Strona 1 z 11 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: Zabic tluszcz

Awatar velvet_dream
    velvet_dream jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Zabic tluszcz

Hej jestem Domi^^ Mam 16 lat, w sumie proboje schudnac juz od jakis dwoch lat. Moje BMI nie jest jakos szczegolnie wysokie, ale w porownaniu do moich kolezanek i otoczenia jestem pulchna. Chce wygladac bosko. Czuc sie swietnie w swoim ciele i byc idealna dla mojego chlopaka

W czasie tych dwoch lat odchudzania i roznych przerw w nim moja waga wachala sie miedzy 68-73kg. Ostatnio znow przystapilam do odchudzania, z poczatkowa waga 72, bylo to ok. 20 października. Obecnie waze 67.5 przy moim wzroscie 178cm (nie rosne juz od jakis 4 lat).

Chce ważyć 65kg. Mam figure gruszki.. Oto moje wymiary przed rozpoczeciem diety i obecne:
    piersi - 95-91
    talia - 67-63
    kosci biodrowe- 90 -87
    biodra - 103-99
    udo - 57-55

Straaaasznie mi zalezy zeby schudnac z tylka i ud. Brzuch jest ok, lubie go nawet Tak fajowo mi wystaja kosci a jak go wciagne to wygladam jak szkielet xD A te uda i tylek to maskaraaa.

Pewnie mnie zjedziecie za to ze moja dieta jest niezdrowa.. Wiec ogolnie polega ona na tym ze staram sie nie przekraczac 1200kcal, czasem jem troche wiecej czasem sporo mniej. Czasem robie sobie dni w ktorych jem sniadanie jablko i pije duuuzo wody. A czasem jem dwa sniadania, obiad i jakas przekaske. Moje sniadanie (jedzone o 7 rano) to zazwyczaj kanapki z roznych rodzajow chleba (zalezy jaki mamusia kupi^^) lub bulki, z serem lub szynka. Jesli rano jem kanapki to w szkole jogurt. Jesli rano zjem platki z mlekiem lub jogurt to w szkole jem bulke, kanapke razowa albo drozdzowke. Drugie sniadanie jem na drugiej przerwie w szkole czyli o 10. Obiad dla mnie to to co ugotuje mi mama;d Nie zawsze go jem, bo czasem jade na ang tuz po szkole i wracam o 21 do domu a wtedy juz za pozno na jedzienie. Jak juz jem (ok. godziny 15) to sa to zazwyczaj ziemniaki lub ryz, obowiazkowo sos(kocham sosyyy) jakies mieso i warzywa czy surowka. Czasem na obiad jest zupa, spagetti albo inne wymyslne rzeczy. Kolacji nie jadam. Moje przekaski to wafle ryzowe, jablka, musli fitella (cynamonowe<3), marchewki, przekaski jem raz lub dwa razy dziennie. Nie jem slodyczy. Oczywiscie czasem sa jakies wyjatki w stylu gryz batona od kolezanki na przerwie czy jakas mala czekoladka w domu, a jak juz mam straszna ochote na cos slodkiego to wcinam drozdzowke na 2gie sniadanko;] Codziennie zabieram ze soba do szkoly 1,5l wody i ja grzecznie wypijam;d Wiem ze jem za malo warzyw ale nie potrafie jesc wiecej.. Zastanawiam sie czy nie powinnam brac jakis witamin czy syplementow diety ale szczerze mowiac to srednio sie w tym orientuje. Chcialabym cos brac, co pomogloby mi na wlosy i cere.

Co to ćwiczen to trenuje taniec (hiphop, housy i lockin') dwa razy w tygodniu, czasem treningi sa takie ze jestem wykonczona, bola mnie miesnie i w ogole jestem cala mokra a czasem sa totlanie lajtowe. Codziennie staram sie robic kilka serii cwiczen na uda i posladki. Jak mam ochote to robie brzuszki. Wf w szkole mam 3 razy w tygodniu. 2 razy silka to tam mozna sobie porobic brzuszki, popedalowac itd i raz w tyg. gramy w siate <3. Mam tez pas vibroaction, wygrzebalam go dzisiaj z szafy i uzylam sobie rano^^ Smieszny jest. Postaram sie go stosowac regularnie, zobacze czy cos pomoze.

Hmm to chyba tyle na poczatek. Liczę na wasza pomoc i wsparcie.
    Trzymajcie się

Awatar velvet_dream
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Zabic tluszcz

Ale mam zaciesz! Staje dzisiaj rano na wage i patrze..
    66.9kg!!!!!!! W końcu magiczne 66! Nie widizlama 66 na wadze od 3 lat chyba! Ale bosko!! Pokonalam bariere 67kg, jest nizej. Aaaaaa ciesze się!
    Schudlam mimo tego ze wczoraj zjadlam te 4 tluste racuchy z jablkami, kilka kesow tlustej kaszanki z cebula i male ciasteczko francuskie (wiem maskara ale racuchy to przez kasie kaszana przez mame a ciastko przez mlodsza sis bo sama upiekla i nie moglam jej odmowic

Dzisiaj zjadlam:
    bulke dyniową, masło, plaster sera, 50g pastelli z tunczyka - 350kcal
    duuuzo pysznego ryzu, sos, duszone udko z kurczaka, troche salatki z majonezem(kukurydza, ogorek kiszony, kapusta pekinska) - 750kcal
    ciasteczko francuskie-200kcal
    pol papryki - tak malo kalorii ze nawet nie licze

Wiem ostro niezdrowo... :/ Ale taki byl akurat obiad, a ja uwielbiam ryz i kurczaka z sosem. Mmmm Kalorie podalam orientacyjnie, nie chce mi sie dokladnie wyliczac.

wypilam z 4 herbatki i 3 szklanki wody, jeszcze napewno wypije troche wody wiec powinnam dobic do tych 2l ;D

Szkoda ze nikt tu nie pisze.. Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy! Odzywajcie sie Nadal czekam na odpowiedz kogos kto zna jakies fajne witaminy^^

dyla66 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

No to brawo ,że kilogramów mniej! Nic tylko wypada gratulować.
    Ale musisz zacząć zdrowiej się odżywiać ,bo to może się źle skończyć.

Więcej warzyw ,owoców no i zdecydowanie mniej słodkości.
    Bardzo ładnie ,że pijesz tyle wody. Teraz tylko ćwiczyć.

Awatar think_pink
    think_pink jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Smile Odp: Zabic tluszcz

Ja myślę, że potrzeba Ci po prostu więcej dyscypliny a nie witamin czy czegokolwiek innego. Ruch oczywiście, ćwiczonka jakieś. Ja mam ten sam problem...często nie potrafię sobie odmówić czegoś. A po prostu trzeba. Mam, na szczęście, wsparcie wielkie ze strony mojego chłopaka. ^^ Mimo, że kocha mnie taką jaka jestem. Powodzenia życzę. Ja np. uwielbiam jeść i dieta to dla mnie masakra. Jednak muszę schudnąć bo nie mogę na siebie patrzeć.

Awatar saphe
    saphe jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Mój chłopak wręcz przeciwnie Twierdzi, że nie będzie mnie wspierał bo nie chce abym chudła :P I mnie zawsze na coś kusi... Ale będę twarda ;P
    Zapraszam do śledzenia moich zmagań: Słoneczne odchudzanie z widokami na Sylwestra

Awatar velvet_dream
    Mieszka w
    Gdańsk

Słodkości bedzie mniej napewno Teraz z tymi francuskimi zaszalalam bo sis upiekla, ale ogolnie to jest zakaz pieczenia ciast w domu bo za bardzo kuszą xD Ale na pewno nie ogranicze zupelnie slodyczy, nie da sie i juz. I nie bede probowac bo to sie moze skonczyc calym dniem opychania sie slodkosciami..

Co do warzyw to moja mam ich nie kupuje prawie w ogole:// No a bedac w szkole nie kupie sobie raczej jakiegos ogorka w warzywniaku i go nie zjem:P Raczej jablko czy pomarancze^^

Jesli chodzi o cwiczenia to cwicze;d Robie takie smieszne cwiczenia na posladki i uda, wlasnie je zrobilam.

Moj chlopak nie ma nic do tego ze sie odchudzam, chodz kocha mnie taka jaka jestem^^ Widzi ile mi to sprawia radosci wiec mi nie zabrania;] Ale tez czesto jest tak ze kupuje jakies tuczace jedzenie i sie ze mna dzieli.. Trudno sie wtedy powstrzymac..

Dzieki ze sie odezalyscie dziewczyny, milo ze ktos to czyta!! Trzymajcie sie!

milka2715 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczebrzeszyn

mało Ci zostało dasz radę! ;']
    67kg;p

Awatar saphe
    saphe jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Mi się podoba w mojej szkole bo możesz sobie jeść na przerwie na co masz ochotę i nikt nie patrzy na ciebie krzywo Normalny widok to ludzie chrupiący marchewkę albo rzodkiewki Serki wiejskie, sałatki warzywne W gimnazjum raczej wszyscy pałaszowali kanapki albo drożdżówki
    Zapraszam do śledzenia moich zmagań: Słoneczne odchudzanie z widokami na Sylwestra

k00rnik jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Staszów

a ja mam gdzieś to co myślą inni.
    codzień spaceruję sobie po szkole z marchewką w ręku i nie widzę w tym nic dziwnego.

Awatar velvet_dream
    Mieszka w
    Gdańsk

hah tez mam to gdzies co inni mysla Przynajmniej raz dziennie z dziewczynami idziemy na przerwie do warzywniaka po jakis owoc, bo warzywa trzeba myc i jakos kroic.. A tego raczej na przerwie nie zrobimy

Strona 1 z 11 1 2 3 ... OstatniOstatni