Strona 2 z 383 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 3825

Wątek: najczęściej popełniane błędy, moje i nie tylko

Awatar metkapuszysta
    metkapuszysta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: najczęściej popełniane błędy, moje i nie tylko

Cytat Zamieszczone przez kluska_dzikuska Zobacz posta
    Dodałabym: surimi.

W wielu postach czytam o paluszkach surimi, beztrosko jedzonych jako przekąski albo główne dania.
    Surimi najczęściej zawierają sorbitol (cukier), różne skrobie, od groma E-dodatków. Na 8 różnych surimi, jakie sprawdzałam w sklepach, 8 zawierało sorbitol, skrobię ziemniaczaną i ulepszacze.
    Bardzo słuszna uwaga,
    ponieważ bardzo lubię surimi i jadam je odkąd sie pojawiły na rynku, przepatrzyłam juz chyba wsystkie możliwe firmy, które je produkują, (tzn opisy na etykietach)i niestety indeksy WW, kosmiczne, 17,18 i więcej na 100g, dlatego na Dukanie praktycznie je zarzuciłam.

A propos SORBITOLU, jest to substancja przez Dukana wyrażnie wskazana jako zabroniona, bardzo częsty składnik "bezcukrowych" gum do żucia.
    od 07.2010 IV FAZA

Sheena25 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Sopot

Witam,

Wobec wielu pomocnych rad forumowiczów, które otrzymałam podczas miesiąca mojej diety czuję się w obowiązku opisać swoją historię, być może komuś się przyda. Wystartowałam z masą ciała 60 kg na 170 wzrostu (BMI 20). Chciałam zrzucić jak to się mówi 5 kg. Stosowałam system 5/5, jednak mimo trzymania się wszystkich zaleceń nie chudłam (podczas fazy uderzeniowej -1 kg, jednak wrócił na II fazie). Zgodnie z radami forumowiczów ograniczyłam zatem nabiał do 500 g dziennie, kaloryczność jedzenia do 1300-1500 kalorii dziennie, nie jadłam żadnych produktów tolerowanych. A waga dalej nic (minimalne wahania, -200 g na proteinach, co wracało na warzywach). Wczoraj po miesiącu diety stwierdziłam, że ta dieta po prostu na mnie nie działa i zrezygnowałam. Podczas diety energii wystarczało mi na normalne czynności, ale na ćwiczenia już nie (nie byłam w stanie zrobić nawet paru brzuszków). Mój plan na teraz to jeść normalnie i dużo ćwiczyć Wiem już, że muszę po prostu wyrobić sobie mięśnie, a nie odchudzać się. Dziękuję za wsparcie na forum podczas ostatniego miesiąca i odpowiedzi na moje pytania

Tak więc ze swojej strony dodam:
    - Odchudzanie się przy prawidłowym, niskim wskaźniku BMI !!

Sashka0709 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Juz o tym pisalam, na innym watku. Im wiecej uzywasz slodzika tym wiecej go chcesz i rosnie apetyt na wszystko. Tak kochani, nawet na Dukanie mozna "przecholowac". No i to chemia straszna jest wiec z umiarem ( nie tak jak mi odwalalo 4 potrawy na slodko dziennie). Zamiast na P+W mozna trochu marchewki lub czerwonej papryki skubnac.

pozdrwiam

Awatar metkapuszysta
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Sheena25 Zobacz posta
    Witam,

Tak więc ze swojej strony dodam:
    - Odchudzanie się przy prawidłowym, niskim wskaźniku BMI !!
    To także jest prawda.
    osoby z tzw prawidłowym (sic!) BMI chudną wolniej ale mimo wszystko chudną, co nie zmienia faktu ze jesli masz do zrzucenia do 5 kg to w zasadzie niepotzrebna Ci żadna dieta a wystarczy troche ruchu i sensowne zasady żywieniowe.
    Nawet po czterdziestce działa

Natomiast powstaje pytanie, co to jest na Boga to PRAWIDŁOWE BMI?
    I jak się ono ma do wagi z którą dobrze się czujemy.
    Otóz, zazwyczaj nijak niestety.

Widełki są mniej więcej 15 kg....
    Jedna z moich przyjaciółek w wieku zbliżonym, o tym samym wzroscie i podobnym koścu, waży od lat tyle, ile ja bym bardzo chciała i do czego, zazwyczaj bez powodzenia dążę
    I cały czas z uporem twierdzi, że jest ZA GRUBA....
    I mimo różnicy 12kg obie mamy PRAWIDLOWE BMI
    Zrobiłyśmy test Dukana i co sie okazało?
    Ona MA idealną wagę a moja idealna waga ma byc ponad 3 kg wyższa od Jej... tzn. niższa o 9 kg niż ta którą mam ( znaczy od tej od której zaczynałam)
    No i co?
    Dlatego nie przykładałabym tak dużej wagi do wsakźnika BMI
    od 07.2010 IV FAZA

Sashka0709 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Zgadzam sie, BMI ma za duza rozpietosc.
    Ja przy z "prawidlowego"" na prawidlowy" bez grzeszkow chudne 0,4 kg na tydzien/10 dni. Wolno, ale glodna nie chodze i mowie sobie, ze jak tak wolno spadam to przynajmniej jojo nie bedzie ( chociaz jak sie przejdzie wszystkie 4 etapy po "bozemu" to i tak ma nie byc).

Awatar metkapuszysta
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Sashka0709 Zobacz posta
    Zgadzam sie, BMI ma za duza rozpietosc.
    Ja przy z "prawidlowego"" na prawidlowy" bez grzeszkow chudne 0,4 kg na tydzien/10 dni. Wolno, ale glodna nie chodze i mowie sobie, ze jak tak wolno spadam to przynajmniej jojo nie bedzie ( chociaz jak sie przejdzie wszystkie 4 etapy po "bozemu" to i tak ma nie byc).
    A wiesz, ze tak naprawdę zaczełam tę dietę bo uwierzyłam własnie w ten brak efektu jojo....
    No zobaczymy
    Póki co, jako się rzekło idzie wolniutko....
    od 07.2010 IV FAZA

ollala_b jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

Wink Odp: najczęściej popełniane błędy, moje i nie tylko

A ja chciałam dodać śledzie w occie. Zapytacie się dlaczego? Bo chodzi mi o opiekane śledzie w zalewie octowej, którymi zajadał się Wojtek w U. Tylko zapomnieliśmy tej opiekanej skóry ściągać i dlatego tylko 2 kg mu ubyło po 5 dniach. Kuleczki rybne opiekane też odpadają ;-) Za to rolmopsy z ogóreczkiem palce lizać ;-)))

Na Dukanie od 07.01.10
    Wojtek na Dukanie od 22 lutego 2010

Awatar medusa85
    medusa85 jest nieaktywny Znany na forum

czytam, czytam i nie wieże, wszyscy na tej diecie...no dobre 99,9% chudnie, a ja drugi dzień i ani grama nie spadłam, tylko mi się odbija i nie czuje się najlepiej, gdzie robię błąd?

normalnie, to ja mięsa przez ostatni miesiąc unikałam więc teraz powinien być niezły szok dla organizmu

hymmmm potrzebuje mega motywacji, mega, mega....

Awatar metkapuszysta
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez medusa85 Zobacz posta
    czytam, czytam i nie wieże, wszyscy na tej diecie...no dobre 99,9% chudnie, a ja drugi dzień i ani grama nie spadłam, tylko mi się odbija i nie czuje się najlepiej, gdzie robię błąd?

normalnie, to ja mięsa przez ostatni miesiąc unikałam więc teraz powinien być niezły szok dla organizmu

hymmmm potrzebuje mega motywacji, mega, mega....
    To że nie czujesz sie najlepiej to akurat jest (niestety) normalne, zwłaszcza że zmieniłaś sposób jedzenia radykalnie.
    A tego że nie spadłas przyczyny moga byc różne.
    A zrobiłaś sobie w ogóle test Dukana?
    Bo wiesz, ja np na 5 dniowej uderzeniówce spadłam niecałe 2 kg i było to zgodne z "przewidywaniem" Dukana.
    Fakt wolne chudnięcie demotywuje, doskonale o tym wiemy, prawie wszyscy, natomiast guru w tej kestii to YVA, AHETKA i AIRBUS.
    Wejdż na wątek "czy jem zgodnie z dukanem" napisz co jadłaś i na pewno któres z nich Ci mądrze odpowie co jest grane.
    Ze swojej strony życzę Ci wytrwałości i powodzenia!

---------- Wiadomość dodana o 15:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 15:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez ollala_b Zobacz posta
    Bo chodzi mi o opiekane śledzie w zalewie octowej, którymi zajadał się Wojtek w U. Tylko zapomnieliśmy tej opiekanej skóry ściągać i dlatego tylko 2 kg mu ubyło po 5 dniach. Kuleczki rybne opiekane też odpadają
    No ja myslę, ze panierka to nie jest to co tygrysy na Dukanie lubią najbardziej
    Ale to ze schudł aż 2 kg to uważam duzy sukces!
    od 07.2010 IV FAZA

Protalka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bełchatów

Ryby ze skóra sa zabronione, a karp w roznej postaci jest za tłusty.

Nie przsadzać z iloscia otrąb zajadajac się chlebkami i pierniczkami dukanowskimi. Nadmiar otrąb zamula zoladek, utrudnia jego prace, a skutkuje to bolesciami roznego typu z odbijaniem, ulewaniem, wymiotami. Słowem złym samopoczuciem. Dozwolone 3 łyżki dziennie.
    Na Protalu od 03.01.2010r.
    II faza do 6 kwietnia=13 kg mniej
    III faza od 6 kwietnia=19kg mniej

Strona 2 z 383 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów