Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 310

Wątek: od 08.03.2010 na Diecie Dukana

patka_aa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: od 08.03.2010 na Diecie Dukana

Witam dziewczyny ja juz dzisiaj 2 dzien warzyw, jestem taka szczesliwa ze nie moge sie zdecydowac co pierwsze zjesc hehe. wczoraj sniadanko jogurt naturalny i kawa II sniadanie kawa i serek wiejski a obiad zupa krem z pieczarek z otrebami wyszlo przepysznie a miedzy obiadem a kolacja chcialam zjesc czipsy pomidorowe ale poprzypalaly sie i przywarly do folii probowala moze ktoras juz tych czipsow?

---------- Wiadomość dodana o 12:13 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:12 ----------

A i waga znowu spadla ciekawe jak bedzie na warzywkach po wczorajszym dniu i tak spadlo 0,3 nie duzo ale zawsze cos

Awatar Wings_of_destiny
    Wings_of_destiny jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pati1305 Zobacz posta
    niestety ani troszkę nie znam się na chorobach tarczycy ale bardzo Ci współczuję no i życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki by w końcu udało się z dzidziusiem!!
    a co do stosowania u Ciebie tej diety, może skonsultuj się ze swoim lekarzem, czy możesz ją stosować, czy to nie pogorszy Twojego stanu zdrowia. Bo jednak ta dieta przeprowadza rewolucje w organiźmie.
    pytałam, ale lekarka mówi niby że nie za bardzo sama wie ale że "niby" nie powinno. Na dobrą sprawę mam wrażenie że ona nie za dużo wie jeśli chodzi o inne dziedziny niż endokrynologia. Zaczynając leczenie pytałam czy leki nie będą negatywnie wpływać na antykoncepcję ( nie zażywam tabletek tylko Nuva Ring - niestety nawet nie wiedziała co to jest )na szczęście jest ok.
    Muszę się spytać jutro co i jak tej innej bo ta mnie nie za bardzo przekonuje.

gosiaczek_ki jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bukowno

Moje gratulacje
    Warzywka pewnie pyszne
    J a dzis 8 dzien proteinek jakos tak sie zaparłam do 10 dni i dam rade.Co do chipsów to jeszcze nie robilam ale wszystko przedemną byle do piątku
    Dzis zrobie serniczek na zimno i dam wam znac czy zjadliwy, a narazie szamam obiad
    pozdrawiam

Awatar Wings_of_destiny
    Mieszka w
    Kraków

Ale Pati zrobiłam ptasie mleczko z Twojego przepisu Wyszło pycha ( zrobiłam 1/2 porcji ale przez przypadek wlalam caly zapach waniliowy..mimo wszystko teściowej też smakowało )

Awatar pati1305
    pati1305 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Zabrze

Cytat Zamieszczone przez Wings_of_destiny Zobacz posta
    Ale Pati zrobiłam ptasie mleczko z Twojego przepisu Wyszło pycha ( zrobiłam 1/2 porcji ale przez przypadek wlalam caly zapach waniliowy..mimo wszystko teściowej też smakowało )
    Bardzo się cieszę, że Ci smakowało no i teściowej. Teściowym z reguły cieżko dogodzić więc tym bardziej się cieszę!

Ja dziś na obiadek zrobiłam piersi z kurczaka w sosie czosnkowo-chili. Jeny ale pyszne wyszło, miałam wątpliwości jak to robiłam, bo to eksperyment, ale wyszło na prawdę smaczne! teraz czekam na męża i będziemy szamać!

A i wiecie co jeszcze? Zauważyłam, że od kiedy jestem na tej diecie mniej mi się przetłuszczają włosy!!!!! musiałam myć włosy prawie codziennie a teraz co 2-3 dni :-)
    Ostatnio edytowane przez pati1305 ; 16-03-2010 o 17:33

Awatar Wings_of_destiny
    Mieszka w
    Kraków

[QUOTE=pati1305;1121339]Bardzo się cieszę, że Ci smakowało no i teściowej. Teściowym z reguły cieżko dogodzić więc tym bardziej się cieszę!
    QUOTE]

u mnie była teściowa dzisiaj bo pomagała mi lepić pierogi dla męża wyjechał na kilka dni do pracy do Londynu i mi strasznie narzeka że tam mu nic nie smakuje, że drogo, chleb nie jest taki jak u nas. Więc chcę mu dogodzić jak wróci i zrobiłyśmy jego ulubione pierogi z jabłkami. Ale ptasim mleczkiem się zajadała ( aż sama wzięła przepis ) Myślała że jego zrobienie jest bardzo pracochłonne i musi być bardzo kaloryczne

---------- Wiadomość dodana o 19:42 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:40 ----------

A jak robiłaś tego kurczaczka?:> brzmi zachęcająco i smacznie

Pimpulina65 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Talking Odp: od 08.03.2010 na Diecie Dukana

Serek homogenizowany, drobno pokrojony łosoś wędzony i posiekany szczypiorek.
    Doprawić solą (najlepiej morską) i ...
    I kolacja gotowa.
    Smakowało nawet mojemu sceptycznemu mężowi :-)
    A ptasie mleczko chłodzi się w lodówce (tylko nie mam pojęcia co to jest serek kuleczkowy)
    Ostatnio edytowane przez Pimpulina65 ; 16-03-2010 o 19:53

I faza 8-14.03.2010.
    II faza 15.03.2010. - ...

Awatar pati1305
    Mieszka w
    Zabrze

No to tak po kolei:
    - 3 piersi z kurczaka
    - duży jogurt grecki light
    - pół główki czosnku
    - ja mam taką pastę curry z firmy Tao Tao - dwie łyżeczki
    - przyprawy: chili - dość pokaźną ilość dałam, ostra papryka tak z mniejszą pół łyżeczki
    - sól, pieprz
    - patelnia
    Piersi kurczaka pokroiłam w mniejszą kosteczkę, wrzuciłam na patelnie by się troszkę przyrumieniło - oczywiście bez tłuszczu - kiedy pierś się szykowała na patelni ja do jogurtu greckiego dodałam pół główki czosnku (my lubimy czosnek dlatego tak dużo, ale każdy może dać ile chce) i wymieszałam. Dwie łyżeczki pasty curry (ta pasta bardziej mi przypomina chili ale niech im będzie) rozpuściłam w 1/3 szklance gorącej wody. Kiedy Pierś już była przypieczona i ta woda którą pierś oddaje też wyparowała dolałam połowe tej pasty curry do tego kurczaka. a drugą połowę do jogurtu greckiego i również wymieszałam. Jak już cała pierś namoczyła się w tej paście i znów woda wyparowała dodałam ten cały jogurt grecki z czosnkiem i pastą i mieszałam i mieszałam. Było to dość rzadkie więc pozwoliłam sobie zagęścić wodą z mąką dosłownie do wody dałam pół łyżeczki mąki pszennej by tylko ten sos się zagęścił. Pogotowałam jeszcze troszkę na tej patelni i gotowe. Pychota!!

Wiecie co sobie uzmysłowiłam dzięki tej diecie?? że do smażenia kotletów mielonych nie trzeba w ogóle tłuszczu bo one oddają swój tłuszczyk i na nim się smażą, to samo z piersią kurczaka i innymi daniami które się robi na patelni. Omlet - również nie potrzebuje tłuszczu by się pięknie przyrumienił.

25 minut rowerku zaliczone, mam nadzieję, że to coś daje ten mój wysiłek na kolację mam serek wiejski ze szczypiorkiem albo rybkę z octu, ale nie wiem czy będę coś jeszcze jadła, szczerze mówiąc nie jestem głodna!
    a jak Wam minął dzień Proteinki
    Ostatnio edytowane przez pati1305 ; 16-03-2010 o 20:03

Pimpulina65 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez Wings_of_destiny Zobacz posta
    A mnie się nie udało ptasie mleczko. Może przez brak tego serka kuleczkowego
    I chyba dodałam za dużo żelatyny. Albo jestem d... nie kucharka

Pati, podaj dokładnie co to jest ten kuleczkowy serek :-)
    Z góry dzięki serdeczne

I faza 8-14.03.2010.
    II faza 15.03.2010. - ...

Awatar pati1305
    Mieszka w
    Zabrze

Cytat Zamieszczone przez Pimpulina65 Zobacz posta
    Pati, podaj dokładnie co to jest ten kuleczkowy serek :-)
    Z góry dzięki serdeczne
    jaki kuleczkowy serek?? ja nic takiego nie napisałam przecież... kopiuję Ci jeszcze raz przepis!!!
    Jogurtowe ptasie mleczko ;-)

2 duże jogurty naturalne
    1 czubata łyżka żelatyny
    1/3 szkl gorącej wody
    30 tabl. słodzika
    kilka kropel aromatu waniliowego

Jogurt ubic, oczywiście w miarę możliwości, tylko troszkę się ubije, najlepiej mikserem, ja robiłam ręcznie i nie wyszło takie puszyste.
    Dodac slodzik (rozdrobniony jeśli w tabletkach) i aromat.
    Wczesniej rozpuscic w wodzie zelatyne i
    lekko ostudzona dodawac po trochu do jogurtu. Ciągle mieszając. Po wlaniu całej żelatyny ubić znów mikserem, niestety ja nie mogłam użyć miksera bo bąbel spał. Ale wyszło pyszne. Nie musi być aromat waniliowy może być np. cytrynowy, jaki kto woli. Chyba dziś dorobię na to mleczko galaretkę będzie ładniej wyglądało. Na koniec wlałam do salaterek i do lodówki do zastygnięcia!

Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów