu się zaburzeń erekcji u mężczyzn z nadwagą są zmiany hormonalne - wraz ze wzrostem wskaźnika BMI, znacząco spada stężenie testosteronu. Zrzucenie nadmiaru kilogramów z pewnością przyczyniłoby się do pozytywnej zmiany testosteronu. Natomiast przyczyną może też być najzwyczajniej brak akceptacji siebie, depresja, stres? Zastanów się czy wiesz gdzie może znajdować się źródło problemu. Jeśli jesteś spokojny o kwestię akceptacji siebie, jeśli czujesz, że przyczyną wcale nie jest ospałość, czy nadmierny stres, to jednak polecałabym wybrać się do lekarza. To nic strasznego Lekarz od tego jest, żeby pomagać. Być może Twój organizm reaguje tak, a nie inaczej na jakieś zmiany. Im szybciej się przekonasz tym lepiej. Trzymam kciuki!

lerek jest nieaktywny Nowy na forum

Nie jest to normalne, ale często w przypadkach nadwagi nie można się dziwić. Jeżeli Twój obecny stan jest wynikiem zaniedbań dietetycznych oraz z zakresu ruchu fizycznego to są to coraz częstsze powikłania u facetów. Jak dodamy do tego stres i używki to najczęściej można oczekiwać później takich problemów. Polecam przede wszystkim zająć się naturalnymi sposobami na poprawę erekcji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pamiętaj tylko, że nie są to zmiany, które można odwrócić w kilka dni. Czasami są to tygodnie ciężkiej pracy, aby nasz organizm zaczął tutaj funkcjonować poprawnie...

elaDudek jest nieaktywny Nowy na forum

Może spróbuj z sokiem z selera? Czasami mój mąż takie pije, to podwyższa libido, tylko że seler jest dość twardy więc musisz mieć dobrą wyciskarkę do owoców żeby dało radę coś z niego wycisnąć. My mamy Kalorik FE 1004 i daje radę także może spróbuj

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Witaj !
    Wydaje mi się, że nadwaga owszem może mieć wpływa na twoje problemy z libido, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, aż tak duża, żeby była to jedyna przyczyna. Zapewne problem leży gdzieś indziej, głębiej, być może cierpisz na jakieś zaburzenia hormonalne, co również powoduje problemy z wagą.
    Na twoim miejscu, poszłabym do lekarza, pomimo, iż jest to dośc wstydliwy problem i doskonale,wiem, że ludzie unikają wizyt u lekarza nawet z przeziębieniem, bo mają jakiś irracjonalny lęk, a co dopiero, jeśli chodzi o sprawy intymne... No cóż, my Polacy, jednak bardzo pruderyjnym narodem jesteśmy. Jednak są takie sytuację, gdzie taki irracjonalny wstyd należy sobie włożyć do kieszeni i po prostu zatroszczyć się o swoje zdrowie !
    Raczej nie ryzykowałabym brania jakichś nieznanych wcześniej tabletek bez konsultacji z lekarzem. Myślę, że kompetentny lekarz pierwszego kontaktu, na pewno potraktowałby sprawę poważnie i skierował cię dalej na diagnostykę i dalsze badania.
    "(..) Because really the zone of comfort is a zone of fear. You're afraid to break out of this familiarity. There's nothing good about feeling comfortable."

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów