Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: "Kontroluj swoje przeznaczenie albo ktoś inny zrobi to za Ciebie."

Nika92 Guest

Domyślnie "Kontroluj swoje przeznaczenie albo ktoś inny zrobi to za Ciebie."

Długoterminowe cele powodują, że nie frustrujesz się
    krótkoterminowymi porażkami

Cześć!
    Mam na imię Monika, liczę sobie 18 wiosen i przybywam do was, by w końcu uporać się ze zbędnymi kilogramami. Oddam je w dobre ręce. jacyś chętni?
    Z nadprogramowymi kilogramami tak naprawdę zmagam się od zawsze. Wiadomo na początku nic sobie z nich nie robiłam. Ot co, byłam zawsze tym większym, pulchniejszym dzieckiem. I tyle. Miałam kochającą rodzinę- to mi wystarczało. A na kolejne pytania babci " Może kolejnego cukiereczka/ ciasteczko/ szklankę soczku" odpowiadałam "Tak, tak !"
    Problemy dostrzegłam przy dorastaniu. Już nie chciałam być tą większą, tą grubszą i szerszą. A że młoda byłam, mało co w główce miałam to i przyplątały się jakieś diety cud, głodówki itp. Na dobre mi to nie wyszło. I zawsze kończyło się tym samym- przybraniem kolejnych kilogramów. Cóż, człowiek uczy się tylko i wyłącznie na własnych błędach.
    Teraz? Przede wszystkim chcę się nauczyć zdrowego odżywiania. To jest mój główny cel. A jeśli dzięki zmianie nawyków i zmniejszeniu liczby kcal uda mi się zrzucić kilkanaście kilogramów- będę w 7 niebie.

A na koniec kilka cyfr ku przestrodze i większej motywacji:
    18 lat ( hura, hura, w maju matura )
    176 cm wzrostu
    88.5 kg wagi ( grrr)

Awatar Meeeg85
    Meeeg85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Odp: "Kontroluj swoje przeznaczenie albo ktoś inny zrobi to za Ciebie."

Ja też mam za sobą mnóstwo diet i chciałabym się nauczyć mądrze odżywiać. Teorię znać, przekuć to na praktykę - nie udaje się

marzennka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski

Domyślnie Odp: "Kontroluj swoje przeznaczenie albo ktoś inny zrobi to za Ciebie."

Witaj Nika92,
    Jak tam idzie Twoje odchudzanko?
    Jaki styl wybrałaś? Napisz coś bliżej.
    Masz w ręku ogromny atut jeśli chodzi o odchudzanko - 18 wiosenek, ja mam dwa razy tyle.

Awatar la_libertad
    la_libertad jest nieaktywny Znany na forum

O, moja rówieśniczka
    Miło, miło.
    Masz dobry cel - zdrowo jeść. Zastąp jasne pieczywo ciemnym, tak samo makarony/ryż, jedz je w ograniczonej ilości, jedz dużo warzyw, owoców nie aż tak i najlepiej do godziny 12-13, jedz białko na kolację, nie podjadaj i nie wcinaj słodyczy na potęgę, a kilogramy będą lecieć

Trzymam kciuki - i za odchudzanie i za maturę
    Gdzie się wybierasz na studia?

Nika92 Guest

Naprawdę cieszę się, iż tu jestem.
    Już w lecie podczytywałam wiele wątków. Ach, jaką teraz mam radość, że mogę coś u nich napisać, rzec jakieś słówko.

Na samą myśl, że dzięki odchudzaniu zrzucę kilkanaście kilogramów podoba mi się ten pomysł. Chciałabym aby to się stało szybko, w tempie ekspresowym. Niestety tak się nie da.

Dziękuje za wsparcie, przyda się

A tymczasem wracam do mojej owsianki...

Blackpoint Guest

Jak zapraszają na herbatkę to i się zjawiam
    Dawno mnie już tak inwigilowałaś? bo trochę się zdziwiłam jak ktoś kogo 1 raz widzę na oczy napisał u mnie coś o tym, że zmieniłam wątek ponad miesiąc temu i się wystraszyłam, że powinnam cię kojarzyć, a tak nie jest, no ale uff

Fajnie, że chcesz coś zrobić ze sobą - pocieszę cię, że przy naszym wzroście (mamy identyczny) te 88,5 to nie jest aż taka tragedia jaka by była, gdybyśmy były z 15-20 cm niższe
    W tym wieku można się odchudzać bez obaw, skóra szybko wraca do mniejszego rozmiaru - potem już nie jest tak fajnie, więc masz dodatkową motywację
    W ogóle jak się czujesz na diecie?

Awatar orzechowa
    orzechowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Witaj! Niestety szybkie odchudzanie to zazwyczaj szybki powrót do dawnej wagi... Wiem coś o tym!
    Trzymam za Ciebie kciuki!

Awatar Meeeg85
    Meeeg85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Nika92 Zobacz posta
    Chciałabym aby to się stało szybko, w tempie ekspresowym.
    Tak to się da niestety tylko przytyć

Skoro czujesz radość, to powinno Ci się udac. Ja czuję tylko frustracj ę, że rosnę i rosnę wszerz, i nie umiem sobie z tym poradzić

Nika92 Guest

Jak się czuje na diecie? Super! Aż chce mi się to cały czas kontynuować bo wiem, iż dzięki temu wreszcie zgubie paskudne kilogramy. Tak wiem, pewnie moja dieta jeszcze idealna nie jest, pewnie jem za dużo węglowodanów a za mało białka i tak dalej. Ale ja to z czasem u siebie wyrobię i dojdę do takiej swojej 'perfekcji'. Na razie cieszę się każdym niezjedzonym ciastkiem, każdym odstawionym niezdrowym produktem...

Fakt, matura w tym roku. Jakoś się nie stresuje. Może to jeszcze nie czas Moim marzeniem jest dostać się na Akademie Medyczną w Krakowie dlatego też w deklaracji oprócz podstawowych wpisałam chemię i biologię na poziomie rozszerzonym. Czy się uda? Mam nadzieje że tak. Muszę tylko jak najlepiej napisać matmę i chemię by mieć duży margines błędu przy biologii ( bo tu nigdy nic nie wiadomo).
    Szukam dla siebie także planu awaryjnego ( bo warto taki mieć)- może coś z matematyką związane? Tylko nie wiem, czy jest to możliwe tylko ze zdaniem matematyki podstawowej a rozszerzonej się ciut boję. Dwa przedmioty na tym poziomie w zupełności mi wystarczą.
    Jako temat ustny z języka polskiego wybrałam sobie : Ekspiacja (odkupienie win) jako droga powrotu do człowieczeństwa. Omów zagadnienie na wybranych przykładach z literatury. Hmmm...i tak myślę "Zbrodnie i karę" na pewno w tym umieszczę, księdza Robaka z "Pana Tadeusza" też tylko co jeszcze? Chciałabym to napisać jak najszybciej i mieć już później spokój. Może zabiorę się za to w weekend?

No nic, kończę już temat maturalny bo mogłabym o tym pisać i pisać bez końca a kto to przeczyta

Dziś do szkoły iść nie muszę, jutro też nie. Juhu! Długi weekend mam.

A o 13 po mamę do pracy podjadę i jedziemy do cioci kisić kapustę. I tak będę chodzić w tej beczce z jedną nogą w kółko i w kółko i w kółko...

Miłego czwartku.

Blackpoint Guest

Matura nie taka straszna jak ją malują Ja miałam odwrotnie, matury z rozszerzonej biologii nie bałam się w ogóle i super mi poszła, za to przed chemią chyba narobiłabym w portki ze strachu
    Trzymam kciuki z Twoje plany, żebyś nie musiała stosowac planu B
    A jeśli chcesz się dostać na takie studia, to bardzo polecam kursy maturalne organizowane przez uczelnie. To, co jest na nich wykładane to niebo a ziemia w porównaniu do liceum i bardzo pomagają. Ja byłam na takim z biologii na sggw, sporo razy opuściłam zajęcia, uczyłam się z notatek tylko 3 dni przed maturą i dostałam z rozszerzonej biologii 82%

Kiszenie kapusty super może jestem dziwna, ale kręcą mnie takie tradycyjne polskie zajęcia

A jak jesz? Pokaż nam przykładowy jadłospis Na pewno ktoś coś doradzi, żeby było jeszcze lepiej

Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów