Strona 44 z 48 PierwszyPierwszy ... 34 42 43 44 45 46 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 473
Like Tree326Lubią to

Wątek: Herbatka z imbirem i kropla miodu - Część 1

Awatar tifanka
    tifanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    25

Domyślnie Odp: Herbatka z imbirem i kropla miodu - Część 4

Cytat Zamieszczone przez kousek Zobacz posta
    Masz endomondo w telefonie?
    nie mam, ale przydalo by sie. Moze wlasnie cos takiego by mnie zmobilizowalo. Musiala bym zmienic telefon
    Puki co to juz dzis zrobilam porzadny kawal na rowerze i nie odstawilam na podworze tylko zostawilam od frontu.
    To znaczy ze za chwile sie zbiore i pojade na swoja 12-to km trase

Dzisiaj pije tylko zielone koktaile i postanowilam sobie zrobic takie odtrucie przez trzy dni.
    Moze nabiore apetytu na ruch
    waszka lubi to.

Awatar Madam_Octa
    Madam_Octa jest nieaktywny Znany na forum

Też by mi się przydało takie odtrucie. Swoją drogą planuję wejść jutro do laboratorium i wypytać o badania.
    Włosy mi lecą jak szalone, a piję i siemię lniane, pokrzywę, warzywa jem, mięsko, rybki... Nie wiem, o co chodzi
    tifanka lubi to.

Awatar tifanka
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    25

A ja juz nie chcialam glowy zawracac i narzekac na wypadanie wlosow nie rozumiem tego), moje jedzenie to tez prawie same witaminki, rybki samo zdrowie. tez pije pokrzywe i czystek, nawet plucze kozieradka, lykam wapno i magnez, farbuje wlosy dobra farba z odzywka no i niestety leca ze az sie boje.
    Juz chcialam przestac farbowac, no ale kurcze siwa bede a nie chce!!! Moja Goska mowi ze to nie od farbowania, no to ja sie pytam od czego???
    Myslisz Madamciu ze lekarz to wykryje? no te badania .......

Awatar Madam_Octa

Nie mam pojęcia... W sumie kiedyś koleżanka poszła z tym do dermatologa,
    powiedziała, że włosy jej się przerzedziły o połowę, że kiedyś miała gęściejsze - kobita spojrzała
    przelotnie na skórę głowy i powiedziała, że ona tam nic nie widzi (serio, dziewczyna ma prześwity..)
    i że to dlatego, że ma ciemne włosy, to widać
    Ręce opadają...
    No ale może chociaż jakąś morfologię zrobię dla świętego spokoju... Chociaż kiedyś robiłam komplet
    badań przy wypadających włosach - morfologię, cukier, tarczycę...wyniki miałam w porządku, a włosy
    jak wypadały tak wypadają. Nie wiem, czemu
    tifanka lubi to.

Awatar tifanka
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    25

No wlasnie "CI LEKARZE" aby do nich pojsc, trza byc zdrowym moj lekarz domowy mi gada ze chcialby miec takie zdrowie jak bedzie w moim wieku, no i jak tu z nim gadac jak ja wiem swoje
    Chyba juz kiedys pisalam o tym moim cholesterolu - po bardzo rzetelnie przeprowadzonej Dabrowskiej ( 0 tluszczu)zrobilam badania, cholesterol jak przedtem tak i po tem byl podwyzszony.
    Lekarz mial na to odpowiedz; d z i e d z i c z n e
    A z tymi wlosami to jest tak ze wypadaja, ale i odrastaja, wiec nie panikuje, tylko chciala bym wiedziec, co w trawie piszczy
    waszka lubi to.

Awatar Madam_Octa

Tifanko, a ja wczoraj kupiłam sobie książkę "Rzuć cukier" i tam kobita twierdzi, że największym wrogiem
    i problemem jest...fruktoza. I że to najgorsze dziadostwo... Może coś w tym jest?
    Jest tam plan 8tyg detoksu - spróbuję zrobić, zrobię badania przed i po i zobaczymy, co wyjdzie.
    Mój chłop ma podwyższony cholesterol i trójglicerydy, to będzie dobrym testerem
    Poza tym lekarz też mu powiedział, że trójglicerydy to przez słodycze i cukier (dziedziczenie też,
    ale cukier również)... Zobaczymy, sprawdzimy.
    tifanka lubi to.

Awatar tifanka
    Mieszka w
    Berlin
    Wpisy na blogu
    25

.... i masz racje z tym cukrem. Ja juz od niepamietnych czasow nie kupuje bialego cukru. Rysio slodzi herbate wiec jest u nas cukier trzcinowy (wiem cukier to cukier) ale ja nie slodze. Nie jem slodyczy, rzadko kiedy jak cos upieke wszystko dosladzalam miodem, ale poczytalam ze miod wiaze kwasy i dlatego na jakis czas odstawilismy.
    Owoce sa dla mnie slodkie i wyobraz sobie jak robie zielony koktail i nie dodam cytryny a dodaje owoce to jest mi za slodki

Ciekawa jestem tego detoksu, ja to sie co chwila oczyszczam, ale jestem otwarta na nowosci.
    Napisz na czym polega

Awatar Madam_Octa

Generalnie chodzi o odstawienie fruktozy - owoców, cukru, miodu etc.
    Z dozwolonych cukrów jest syrop z brązowego ryżu (przymierzam się do zakupu)
    albo stewia. Od biedy ksylitol, glukoza. Tak czy inaczej wszystkie i tak są w mniejszości.
    Trzeba pilnować, żeby w posiłkach nie było ukrytego cukru.
    Jeszcze się dokładnie nie wczytałam, ale jak się zapoznam, zrobię jakieś zapasy,
    to się za to zabiorę, bo brzmi logicznie.
    Polecane są tłuszcze - olej kokosowy, masło klarowane, oliwa, olej z awokado,
    jajka, sery, orzechy, nasiona, warzywa oczywiście... Z owoców dozwolone są jagodowe - maliny,
    borówki, jagody + kiwi...No zobaczymy. Wygląda niby ciężko,
    chociaż jak zobaczyłam przepis na domową granolę z orzechów/kokosa (ewentualnie + płatki owsiane),
    to aż mi się oczka zaświeciły Na śniadanko będzie idealne. Amarantus na śniadanie
    też może być albo komosa ryżowa. Będę kombinować
    Aaa i można czekoladę oczywiście bez cukru... Mam surowe ziarno kakao,
    to będę mogła coś niecoś słodkiego zjeść
    tifanka lubi to.

Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Wpisy na blogu
    1

A mnie się wydaje, że to wszystko jest ... bajką
    Fruktoza szkodzi dlatego, że jemy ja okrągły rok. Kiedyś owoce były sezonowo, to się je jadło...
    dlatego owoców i wszystkiego co naturalne, raczej bronię
    ale ukrytego curu też unikam ( śledzie ze sklepu, paszteciki, wszędzie dosłownie jest cukier - sacharoza lub .... syropek glukozowo fruktozowy, czyli zło największe)
    tifanka lubi to.

Awatar Madam_Octa

Syrop glukozowo-fruktozowy przeca też naturalny Pozostałość po produkcji oleju słonecznikowego...
    No nieważne - myślę, że mogę spróbować, zwłaszcza że źle się czuję po owocach - nie mogę jabłek,
    gruszek, bananów... Może coś w tym jest, że mi szkodzą. Jak nie spróbuję, to się nie dowiem
    waszka and tifanka like this.

Strona 44 z 48 PierwszyPierwszy ... 34 42 43 44 45 46 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów