ależ to piękne
Wersja do druku
ależ to piękne
To nie same zdjecia piekne tylko ta precyzyjna kwiatowo- dywanowa robota!
Alez masz Madziu zdolna corcia!:great::great::great:
ewo,malgosiu--grazie,grazie!!!
za wspolprace a wlasciwie za wykonana dla mnie prace.
to sa obrazy kwiatowe wykonane w mojej wsi na boze cialo.
2 z nich: maria magdalena myjaca nogi jezusowi oraz pietà-zostaly zaprojektowane i wykonane przez moja corke. w trakcie realizacji pomagaja jej liczni i chetni pomocnicy a ona jest glowna dowodzaca :mdr:
obrazow lacznie bylo 10,kazdy wykonany i sfinansowany przez dzialajace tu rozne stowarzyszenia i organizacje.
to byla juz 5 impreza tego typu,uczestniczy w niej wiele osob towarzyszacych, ogladajacych, dowozacych jadlo i picie,obrywajacych platki i kwiatki,pijacych wino, polewajacych grappe(nalewki),robiacych zdjecia(ja) , kibicujacych , spacerujacych,przysypiajacych na lawkach(dzieci) itd.
zaczynaja o 20 wieczorem i koncza okolo 2-3 w nocy.
nastepnie, przy kazdym obrazie zostaje ktos pilnujacy w samochodzie i modlacy sie zarazem, zeby tylko nie padalo, i dlatego zawsze w pogotowiu sa plastykowe plachty.
na drugi dzien cala wies oglada obrazy i o15 uczestniczy w procesji.
mnie w obrazie mojej corki bardzo sie podoba wyraz twarzy i wlosy m. magdaleny.
uwazam, ze jest to bardzo artystyczny akcent calej pracy.
w tym roku tematem kwiatowych wariacji byly "kobiety w ewangelii"
dzieki za wyrazy uznania.:) przekaze corce.
na jutro tez mam dla was 2 zdjecia...
ale zupelnie z innej beczki.......takie bardziej hardcorowe :beurk:
oczywiscie poprosze o pomoc moje project managerki, chociaz tym razem nie powinno byc klopotu z zamieszczeniem ich.
najpierw sama sprobuje.....
zycze wszystkim buonanotte!!!!!!
ciao, ciao
Dzień dobry:)
Pewnie będziecie niedługo wstawać, ja wędruję do łóżka i może uda mi się zasnąć.:(
Gardło znów nie dało mi się położyć.:(
Dzień dobry :)
Małgosiu, idż do laboratorium i poproś żeby panie pobrały Ci wymaz z gardła. Prywatnie u nas kosztuje to jakieś 20 zł, potem z wynikiem do laryngologa a on na jego podstawie ustali Ci leczenie. Mnie tak kazał lekarz, gdy miałam kłopoty z gardłem ( długie) dał mi leki i przeszło :)
Kalahari, cudowne te obrazy, bardzo zdolny człowiek je wykonał ;):yes:
Ja gonie resztką sił i nie mam kiedy odpocząć :aww: Na szczęście sobote mam luźniejszą :)
ojejjjj Małgosiu, współczuję, musisz coś z tym zrobić ! śpij dobrze ...
Dzien dobry
Natko ...
Dzieki za zapodana oswicie kawe i wspolczuje bezsennej nocy ... wiem co to znaczy , bo sama czesto tak mam ... mysle, ze choc teraz smacznie spissz i odsypiasz to czego nie wyspalas w nocy...
Kalahari...
obrazy piekne, a technika ich wykonania to juz absolutny majsterstyk... podziwiam ludzi obdarzonych talentami , a talent twojej corki jest doprawdy nie tuzinkowy... gratuluje ci z calego serca takiej zdolnej i wrazliwej cory... wiem tez ze sam talent czesto nie wystarcza... wiem ze twoja w tym wielka zasluga, ze wychowalas ja tak, zeby chciala nawet tak ulotne owoce swego talentu ofiarowac innymm.... to w dzisiejszym wyjatkowo materialistycznym swiecie , jest naprawde budujace....
Sabinko ...
nasze spotkanie spedza mi sen z oczu, a wlasciwie nie nasze spotkanie, tylko fakt, ze nie potrafie sie zmobilizowac i zanim sie spotkamy, wytopic chocby pare kosteczek smalu ... taka motywacje miewam nieczesto , a i tak nie umiem wziasc sie w garsc...
Kasiu...
twoj ogrod naprawde bajkowy... wcale sie nie dziwie, ze nie chce ci sie wracac do blokowiska ... ale wyobrazam sobie ile pracy kosztuje cie utrzymanie go w takim stanie ... ostatnio sporo czasu spedzam opiekujac sie Marie i dzieki temu mam okazje rozkoszowac sie natura w ogrodzie corki... nie jest podobny do twego, ale tez jest uczta dla moich oczu ... jak mi sie uda to wrzuce kilka fotek , ale nie teraz bo wlasnie musze smigac do swojej baci ...
Agnieszko...
sily zycze, bo wiem, ze masz ogrom pracy , a napewno nie odpuscisz i wszystkie plany zrealizujesz wyjatkowo skrupulatnie...
Ewus, Jolinko, Maniusiu...(kogo jeszcze gdzies przeoczylam ? mam wrazenie ze juz nikogo ale jesli to wybaczcie ) milego pogodnego dnia wszystkim zycze i pozdrawiam bardzo serdecznie ....
P.S.
punkciki za sniadanie policzylam przykladnie ... ale boje sie , ze jak co dnia , moje "liczydlo" zastrajkuje w okolicach poludnia :(
Dzień dobry :)
Natko
a cóż to się aż tak porobiło, że nie śpisz aż do rana, długo ci to gardło dokucza i tyle czasu nie możesz sobie i ty i lekarze poradzić:heart:
Gammo
trzymam kciuki, żeby twoje liczydło działało dzisiaj cały dzień i żeby to był dzień pierwszy ale nie ostatni :)
a ty trzymaj kciuki za mnie bo ja znowu popłynęłam wczoraj ale dzisiaj się podniosłam i próbuję walczyć dalej:)
chciałabym zgubić co nieco bo na początku lipca wyjeżdżamy i tam gdzie jedziemy jest basen no i co? wieloryb nad basenem i w wodzie? co prawda widzów będzie niedużo bo tylko córka z mężem, jej teściowie, mój J. no i moja wnusia - czyli prawie kameralnie ale my zawsze robimy dużo fotek a potem jest płacz nad tymi fotkami ha ha :glasses: