ja do tej pory bardzo bładzilam jesli chodzi o balsamy... ale podzielam zdanie dziewczyn o niwea granatowym do suchej skory... swietnie sie rozprowadza i wchlania... no i na dodatek skutecznie nawilżaa zapach... taki przyjemnie neutralny
![]()
ja do tej pory bardzo bładzilam jesli chodzi o balsamy... ale podzielam zdanie dziewczyn o niwea granatowym do suchej skory... swietnie sie rozprowadza i wchlania... no i na dodatek skutecznie nawilżaa zapach... taki przyjemnie neutralny
![]()
Według mnie najskuteczniejsze są balsamy i kremy Tołpy. Używam od jakiegoś czasu i jeśli stosuje sie systematycznie to skóra naprawdę sie wygładza. Balsam szybko sie wchłania, ma fajna konsystencję i jest dość wydajny. jedyna wadą jest to, że wysusza troszkę skórę. przynajmniej ja mam takie wrażenie. Zawsze więc dodatkowo wklepuje masło Zaji. Te masła też są fajne. Miałam już waniliowe, kakaowe i to czarne "wyszczuplające". jedno jest pewne, skóra jest po nich natłuszczona i świetnie nawilżona.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A ja używam jako balsamy oliwkowego masła do ciała Bielendy, dla mnie jest rewelacyjne. Gorąco polecam![]()
Cześć dziewczyny!
Przyłączając się do dyskusji, ja polecam Neutrogenę - super nawilża. A na cellulit i cellulitis, według mnie, nic tak dobrze nie robi jak masaż specjalna gąbką albo łapką. Niezawodne są też masaże wodne (na basenie, w jacuzzi albo takich specjalnych matach czy wannach z masażem)
Moim zdaniem nie ma balsamu którego wciaranie w skórę pomoże nam w ujędrnieniu lub co śmieszniejsze w odchudzaniu. Ćwiczenia pomogą na wszystko.
Próbowałam już różnych balsamów, jedne lepsze, inne troche gorsze, ale żaden nie zdziała cudów, bo to raczej nie możliwe. Osobiście polecam kosmetyki firmy L'oreal, dobrze się wchłaniają, ładnie pachną i całkiem nieźle nawilżają.
Ostatnio edytowane przez katkaZZ ; 17-03-2009 o 11:58
Ziaja kokosowy....tak pięknie pachnie
Rozkosz dla moich zmysłów....
ziaja oliwa antycelulitowa ta duza 500ml jest superuzywam od roku
Oprcz tego garniera takiego nowego bialego nawilzajacego z mocznikiem - slicznie pachnie i ladnie nawilza
Na cellulit uzywam jakiegos serum chlodzacego z Dax cosmetics ale za nim akurat tak srednio przepadam ale wlasciwie nie oczekwialam jakis wielkich efektowTrzeba cwiczyc i dietkowac to podstawa
![]()
witajcie
ja ostanio przekonałam się do komsetyków Garniera - miałam strasznie dłonie popękane, rany, nie mogły się zagoić przez kilka miesięcy,byłam u dermatologa i nic nie działało co przepisał, stosowałam różne maści. Aż koleżanka poleciła mi Garniera czerwonego.
Jak smarowałam różnymi maściami przez kilka tygodni i nie było praktycznie zadnej poprawy tak czerowny krem Garniera pomógł mi w ciągku kilku dni.
A jesli chodzi o balsam to również u mnie sie sprawdził z Garniera (czerwony).
Również lubie balsam z Avonu - waniliowy cudo![]()
ja polecam basam ujedrniajacy z Dove- szybko sie wchlania, napina skórę i wygladza,skora sie nie klei i ładnie pachnie, dla mnie inne balsamy byly za tluste i smierdzialy a z dove to sama przyjemnosc![]()