Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Chyba potrzebuję pomocy.

Awatar biszkoptoweserce
    biszkoptoweserce jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Chyba potrzebuję pomocy.

Ostatni cały rok spędziłam na użalaniu się nad sobą i masie bezskutecznych głodówek. Skończyło się na tym, że moje nawyki żywieniowe są jednymi z najgorszych na świecie i na dodatkowych 5 kg. Każdy tydzień zaczyna się tak samo nowym postanowieniem i praktycznie nic nie jedzeniem od poniedziałku do piątku i obżeraniem się w weekendy (w weekendy wracam do domu z internatu).

No ale chyba czas z tym wreszcie skończyć. Od przyszłego tygodnia zaczynam trenować tenisa no i dietę proteinową Dukana No i tu się zaczynają schody, bo protal I w moim wypadku jest dość trudny do zrealizowania, bo jestem wegetarianką. Jajek też zbyt chętnie nie jem.

Jakieś pomysły, przepisy, cokolwiek co mogłabym jeść przez ten tydzień? Może ktoś pomoże jakąś propozycją menu na cały dzień? Byłabym na prawdę wdzięczna
    Ostatnio edytowane przez biszkoptoweserce ; 07-11-2009 o 21:40 Powód: bład w pisowni nazwiska

Neftis jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Chyba potrzebuję pomocy.

Witaj Biszkopciku (mam nadzieję, że nie jest to dla Ciebie obraźliwe... )...

Widzę, że nasze historie są bardzo podobne... Chociaż ja jestem ciut starsza - ale tylko ciut (!!!)... I jak Ty jestem wegetarianką (od 5 lat...)... Zastanawiałaś się po prostu nad MŻ??? To chyba jest najmądrzejsze - wszystko, tylko z umiarem... Chociaż ja muszę ze wstydem przyznać, że mi trochę nie wyszło... Ale od jutra jestem już w pełni grzeczna... I wracam na łono dietkowiczów... Co prawda już w ten weekend byłam mądrzejsza, ale ściśle o diecie mówię od jutra...

I postanowiłam połączyć MŻ z Protal II (proteiny + warzywa)... Czyli skupiam się na białkach (kefiry, serek biały, mleko 0,5% itd... tylko jajkom mówię nie... no i mięso w jakiejkolwiek postaci też absolutnie nie...), warzywach (pomidorki, cebula, papryka i wszelka zielenina) i niewielkiej ilości węglowodanów (suchary pełnoziarniste, bez których żyć nie umiem i otręby...)... I może teraz coś mi z tego wyjdzie... Bo dotychczasowe próby nie były udane... A trwają one już od chyba dwóch lat... Może spróbujemy razem???

Trzymam za Ciebie kciuki... Powodzenia...

Neftis jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Chyba potrzebuję pomocy.

Wiesz co... Jedyne co mnie zastanawia, to waga do której dążysz... Mam nadzieję, że to jakiś błąd, z którego zaraz mi się ładnie wytłumaczysz...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów