Strona 1 z 48 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 479
Like Tree220Lubią to

Wątek: Być lepszą wersją siebie ;)) ! Pierwszy krok :)

Awatar kaska136
    kaska136 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Red face Być lepszą wersją siebie ;)) ! Pierwszy krok :)

Witam Was

Jak to większość z nas , mam swoje marzenia wymagania względem swojej osoby w tym nowym 2013 roku Nie chcę tego nazywać postanowieniami bo jakoś one zawsze kojarzą mi się z czymś ulotnym z czymś co ludzie obiecują sobie wraz z euforią sylwestrowo nowo roczną a o czym zapominają już pod koniec lutego ;P Oczywiście nie generalizuję , każdy ma inaczej.
    Ja raczej chcę te moje marzenia określić jako swój cel z ostatnich lat mojego życia . Dotychczas może nie chciałam aż tak mocno zmienić niektórych rzeczy i dlatego się nie udawało ( bo żeby coś zrobić to trzeba tego na prawdę na prawdę pragnąć ) ale podczas tej zabieganej soboty pomyślałam sobie , że życie przepływa a człowiek sam ogranicza się swoimi myślami . Dlaczego jeśli ktoś chce coś zrobić to tego po prostu nie robi i nawet nie próbuje ? a woli ponarzekać zamiast wziąć się w garść? Wiem , że może to tak łatwo powiedzieć ale ja zamierzam przestać narzekać a zacząć coś robić . Wiadomo , że przyzwyczajenia i nawyki wyrabiane przez wiele lat nie zniknął od tak sobie ale każdy dzień każdy mały kroczek może to zmienić
    A moje marzenia może bardzo ogólne są proste :

1 ) Zaakceptować siebie - Jakkolwiek to zabrzmi Po prostu chcę cieszyć się sobą ile nie miałabym wad czy tych fizycznych czy związanych z charakterem i zrozumieć , że powinnam dbać o siebie a nie porównywać się do innych jak to było do tej pory ;P Wiem , że ile bym nie ważyła to zawsze będę mieć do siebie jakieś ale dlatego zrozumiałam że 80 % sukcesu to zmiana myślenia Wszystko zaczyna się w naszej głowie jak to ktoś kiedyś ładnie powiedział W swojej dietowej karierze schudłam już 25 kg ( podczas jednej diety ) a moje myślenie było identyczne jak 1 dnia także wiem , że to zmiana myślenia nastawienia do siebie do świata to sukces a poprawa wyglądu może być przysłowiową wisienką na torcie ( :P chociaż może tort jest nie na miejscu w tej sytuacji ) )

2 ) Być lepszą wersją SIEBIE - A to w sumie powinien być number one Chcę uzewnętrznić wszystkie najlepsze cechy które posiadam i po prostu zacząć panować nad swoją nerwowością czarnowidztwem i może czasem złym traktowaniem innych , chodzi mi o wyładowywaniu na bogu ducha winnych bliskich frustracji w mojej głowie

Już bardziej się nie rozpisuję Uważam 20 stycznia za moją datę startową chociaż zaczęłam od dzisiaj bo " od jutra " patrząc na moją przeszłość tak nieciekawie brzmi ;P

Pozdrawiam !
    Groooooszek and Lawendam like this.

Awatar kaska136
    Mieszka w
    Lublin

Domyślnie Odp: Być lepszą wersją siebie ;)) ! Pierwszy krok :)

Uuu co to się stało jeszcze parę lat temu człowiek zastawał dużo odpowiedzi na tym forum a teraz cisza ... Szkoda

1 dzień uważam za udany Nawet złości było mało ) Z czego jestem bardzo dumnaaa ! Oby tak dalej .

Waga : 80 kg
    Wzrost 176 cm

Cel : 65 kg

Chciałabym na początek zobaczyć na wadze te 78 kg ;P Brrrrrrr nie lubię tej 8 z przodu !!!

Awatar paola1a
    paola1a jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wałbrzych

Cytat Zamieszczone przez kaska136 Zobacz posta
    Chciałabym na początek zobaczyć na wadze te 78 kg ;P Brrrrrrr nie lubię tej 8 z przodu !!!
    Oj znam to uczucie. 8 z przodu na szczęście mam już za sobą, gdzieś w początkach zeszłego roku ( pozostałość po ciąży). Teraz nie mogę się doczekać żeby zobaczyć w końcu tę 6 z przodu choć ostatnie dwa dni mnie od tego oddaliły ( no cóż, siła weekendu) Co prawda 6 też już była w połowie zeszłego roku ale przez głupotę- pozostała bardzo krótko. Mam nadzieję, że damy radę
    Dieta zdrowa i sportowa- tym razem stawiam na sprawdzone sposoby!!

Paoli zmagania o zdrowe chudnięcie

Awatar kaska136
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez paola1a Zobacz posta
    Oj znam to uczucie. 8 z przodu na szczęście mam już za sobą, gdzieś w początkach zeszłego roku ( pozostałość po ciąży). Teraz nie mogę się doczekać żeby zobaczyć w końcu tę 6 z przodu choć ostatnie dwa dni mnie od tego oddaliły ( no cóż, siła weekendu) Co prawda 6 też już była w połowie zeszłego roku ale przez głupotę- pozostała bardzo krótko. Mam nadzieję, że damy radę

Dziękuję za zainteresowanie
    Właśnie , krok po kroczku i człowiek ma coraz to większe cele dla mnie to 7 dla Ciebie 6 Mam nadzieję , że nam się uda !
    Pięknie schudłaś podziwiam ) Musisz mieć bardzo silną wolę

Życzę dalszych sukcesów a sobie takiego samego samozaparcia ;P !

Awatar ciastek_usuniety
    ciastek_usuniety jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Witaj

Na początek chciałam Ci podziękować, za co zapytasz. Otóż przypomniałaś mi o moim zeszłorocznym postanowieniu, którego nie wykonałam do końca, a zapomniałam by z narzekaniem nadal walczyć

Kasiu przez weekendy tu jest taka pustka, bo wszyscy mają jakieś zajęcia, no jak to w weekendy

Szybko dojdziesz do 7, a potem do 6. : >

Powodzenia
    "To, co dają za d a r m o, na ogół nic nie jest warte. "
    - Małgorzata Musierowicz

Awatar kaska136
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez ciastek Zobacz posta
    Witaj

Na początek chciałam Ci podziękować, za co zapytasz. Otóż przypomniałaś mi o moim zeszłorocznym postanowieniu, którego nie wykonałam do końca, a zapomniałam by z narzekaniem nadal walczyć

Kasiu przez weekendy tu jest taka pustka, bo wszyscy mają jakieś zajęcia, no jak to w weekendy

Szybko dojdziesz do 7, a potem do 6. : >

Powodzenia
    Proszę Cię bardzo sympatyczne ciasteczko )) To dziwne jak człowiek sam potrafi sobie utrudnić życie narzekaniem i czarnowidztwem Także trzeba to zwalczyć !

Widzę , że Ty miałaś taką samą wagę na początku dietki jak ja a teraz szósteczka z przodu no no no ! Gratulacje ! )))

Dziewczęta :O !

Wchodzę dziś na wagę patrzę a tu 78.2 !!!
    Czy to w ogóle jest możliwe ??? Czy to moja waga szwankuje ( chociaż to wykluczam bo jest nowa )
    Możliwe żeby schudnąć 1.8 kg wody ? ;/ Całe dwa dni zajmowałam się maluszkiem ciotki ciągle tego szkraba nosiłam podrzucałam i tak całe 2 dni po ileś godzin ... Może to od tych ćwiczeń takie odwodnienie ?

Pozdrawiam !
    Ostatnio edytowane przez kaska136 ; 21-01-2013 o 09:03

Awatar paola1a
    paola1a jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wałbrzych

No więc zostaje tylko gratulować spadku
    Co do mojej silnej woli to nigdy przenigdy bym nie powiedziała że na diecie wykazuje się silną wolą. Cały czas zdarzają mi się wpadki i przestoje w dietowaniu- krótsze a czasem i dłuższe ale za każdym razem walczę dalej choć wiem, że to krok do przodu a dwa do tyłu ale jakoś leci i to najważniejsze
    Dieta zdrowa i sportowa- tym razem stawiam na sprawdzone sposoby!!

Paoli zmagania o zdrowe chudnięcie

Nekoshi jest nieaktywny Nowy na forum

No cóż, dopinguję Cię Kasiu z całej siły i wierzę, że Ci się uda! Powodzenia!

Awatar ciastek_usuniety
    ciastek_usuniety jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Tobie też się uda
    Jeszcze długa droga przede mną, bo moja droga niestety prosta nie jest, ale i Tobie, i mnie w końcu uda się osiągnąć cel

Generalnie kobiety mogą mieć wahania +/-2kg dziennie. Ale to wahania. Jeśli waga stała w tym samym miejscu i zrobiłaś organizmowi przez ostatnie dwa dni wstrząs, bo wcześniej odżywiałaś się np. diametralnie inaczej to jest to możliwe. Też może z Ciebie woda schodzić. Ćwiczenia prędzej zatrzymają wodę niż się jej pozbędą, więc wątpię akurat Ale jeśli np. w pożywieniu było mniej soli, jadłaś mnie, a miałaś przez Maluszka więcej ruchu to jest to prawdopodobne. Gratuluję spadeczku, ale patrz na niego z dystansem, bo to jednak prawdopodobnie woda. Jeden dzień z większą ilością soli i ona wróci. Jeśli za kilka dni ten wynik się utrzyma to nic tylko gratulować wyproszonego 7 z przodu i 8 z tyłu

"To, co dają za d a r m o, na ogół nic nie jest warte. "
    - Małgorzata Musierowicz

Awatar kaska136
    Mieszka w
    Lublin

Kochane Dziewczęta !

78 się utrzymuje Więc mam nadzieję , że teraz będzie już tylko lepiej
    Pracuję także wytrwale nad moim złoszczeniem się z byle powodu a jest to nie lada wyzwanie

Mam do Was pytanie co myślicie o obrotowym steperze ( twisterze ) ? Czy któraś na tym ćwiczy ?

paola1a Chyba każda z nas przez to przechodzi dlatego wiem co czujesz ale ważne, że się nie poddajesz i dalej dążysz do swojego celu ) !

Nekoshi Dziękuję bardzo i Tobie też życzę samych sukcesów ) !

Ciastku wiem wiem właśnie, że to na bank jest woda bo niemożliwością jest schudnąć w 2 dni z tłuszczyku No ale przynajmniej mnie to motywuje do dalszego działania ! Dziękuję Ci za informację i pozdrawiam serdecznie

Strona 1 z 48 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów