Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Dieta przy niedoczynnosci tarczycy.

Paulinista jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Dieta przy niedoczynnosci tarczycy.

Witam. Mam niedoczynnosc tarczycy i mam problem ze schudnieciem. Może jest ktoś kto boryka się z tym samym problemem przy tej chorobie? Moze jest jakaś dieta która troszkę pomoże? Bardzo proszę pomozcie.

mishki jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Dieta przy niedoczynnosci tarczycy.

hej, ja mam niedoczynnosc i niedawno zaczelam diete Dukana. Wedlug mnie dieta jest super, na mnie dziala jak masz jakies pytania to pisz smialo pzdr
    Dukan od 18/02/2010 Powoli, ale skutecznie!

aniamalaania jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Cześć! ja z niedoczynnością borykam się od maja zeszłego roku... Tzn. wtedy dopiero się 'wykryła'. Pamiętam, że jakieś 2 lata wcześniej wystarczyło kilka tygodni ograniczenia zbędnych kalorii i spodnie stawały się luźne. Jednak potem było coraz trudniej. Nawet po wykryciu niedoczynności chodziłam do dietetyka, niestety niewiele to dawało, schudłam może z 1 kg. Potem tyłam. Dawki leku mam dosyć duże, może muszę się po prostu więcej postarać aby schudnąć.
    Słyszałam, że przy niedoczynności trzeba unikać kalafiora, brokuł itp.

Zaczęłam dziś dietę ONZ <'odchudzanie na zawołanie'>.Zobaczymy czy to zadziała. Plus rowerek treningowy codziennie

Pozdrawiam.

Awatar juster
    juster jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Błonie

Witam ja mam niedoczynność tarczycy od 15 lat. Od tylu lat właśnie jestem na lekach (Euthyrox).
    Od 17.02.2010 stosuję dietę proteinową Dukana i narazie schudłam 5 kg myślę że to duże osiągnięcie.
    6 lat temu stosowałam dietę niełączenia i w ciągu pół roku schudłam 10 kg, a po kolejnej ciąży czyli 3 lata temu znowu stosowałam dietę niełączenia i wtedy w 5 miesięcy schudłam 8 kg. Myślę że jeżeli przyjmuje się leki na niedoczynność i hormony tarczycy są ustabilizowane i od kilku miesięcy trzymają się w normie to nie ma problemu ze schudnięciem
    Życzę wszystkim szybkich spadków na wadze powodzenia

mynameisluca jest nieaktywny Znany na forum

Też mam problemy z tarczycą, niedoczynność lub nadczynność bo to hashimoto niestety ale udaje mi się na tej diecie schudnąć..nie konsultowałam się jednak z moim lekarzem i nie wiem czy to jest dla nas dobre... Ale skoro przepisał mi jakiś czas temu cudowną meridię , która nie dawała sobie rady to chyba dieta Dukana nie jest bardziej trująca
    a przede wszystkim się chudnie co widać poniżej na załączonym obrazku

Zielono_mi jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Dolny Śląsk

O mojej niedoczynności tarczycy wiem od 2 lat, od 1,5 roku przyjmuję EuthyroxN 75 (najpierw 1/2 tabletki, potem 3/4, potem zamiennie 1/2 i cała, teraz 1 tabl.).

2 lata temu schudłam 20 kg na leczniczej diecie warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Po diecie gdy trochę sobie pofolguję zaczynam szybko tyć. Przez pół roku nie jadłam mięsa i wędlin oraz słodyczy i białego pieczywa, unikałam tłuszczy, jednak tyłam jedząc na prawdę niewiele.
    Stosując co miesiąc tygodniową dietę przypominającą daje się utrzymać wagę ale jest bardzo trudno.

Awatar Anabella29
    Anabella29 jest nieaktywny Nowy na forum

Cześć Jestem na diecie Ducana od dwóch tygodni. Niestety coraz bardziej zaczynam się bać o swoje zdrowie. Tyle się mówi w telewizji i pisze w prasie, że zaproponowany przez niego jadłospis jest szkodliwy.. Poza tym mam małe problemy z tarczycą i chciałabym niedługo zajść w ciążę... Może któraś z Was może podać mi dobry, sprawdzony sposób na odchudzanie. Jak waszym zdaniem powinna być zbilansowana [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ? Juz sama nie wiem, czy nie odpuścić sobie na razie tego całego odchudzania. Tylko boję się, że później ciałka jeszcze przybędzie i nigdy tego nie zrzucę...
    Gdyby nie było mężczyzn świat byłby pełen szczęśliwych, grubych kobiet

Uprawnienia umieszczania postów