Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: orbitrek dla faceta z nadwagą

chmieloo jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie orbitrek dla faceta z nadwagą

Czesc wszystkim. Długo już borykam się z nadwagą, ale właściwie na własne życzenie. Podjadanie między posiłkami (które też do lekkich nie należą), smażenie, pieczenie, słodycze- sami wiecie. I tak się stało że waże już grubo ponad 100 kilo źle się z tym czując. Szukając jakiejś aktywności fiz która nie obciąży stawów które są już lekko zwichrowane trafiłem na orbitrek. W sieci troche czytałem ale wybór jest duży, możecie polecic coś sprawdzonego? Wymagania mam takie że musi być stabilny z wiadomych powodów i na pewno nie głośny bo mieszkam w bloku.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 13:16

karroll jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: orbitrek dla faceta z nadwagą

cześć, a masz jakąś dietę? Wiesz ćwiczenia swoją drogą ale zmiany w nawykach odzywiania też koniecznie musisz wprowadzić. Ja sam też ważyłem dużo ponad sete ale połączyłem ćwiczenia siłowe właśnie z dietą. Odrzuciłem smażone na rzecz pieczonego lub parowanego a takie zagryzanie między posiłkami zastąpiłem wyciskanymi sokami. Może się to wydawac takie banalne ale przyniosło duże efekty

Ania_ABCfitness jest nieaktywny Nowy na forum

W Twoim przypadku orbitrek jest jak najbardziej odpowiedni, ponieważ obciążenie stawów jest zdecydowanie mniejsze niż w przypadku innych sprzętów. Jeśli chodzi o ćwiczenia siłowe lub treningi na siłowni, polecałabym na razie się z tym wstrzymać – przynajmniej do momentu, kiedy zrzucisz trochę nadprogramowych kilogramów – takie ćwiczenia bardzo obciążają stawy. Jeżeli chodzi o sam orbitrek, polecam Ci model Sapphire Galaxy II:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Konstrukcja orbitreka zapewnia stabilność podczas ćwiczeń, a ćwiczyć na nim mogą osoby do 150 kg. Koło zamachowe o wadze 12 kg sprawia, że można się na nim dobrze zmęczyć i spalić dużą ilość kalorii już przy pierwszym treningu Jest odpowiedni również do mieszkania w bloku – pokrywa koła jest dobrze wyciszona, co zapewnia komfort nie tylko Tobie, ale także sąsiadom. Jeżeli masz jakieś pytania – jestem do Twojej dyspozycji.
    Ekspert sklepu ABCfitness

chmieloo jest nieaktywny Nowy na forum

dzięki wszystkim za odpowiedź. Oczywiście planuję dietę, nawet mam już umówioną wizytę u dietetyka bo sam nie mam głowy kombinować Zobaczylem sobie ten orbitrek i zapowiada się to wszystko interesujaco ale czy mógłbym go skonsultować? I czy np jak go zamówie to moge odebrac go sam w dzien który mi by pasował?

Ania_ABCfitness jest nieaktywny Nowy na forum

Oczywiście – orbitreki jak i pozostały sprzęt można skonsultować telefonicznie. Jeżeli chodzi o odbiór osobisty, to jest to możliwe w naszej siedzibie w Chrzanowie. Warto jednak wcześniej zadzwonić, żeby upewnić się czy model jest dostępny. Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie użytkowania lub gwarancji – możesz śmiało do mnie pisać lub dzwonić na infolinię – (+48) 789 401 188. Mam nadzieję, że do zobaczenia bądź usłyszenia!
    Ekspert sklepu ABCfitness

Uprawnienia umieszczania postów