Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Pomóżcie !

Awatar sparing
    sparing jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraśnik

Domyślnie Pomóżcie !

Cześć.Prosiłabym o pomoc..Mam 14 lat,warzę 56kg i mierzę 162cm.Chciałabym schudnąć do wagi 50-49kg.Nie wiem jak to zrobić,poniewarz uwielbiam słodyczę.Nie jem dużo tylko podstawowe posiłki,a waga ciągle taka sama,choć dużo trenuję bo uczęszczam na treningi Taekwon-Do.Czuję się bardzo nie komfortowo bo mam masywne uda Proszę was o pomoc..może jakieś diety,sposoby,świczenia..nie wiem ! wszystko co możę pomóc ! Z góry dziękuję Serdecznie pozdrawiam :*

_Candy Guest

Smile Odp: Pomóżcie !

Podstawą jest odrzucenie słodyczy. To chyba możesz zrobić dla pięknego ciała prawda? Nie mówię, że masz nie jeść słodyczy przez całe życie, bo kawałek ciasta na tydzień, 1 cukierek dziennie lub jeden batonik na miesiąc nie zaszkodzą.
    Jeżeli słodzisz herbatę to staraj się stopniowo mniej cukru dodawać aż w końcu przestaniesz słodzić
    Nie powinnaś jadać rzeczy smażonych na patelni. Jedna łyżeczka stołowa oleju rzepakowego ma aż 135 kcal. Dużo prawda?
    Powinnaś często sięgać po warzywa, owoce (chociaż z owocami radze nie przesadzać).
    Śmietanę powinnaś zamienić Jogurtem naturalnym ponieważ zawiera mniej tłuszczu.
    Do posiłków możesz dodawać otręby pszenne ponieważ zawierają dużo błonnika i są zdrowe.

Masz dopiero 14 lat więc radziła bym drastyczniejszych zmian nie wprowadzać, ponieważ jeszcze się rozwijasz.

To na tyle

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów