Strona 6 z 51 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 16 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 503
Like Tree32Lubią to

Wątek: dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Część 54

Awatar kamiska1978
    kamiska1978 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Część 54

dzień dobry,
    dziś już nie boli tak jak wczoraj.... i już kocham to, co mam na plecach Julka też uważa, że jest super Piotr też mega zadowolony, że żona ma tatuaż....tylko chorobcia nie mogę się poruszać na zumbie...cały tydzień....
    A teraz czas szykować się do szkoły

Awatar Anusia1967
    Anusia1967 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez deaila Zobacz posta
    Justyś kupilam wczoraj herbate zilonona liściastą w torebkach( pierwszt raz taka widziałam) z mango i opuncja super jest z firmy BioActiv
    ja uwielbiam zieloną herbatę ale tylko liściastą, sypaną, żadnych tam tarebek, najchętniej kupuję je w świecie herbat, te z supermarketów do ,,pięt" im nie dorastają, a jakie smaki, miód malina z boczkiem

Od naszych przekonań i wartości zależy to jakich sobie wybieramy przyjaciół.

Awatar deaila
    deaila jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Nicponia

Cytat Zamieszczone przez NowystaryArek Zobacz posta
    dla mnie normalny post, wiem jak jesteście blisko z Kamilą, wiec na pewno wszystko wyszlo ok i byla dobra zabawa

No to prawda Kazdemu zycze aby miał taka osobe z tego forum dzieki której bedzie sie pamietało jak było kiedys i ilu super ludzi sie poznało

---------- Wiadomość dodana o 08:05 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez Anusia1967 Zobacz posta
    ja uwielbiam zieloną herbatę ale tylko liściastą, sypaną, żadnych tam tarebek, najchętniej kupuję je w świecie herbat, te z supermarketów do ,,pięt" im nie dorastają, a jakie smaki, miód malina z boczkiem
    no własnie pierwszy raz widze lisciasta w torebkach, to co norlamnie pływa i pecznieje mi w kubkuch umieszone jest w torebce dzieki temu nie pluje liściami

---------- Wiadomość dodana o 08:08 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:05 ----------

Tak dla przypomnienia jakby ktos miał ochote na sałatkę:

kurczak gotowany w warzywku lub kostce, zaparzony kawałek pora, 4 jajka, ok 4 pieczarek (gotowanych chociaz lepsze sa posmazone na teflonie), kawałek papryki czerwonej,
    wszystko pokroic wrzucić do miski, dodac gesty jogurty naturalnych, łyzeczke musztardy , sól i pipeprz.

Awatar kamiska1978
    kamiska1978 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

No to prawda Kazdemu zycze aby miał taka osobe z tego forum dzieki której bedzie sie pamietało jak było kiedys i ilu super ludzi sie poznało

---------- Wiadomość dodana o 08:05 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:04 ----------

no własnie pierwszy raz widze lisciasta w torebkach, to co norlamnie pływa i pecznieje mi w kubkuch umieszone jest w torebce dzieki temu nie pluje liściami

---------- Wiadomość dodana o 08:08 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:05 ----------

Tak dla przypomnienia jakby ktos miał ochote na sałatkę:

kurczak gotowany w warzywku lub kostce, zaparzony kawałek pora, 4 jajka, ok 4 pieczarek (gotowanych chociaz lepsze sa posmazone na teflonie), kawałek papryki czerwonej,
    wszystko pokroic wrzucić do miski, dodac gesty jogurty naturalnych, łyzeczke musztardy , sól i pipeprz.
    hmmm.....tej nie jadłam...bo nie zrobiłaś..hihi...ale śledziowa też boska i już nie ma....WRACAJ, bo sałatke musisz zrobić choć ważność bonu się skończyła

Awatar Anusia1967
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kamiska1978 Zobacz posta
    hmmm.....tej nie jadłam...bo nie zrobiłaś..hihi...ale śledziowa też boska i już nie ma....WRACAJ, bo sałatke musisz zrobić choć ważność bonu się skończyła
    ja chce ten przepis na śledziową, plissssssssssssss

Awatar deaila
    deaila jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Nicponia

ta z kurczakie to dukanowa a ta ze śledziem nie bardzo chociaz robiłam wersję bez ziemniaków i jabłka

zrobisz mężowi sałatke przeciez robiłas ze mna

Anusia:

płaty sledziowe solone( wymoczyc je trzeba oczywiscie chociaz Kamila miała teraz lekko solone)
    1 jabłko
    5 ziemniaków
    4 ogórki kiszone
    3 cebule małe
    1 puszka czerwonej fasoli

Ziemniaki ugotować w mundurkach, reszte pokroic dodac gęsty jogury naturalny , do tego 1 łyzke majonezu , sól, pipeprz w sporej ilości chociaz jak filety słabo sie wymocza to mało soli

Awatar Anusia1967
    Mieszka w
    Warszawa

Ilonka, dzięki za przepis

Awatar Justys1920
    Justys1920 jest nieaktywny Sławny na forum

witam wszystkich serdecznie

Ilina super ze sie odezwałaś

U mnie dzis przydka pogoda bardzo mgliscie i deszczowo..............

---------- Wiadomość dodana o 09:56 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:49 ----------

Justyś kupilam wczoraj herbate zilonona liściastą w torebkach( pierwszt raz taka widziałam) z mango i opuncja super jest z firmy BioActiv
    dzieki
    poszukam u siebie chodz nie wiem czy taka znajde...
    powiem szczerze ze jak przestałam jesc słodycze i słodzic zwykła herbate to z dnia na dzien idzie mi lepiej zielona
    ratuje sie oczywiscie tabletkami z chromem

---------- Wiadomość dodana o 10:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:56 ----------

a ja wczoraj robiłam a'la placek po wegiersku z tej str Ilonka co podałas ostatnio
    pychota nawet moj sie zajadal i mu smakowało mimo ze nie jest na zadnej diecie...
    ja co prawda na dukanie tez nie jestem, ale czasem korzystam z niektórych przepisów:

jak by ktos miał chec to podaje przepis:
    placki "ziemniaczane"
    pol kalafiora
    3 duze pieczarki
    srednia cebula
    1 jajo
    2-3 łyzki zmielonych otrab
    sol, pieprz
    oregano

kalafiora gotowac do miekkosci. odcedzic i wystudzic. pieczarki obrac i zetrzec na tarce o duzych oczkach, podsmazyc, dorzucic pokrojona w kostke cebule i razem podsmazyc. ostudzic. wymieszac kalafior, pieczarki, otreby, jajo i przyprawy. zmiksowac blenderem. smazyc na mocno rozgrzanej patelni mlae placuszki
    UWAGA
    bo lubia sie rozpadac podczas przewracania

SOS:
    piers z kurczaka
    pieczarki
    cebula
    przyprawy
    1 lyzka jogurtu naturalnego

piers pokroic w kostke. opruszyc przyprawami. podsmazyc na rumiano, przelozyc do garnka, zalac woda i gotowac na malym ogniu. pieczarki obrac i pokroic w male plasterki. podsmayzc na rumiano z cebula, dodac do miesa. wlac jogurt, mozna doprawic do smaku.

polac wczesniej przygotowan placki "ziemniaczane"

p.s. ja do sosu podczas podsmazania pieczarek i cebuli dodałam jeszcze swieza papryke, podsmazyłam ja z pieczrkami i cebula

start: 15.10.2012

menard jest nieaktywny Sławny na forum

Witam wszystkich no i mamy jesien tej jesieni brzydko, buro i ponuro tego najbardziej nie lubie

---------- Wiadomość dodana o 09:36 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:35 ----------

Hejkajuż jestem dziewczyną z tatuażem...wzór jeszcze inny niż planowany. Niestety tamten zajałby cale moje plecy, bo mały byłby zamazany. Poszukuję Anusi ale widzę, że tu Jej nie ma. A no i nie wiem jak ja to przeżyję ale muszę w tym tygodniu odpuścić zumbunię, bo tatoo nie może się zapocić, musi się zagoićMilego wieczoru
    Jakas fotke ?????
    Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo - Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam. Kardynał Richelieu.

Awatar Justys1920
    Justys1920 jest nieaktywny Sławny na forum

Cytat Zamieszczone przez menard Zobacz posta
    Witam wszystkich no i mamy jesien tej jesieni brzydko, buro i ponuro tego najbardziej nie lubie

hej
    u mnie dokładnie jak u ciebie .........

start: 15.10.2012

Strona 6 z 51 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 16 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów